6.2.13

Ελληνική Κοινότητα Νυρεμβέργης: ανεπιθύμητη η Χρυσή ΑυγήΑκολουθεί ανακοίνωση της Ελληνικής Κοινότητας Νυρεμβέργης

Ανεπιθύμητα τα κατευθυνόμενα από την Ελλάδα ρατσιστικά συνθήματα στην πόλη της Νυρεμβέργης.

Ύποπτη και προσβλητική η επιλογή της πόλης μας, για τη σύσταση φορέα της Χρυσής Αυγής.

Η Ελληνική Κοινότητα Νυρεμβέργης οι Εθνικοτοπικοί Σύλλογοι και όλος ο ελληνισμός της περιοχής μας ομόφωνα και κατηγορηματικά καταδικάζουν την ίδρυση παραρτήματος της Χρυσής Αυγής στη Νυρεμβέργη.

Οι ρατσιστικές ρητορικές, τα μισαλλόδοξα μηνύματα και οι πρεσβευτές του διχασμού και του φόβου δεν έχουν καμία θέση στην ελληνική μας κοινότητα.

Όσοι αποβλέπουν στην αναγέννηση του νεοναζισμού στην πόλη της Νυρεμβέργης χρήζουν άμεσης ψυχιατρικής βοήθειας, αποτελούν ξένο σώμα και θα βρεθούν αντιμέτωποι με όλο τον ελληνισμό της περιοχής.

Η κοινότητά μας συνεργάζεται συντεταγμένα με το επίσημο γερμανικό κράτος ενάντια στο ρατσισμό και σε οποιαδήποτε επιχείρηση αναβίωσης του ναζισμού και του σκοταδισμού.

Είμαστε σε εγρήγορση και ετοιμότητα πάταξης κάθε ενέργειας ενάντιας στη δημοκρατία και στα πανανθρώπινα δικαιώματα των λαών, που με τόσους αγώνες κατακτήθηκαν.

Ο ελληνισμός της Νυρεμβέργης σύσσωμος θα υπερασπιστεί την έως τώρα δημοκρατική του διαδρομή.

Διαψεύδουμε δε, την είδηση για ίδρυση παραρτήματος της Χρυσής Αυγής στο κτίριο που στεγάζει την ελληνική κοινότητα και τους υπόλοιπους ελληνικούς φορείς. Η προσπάθεια του παραπάνω κόμματος να συνδεθεί σημειολογικά με την πόλη της Νυρεμβέργης, είναι βλάσφημη και καταδικασμένη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.