17.3.13

ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΓΗΠΕΔΑ


Σχόλιο του Antinazi Zone

Ασχετος; Φασίστας; Απλά ηλίθιος; Ότι και να συμβαίνει ο Γ.Κατίδης έκανε κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στα ελληνικά γήπεδα από ποδοσφαιριστή. Χαιρέτησε ναζιστικά. Και στην πρώτη του δήλωση είπε ότι είναι ο χαιρετισμός της Χρυσής Αυγής. Αυτόπτης δημοσιογράφος μας είπε ότι πήγε και προς την μεριά της εξέδρας και φώναζε: «εγέρθητι» κατά την αλήστου μνήμης φράση του Καιάδα –κατά κόσμον Γερμενή βουλευτή της Χρυσής Αυγής.

Η Χρυσή Αυγή αρχικά έβγαλε ανακοίνωση υπέρ του και μετά την απόσυρε από το διαδίκτυο βλέποντας τις αντιδράσεις αλλά και τις δεύτερες δηλώσεις του ποδοσφαιριστή που μεταξύ άλλων φέρεται να είπε ότι «σιχαίνεται τον φασισμό»….

Η υποκρισία ξεχειλίζει. Ακόμα και αν ο Κατίδης έχει το ακαταλόγιστο η ουσία είναι ότι αυτή τη φορά μεταφέρθηκε και στον ποδοσφαιρικό χώρο αυτό που συμβαίνει εδώ και χρόνια στις κερκίδες και στα κλαμπ των οπαδών: η ανοιχτή εμφάνιση των νεοναζί.
Στις περισσότερες ομάδες υπάρχουν πυρήνες νεοναζί. Πρόσφατα στα Ψαχνά στην Εύβοια  την ώρα ποδοσφαιρικού αγώνα 150 άτομα εκτόξευαν ρατσιστικά σχόλια και κραυγές πιθήκου σε λιβεριανό ποδοσφαιριστή.


Στην Ιταλία ο ποδοσφαιριστής Πάολο Ντι Κάνιο ήταν γνωστός ναζί κολλητός των φασιστοοπαδών της Λάτσιο που είναι κανονική σφηκοφωλιά ναζί. Πρόσφατα και εκεί φασίστες σε φιλικό παιγνίδι έφτασαν να αποδοκιμάζουν ρατσιστικά τον ποδοσφαιριστή της Μίλαν Μπόατεγκ που προς τιμήν του τους πέταξε μια μπάλα και έφυγε από τον αγώνα προκαλώντας την διακοπή του ματς.

Ο Κατίδης είναι η κορυφή του παγόβουνου. Το καλοκαίρι η αθλήτρια του τριπλούν Βούλα Παπαχρήστου – ταίρι του Η.Κασιδιάρη – αποβλήθηκε από την ομάδα που θα πήγαινε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου εξαιτίας σχόλιου που ανέβασε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter και το οποίο ανέφερε: 
«Με τόσους Αφρικανούς στην Ελλάδα, τουλάχιστον τα κουνούπια του Δυτικού Νείλου θα τρώνε σπιτικό φαγητό». 
Ο χώρος του αθλητισμού αποτελεί στρατηγική επιλογή των νεοναζί για παρέμβαση και στρατολογήσεις. Και όταν φτάνουν να προσελκύουν δημοφιλείς αθλητές το πράγμα γίνεται ακόμα πιο σοβαρό και επικίνδυνο.
Αξιοποιούν το οπαδιλίκι και την «αγάπη για την σημαία» για να στρατολογήσουν νεολαία αλλά και αθλητές. Και οι πρόεδροι επιχειρηματίες συνεργάζονται μαζί τους και τους αξιοποιούν σαν υπαλλήλους.

Το αντιφασιστικό κίνημα και η αριστερά πρέπει να δουν πολύ σοβαρά την ανάγκη παρέμβασης στα γήπεδα. Γιατί αν περιμένουμε από τα επίσημα αθλητικά όργανα σωθήκαμε.
Είναι σημαντικό ότι ήδη υπάρχουν οργανωμένοι αντιφασίστες οπαδοί οι οποίοι πρόσφατα άρχισαν να κάνουν και εμφανίσεις με μπλοκ σε αντιφασιστικά συλλαλητήρια.  Πρέπει να αυξηθούν και να συντονιστούν μεταξύ τους σπάζοντας τα στεγανά του υποτιθέμενου άσβεστου μίσους που πρέπει να χωρίζει τους οπαδούς.



Ακολουθεί η επίσημη ανακοίνωση της Original21

ΕΥΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΦΟΡΑΓΕ ΤΗΝ ΦΑΝΕΛΑ...
 

Το ότι ήσουν απλά ένας γελοίος επιδηξίας με φράτζα , ζωγραφιές στο σώμα του και ανωριμότητα κατώτερης και των πιστεύω του, το παραβλέπαμε... και σε καλή μας θέληση το συγχωρούσαμε...

Το να χαιρετάς φασιστικά... ΡΕ ΤΙΠΟΤΕΝΙΕ ΞΕΥΤΙΛΑ  ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ !

Τρίζουν τα κόκκαλα των προγόνων μας , της ίδιας μας της ιστορίας... της προσφυγιάς και των αντιφασιστικών μας αξιών !

Είσαι λίγος και σαν παίχτης και σαν άνθρωπος τελικά !
Πλέον είσαι ανεπιθύμητος και καταζητούμενος ανάμεσά μας !
Τα δάκρυά σου δεν μας πείθουν... οι δικαιολογίες σου το ίδιο !
Οι γερμανοτσολιάδες, οι νενέκοι και οι προσκυνημένοι, όσοι δηλαδή πριν από εσένα χαιρετούσαν με τον ίδιο τρόπο , είχαν και αυτοί δικαιολογίες. Η ιστορία δεν τους ξεχνά !

ΕΜΕΙΣ , Η ΜΕΓΑΛΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ , ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΑΞΙΩΝ, ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ !

"Διοικούντες", απο αυτή τη στιγμή το παιδάκι αυτό ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΑΕΚ  !
Η ανευθυνότητά σας δεν θα συγχωρεθεί . Πάρτε θέση τώρα !

ΥΓ. Πραγματικά, απο ηλιθιότητα που σε χαρακτηρίζει το έκανες ;
...ή καθοδηγούμενος και καθ` υπόδειξη ;
Σε κάθε περίπτωση και προς κάθε παραλήπτη ΞΕΚΑΘΑΡΑ :

ΣΤΗΝ Α.Ε.Κ ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ ΦΑΣΙΣΤΑΡΙΑ ΝΑΖΙΣΤΕΣ....
ΒΑΛΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΑΔΕΙΟ ΣΑΣ ΚΕΦΑΛΙ !

ΥΓ2. To θέμα αυτό ανήκει στην οικογένεια της ΑΕΚ και ξέρουμε να το διευθετίσουμε μόνοι μας !
Γι αυτό λοιπόν  όλοι οι πολιτικάντιδες με τις βαρύγδουπες δηλώσεις τους, ας μας αφήσουν ήσυχους και μακριά απο υποδείξεις . Δεν τις χειαζόμαστε !



ΗΜΕΡΗΣΙΑ online

Η κίνηση του αυτή έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις και ο ίδιος όταν κλήθηκε να εξηγήσει τον πανηγυρισμό του στην κάμερα της Nova απάντησε: «Τίποτα, απλά σε μία συζήτηση με τους παίκτες θέλαμε να ακούσουμε τον κόσμο να φωνάζει όσο πιο δυνατά γίνεται. Να σηκωθεί όλος ο κόσμος. Για αυτό έκανα αυτόν τον χαιρετισμό της Χρυσής Αυγής. Δεν σημαίνει κάτι αυτό για μένα". 

Nea online

Αργότερα, και ενώ είχε ξεσηκωθεί θύελλα διαμαρτυριών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο παίκτης, δήλωσε στο Twitter:  «Ξέρω την ιστορία της ΑΕΚ. Ξέρω πως είναι προσφυγική ομάδα. Αφιέρωσα το γκολ στον Μιχάλη Παυλή και σε καμία περίπτωση δεν είμαι ρατσιστής», ενώ λίγα λεπτά μετά επανήλθε:  «Σιχαίνομαι τον φασισμό. Δεν θα το έκανα αν ήξερα τι σημαίνει κάτι τέτοιο. Ξέρω τις επιπτώσεις και δεν θα έκανα ποτέ»
Τον Γιώργο Κατίδη κάλυψε απόλυτα ο προπονητής της ΑΕΚ Εβαλντ Λίνεν τονίζοντας: «Για να σας προλάβω θα μιλήσω για τον Κατίδη: Δεν είδα τον πανηγυρισμό του. Μίλησα μαζί του. Μου είπαν τι έγινε. Νομίζω πως προσπαθεί να το διορθώσει. Δεν είχε ιδέα από πολιτική. Μην νομίζετε πως ξέρει τι έκανε. Εκλαιγε μέσα στα αποδυτήρια όταν κατάλαβε τι έκανε. Πρέπει να κάνουμε ένα σεμινάριο στους παίκτες της ΑΕΚ που είναι ένας αντιφασιστικός σύλλογος. Είναι απολύτως απαράδεκτο να κάνει ένας παίκτης τέτοιο συνειδητά. Αλλά δεν ήξερε τι έκανε. Το είδε κάπου, ίσως στο ίντερνετ, και το αντέγραψε. Πρέπει να τον προστατέψουμε, γιατί δεν έχει ιδέα τι σημαίνει αυτό που έκανε. Ήταν ηλίθιο και πρέπει να τον προστατέψουμε». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.