16.4.13

Συγκροτείται Αντιφασιστικό Μέτωπο στον Θερμαϊκό



Με την δημοσιοποίηση ανοιχτής πρόσκλησης στο facebook (http://www.facebook.com/pages/Antifa-thermaikou/512080038850625) πολίτες του Θερμαϊκού που υπογράφουν ως Πυρήνας για την δημιουργία Αντιφασιστικού Μετώπου Θερμαϊκού, Καλούν τον Δήμο Θερμαϊκού,τους Συλλόγους (τοπικούς, επαγγελματικούς, πολιτιστικούς, αθλητικούς, γονέων και κηδεμόνων, δασκάλων, καθηγητών), Συλλογικότητες κατοίκων και ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗ να μπουν μπροστά και να σταματήσουν την εξάπλωση του φασισμού και ρατσισμού στις πόλεις και τα χωριά του Δήμου μας.


Η πλήρης ανακοίνωση:

Περαία  13/4/2013
Συνδημότη - συνδημότισσα,

Την τελευταία περίοδο μέλη της Χρυσής Αυγής εμφανίζονται σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, μοιράζουν προκηρύξεις και κάνουν «επίδειξη δύναμης» στους κατοίκους, με στρατιωτική αμφίεση και βηματισμό.

Από την παρουσία τους δεν γλίτωσε ούτε ο Δήμος Θερμαϊκού, αφού έχουν εμφανιστεί στις λαϊκές αγορές Περαίας, Νέων Επιβατών και Μηχανιώνας. Αποκορύφωμα όμως ήταν η παρουσία τους το Σάββατο 30/3 στην παραλία της Περαίας: Περίπου 30 άτομα, με μπλουζάκια που γράφανε «Χρυσή Αυγή» και με στρατιωτικό βηματισμό, «παρέλασαν» στην Περαία, μοιράζοντας φυλλάδια στις καφετέριες και τα καταστήματα.

Κι αυτά στον Δήμο μας. Ένα δήμο που δημιουργήθηκε από προσφυγικά χωριά μεταναστών, οι απόγονοι των οποίων μαστίζονται από την ανεργία, οικονομική δυσπραγία και τελευταία έχουν να αντιμετωπίσουν και τις απόπειρες τρομοκράτησης των φασιστών – νοσταλγών.

Ποια είναι όμως η Χρυσή Αυγή; 

Μέσα στο 2012 η Χρυσή Αυγή έγινε πανελλαδικώς γνωστή. Πήρε 7% σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις, έβγαλε 18 βουλευτές, αυξάνει συνεχώς τη δράση της, ανοίγει νέα γραφεία, βγαίνει 3ο κόμμα στις τελευταίες δημοσκοπήσεις. Σε μια εποχή κρίσης, τεράστιας ανεργίας, ανόδου της εξαθλίωσης και της απελπισίας, η Χρυσή Αυγή βρίσκει έδαφος και θέλει να παρουσιάζεται ως «αντισυστημική δύναμη» κι «εναντίον όλων».Την ίδια ώρα όμως, το πρόσφατο «έργο» τους μέσα και έξω από τη Βουλή είναι χαρακτηριστικό των ιδεών της:

· Εναντιώνονται σε κάθε κίνημα της νεολαίας και των εργαζομένων και έφτασαν να καταγγέλλουν (χαρακτηρίζοντάς τους ως «συλλογικούς αυνανισμούς») ακόμα και τις κινητοποιήσεις των Αγανακτισμένων στις πλατείες όλης της χώρας.

· Πήραν θέση κατά της φορολόγησης των εφοπλιστών (δημοσιεύματα στον βρετανικό τύπο συνδέουν και εξαρτούν τη δράση και τη χρηματοδότηση της ΧΑ από τα εφοπλιστικά συμφέροντα)

· Ζητάνε να γίνουνε τα μεταλλεία Χρυσού του Μπόμπολα και των Καναδών στις Σκουριές και ας καταστραφεί η Χαλκιδική.

· Πλέκουν το εγκώμιο των Ελλήνων εφοπλιστών και λένε στους εργαζόμενους να μην κάνουν απεργίες επειδή... διασπούνε την «εθνική ενότητα»!

· Ψήφισαν κατά της σύστασης εξεταστικής επιτροπής για το ξεπούλημα της Αγροτικής Τράπεζας

· Καταψήφισαν την πρόταση για εξεταστική επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ

Κανένα στοιχείο στις (ανύπαρκτες ουσιαστικά) «προτάσεις» τους για οικονομική πολιτική δεν θίγει στο ελάχιστο τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου: τραπεζιτών, εφοπλιστών βιομηχάνων.

Αντιθέτως, θίγουν τα συμφέροντα και τα δικαιώματα της κοινωνίας: Χτυπάνε κάθε άτομο που διαφωνεί με τις απόψεις τους, όπως αντιφασίστες, αριστερούς, αντιεξουσιαστές, ομοφυλόφιλους, κοκ, και επικεντρώνονται στους μετανάστες για να εκμεταλλευτούν το κλίμα που υπάρχει στην κοινωνία.

Η Χρυσή Αυγή δεν είναι ένα ακόμα κόμμα της βουλής! Είναι μία συμμορία δολοφόνων, υποστηρικτών του Χίτλερ και νοσταλγών της χούντας! Οι εικόνες με το Μιχαλολιάκο που χαιρετάει ναζιστικά, οι δηλώσεις τους πως δεν υπήρξαν νεκροί στο πολυτεχνείο και πως η χούντα ήταν η μόνη «χρυσή εποχή» της χώρας κάνουν ξεκάθαρο πως είναι επικίνδυνοι και πρέπει να τους σταματήσουμε!

Καλούμε τον Δήμο Θερμαϊκού να πάρει θέση και να συμμετάσχει ενεργά στην δημιουργία του Αντιφασιστικού Μετώπου Θερμαϊκού.

Καλούμε τους Συλλόγους (τοπικούς, επαγγελματικούς, πολιτιστικούς, αθλητικούς, γονέων και κηδεμόνων, δασκάλων, καθηγητών), Συλλογικότητες κατοίκων και ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗ να μπουν μπροστά και να σταματήσουν την εξάπλωση του φασισμού και ρατσισμού στις πόλεις και τα χωριά του Δήμου μας.

Οφείλουμε (στα παιδιά και την συνείδησή μας) να χτίσουμε κι εδώ μία αντιφασιστική επιτροπή. Να μην αφήσουμε τους νεοναζί να χύσουν το δηλητήριό τους και να αρχίσουμε να τρωγόμαστε μεταξύ μας, αντί να παλεύουμε μαζί ενάντια στους κοινούς εχθρούς. Έλληνες και μετανάστες, που μένουμε χρόνια με τις οικογένειές μας εδώ, να βρεθούμε, να δώσουμε πραγματικές λύσεις στα προβλήματα της γειτονιάς. Όλοι μαζί, ενωμένοι, να χτίσουμε την αντιφασιστική επιτροπή, που να ενημερώσει όλον τον κόσμο, για τη συμμορία της Χρυσής Αυγής.


· Να λειτουργούμε ελεύθερα, ενωτικά και δημοκρατικά με ποικιλία δράσεων (εξορμήσεις, συναυλίες, δρώμενα, ακτιβισμούς, κινήσεις έμπρακτης αλληλεγγύης) ώστε:

· Να πείσουμε όσους παρασύρονται από το φασιστικό δηλητήριο

· Να οργανώσουμε σε κοινό μέτωπο όσους είναι ενάντια στο φασισμό.

· Να υπερασπίσουμε τα θύματα του φασισμού με οργανωμένο και μαζικό τρόπο και όχι με ομάδες τυφλής βίας που παραπέμπει σε λογικές συμμοριών

· Να παλέψουμε μαζί ενάντια στη φτώχεια, οργανώνοντας κινήσεις κοινωνικής αλληλεγγύης: συσσίτια, ανταλλακτικά παζάρια, συλλογή φαρμάκων κλπ. 
ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΟΡΘΙΟΙ ΚΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ, ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΦΑΣΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ.

ΤΩΡΑ !!! ΑΥΡΙΟ ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ.

Οι φασίστες είναι εχθροί όλων μας! 

ΠΥΡΗΝΑΣ για την δημιουργία ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ



3 σχόλια:

  1. ΕΔΩ Η ΑΛΗΘΕΙΑ:

    ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ-ΔΗΜΑΡ-ΝΔ= ΠΡΟΔΟΤΕΣ

    ΞΕΒΡΑΚΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ.ΙΔΙΑ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ.

    ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!!!!!
    TΩΡΑ Ο ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ ΑΛΛΑ ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΣΕΛΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΑ ΘΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΥΠΟΜΝΗΜΑ!

    ΦΤΟΥ ΣΑΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ.
    ΜΕ ΠΟΙΑΝΩΝ ΕΝΤΟΛΗ ΑΘΩΩΣΑΝ ΤΟΝ ΓΑΠ;

    ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ;
    ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΗΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ;

    ΕΙΝΑΙ ΕΚΒΙΑΖΟΜΕΝΟΙ;

    ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΕ ΜΑΣ ΛΕΣ ΕΞΥΠΝΕ ΑΦΟΥ Η ΤΡΙΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΓΙΑΤΙ Η ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΑΥΓΗ ΣΠΑΕΙ ΕΞΑΤΑΣΤΙΕΣ ΜΑΖΙ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ??ΓΙΑΤΙ Η ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΑΥΓΗ ΨΗΦΙΖΕΙ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΩΝ ΠΑΕ?ΓΙΑΤΙ Η ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΑΥΓΗ ΛΕΕΙ ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΙ Η ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δηλαδή για την "αντισυστημική" Χρυσή Αυγή αν ο ΓΑΠ πήγαινε στην προανακριτική θα ήταν όλα οκ; Θα τον εξέταζε ο Μαρκογιανάκης, η Κωνσταντοπούλου, ο Γεωργιάδης και ο Κασιδιάρης και θα γινόταν κάτι; Όπως έγινε που πήγε ο Παπακωνσταντίνου; Πραγματικά υπάρχουν ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις... Υπάρχει ναι ή όχι καπιταλισμός και ιμπεριαλισμός που μας καταστρέφουν τις ζωές; Είναι και η Ρωσία καπιταλιστική και ο Πούτιν πρώην KGB; Αν ναι γιατί η ΧΑ δεν ενοχλεί καθόλου το σύστημα ενώ μια από τις προτάσεις της είναι να στραφούμε στη Ρωσία του Πούτιν.
    Και συ που κάνεις αυτές τις ερωτήσεις έχεις διαβάσει ή έστω αναρωτηθεί ποτέ αν η απάντηση στον Γιωργάκη και στους ομοίους του είναι ο φασισμός; Γιατί αυτό πρεσβεύει η ΧΑ. Και ο φασισμός στην εφαρμογή του το σύστημα εξυπηρέτησε, με τα λεφτά των μεγαλοκαπιταλιστών ο Χίτλερ έκανε ότι έκανε... Και παρεπιπτόντως έκαψε και την Ελλάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.