15.4.13

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αμυγδαλέζα: ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ


Της Μαρίας Πραντούνα

Αυτό το μήνυμα μετέφεραν στη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας , 70 και πλέον άτομα από το  Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών, την Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό, τη Νεολαία ΣΥΝ και την Anti Nazi Zone-Yre.


Τα μηνύματα που πήραμε εμείς όμως κάθε άλλο από καθησυχαστικά είναι. Η κυβέρνηση δεν ιδρώνει από τις χιλιάδες καταγγελίες, και έτσι οι συνθήκες διαβίωσης των κρατούμενων μεταναστών και προσφύγων παραμένουν απάνθρωπες. Ήδη στο στρατόπεδο διαβιούν 1600 άτομα  ενώ αναμένεται να ανέβουν στις 2000,αριθμός υπέρογκος σε σχέση με τις εγκαταστάσεις. Κακομεταχείριση από τους αστυνομικούς, βιαιοπραγίες και απειλές  ότι αν ζητήσουν προσφυγικό άσυλο η παραμονή τους στο στρατόπεδο θα διαρκέσει πάνω από 18 μήνες. Έλλειψη σαπουνιού και πλυντηρίου, φαγητό λιγοστό και κακής ποιότητας. Οι άνθρωποι στα όρια των αντοχών τους, με άμεσο τον κίνδυνο για νέες απόπειρες αυτοκτονίας ,όπως δήλωσε επαγγελματίας της ψυχικής υγείας. Αυτή η κατάσταση επικρατεί στα περίφημα "κέντρα φιλοξενίας".


Παρά τις συνεχείς πιέσεις από οργανώσεις , όσο περνάει ο καιρός χειροτερεύει. 

Ο αριθμός των κρατουμένων αυξάνει ,ο χρόνος κράτησης παρατείνεται.

Αυτή η κατάσταση κάνει ξεκάθαρο ότι δε χωρά βελτιώσεις.  Οι αγώνες για το κλείσιμο της Αμυγδαλέζας πρέπει να κλιμακωθούν. Ο αγώνας των μεταναστών και προσφύγων κρατουμένων να γίνει αγώνας όλων των εργαζομένων, για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια  και την αλληλεγγύη των λαών!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.