6.2.13

Ποτέ ξανά φασισμός! Έξω οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής από τις γειτονιές και τα σχολεία μας!



Τον τελευταίο καιρό και ειδικά μετά την είσοδό της στη βουλή, η φασιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής έχει γίνει ευρέως γνωστή. Aυξάνει συνεχώς τη δράση της και ανοίγει νέα γραφεία. Η Χρυσή Αυγή προσπαθεί να παρουσιάζεται σαν μια δύναμη που παλεύει ενάντια στο σύστημα. Σαν μια δύναμη που τα βάζει με τους διεφθαρμένους πολιτικούς, τους τραπεζίτες, την τρόικα, τα μνημόνια... Η πραγματικότητα είναι όμως εντελώς διαφορετική.

Για την Παιδεία

Δεν ασχολούνται με το γεγονός ότι οι κυβερνήσεις δίνουν όλο και λιγότερα χρήματα για τη δημόσια παιδεία (και χωρίς χρήματα πώς να αγοραστεί πετρέλαιο, πώς να προσληφθούν καθηγητές, πώς να έχεις αξιοπρεπή κτίρια, βιβλία κοκ).

Όσον αφορά την παιδεία δυο είναι τα βασικά πράγματα που τους ενδιαφέρουν:

α) να μην γίνονται μαθητικές καταλήψεις. Με δυο λόγια, οι μαθητές να μην αγωνίζονται ενωμένοι ενάντια στην εκάστοτε κυβέρνηση που διαλύει την παιδεία. Κι’ όποτε υπάρχουν μαθητικές καταλήψεις, η Χρυσή Αυγή βρίσκεται στο πλευρό της κυβέρνησης που θέλει να τις «σπάσει». Πέρυσι μάλιστα η Χρυσή Αυγή ζητούσε να παρέμβει εισαγγελέας και τα ΜΑΤ για να σταματήσουν οι μαθητικές καταλήψεις στη Βόρεια Ελλάδα.


β) Οι Έλληνες μαθητές να μάθουν να μισούν τους μετανάστες. Σε όσα σχολεία την «παίρνει», η Χρυσή Αυγή, προσπαθεί να δημιουργήσει έχθρα και συγκρούσεις ανάμεσα στους Έλληνες μαθητές και στους μαθητές των οποίων οι γονείς είναι μετανάστες. Σε άλλα σχολεία προσπαθεί να χρησιμοποιήσει κάποια από τα παιδιά μεταναστών, αυτά που έχουν λευκό χρώμα δέρματος και μαζί με τους Έλληνες, να τους στρέψει ενάντια στους μαθητές με σκούρο χρώμα δέρματος. Ποιο θα είναι το αποτέλεσμα αυτής της σύγκρουσης εάν εξαπλωθεί; Οι μαθητές θα «αλληλοσκοτώνονται», την ίδια ώρα που η εκάστοτε κυβέρνηση θα συνεχίζει ανενόχλητη να διαλύει τα σχολεία και τη δημόσια παιδεία γενικότερα.

Η Χρυσή Αυγή λέει πως τα χρήματα για την παιδεία «δεν φτάνουν» γιατί υπάρχουν πολλά παιδιά μεταναστών στα σχολεία. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψέμα! Αν δεν υπήρχαν διεφθαρμένοι πολιτικοί που με διάφορους τρόπους αδειάζουν τα δημόσια ταμεία (π.χ. επιδοτήσεις εφοπλιστών, μίζες, κ.α.), τότε θα υπήρχαν αρκετά χρήματα για τη δημόσια παιδεία! Θα υπήρχαν αρκετά χρήματα για να πηγαίνουν σε ένα αξιοπρε πές σχολείο όλοι οι μαθητές, ανεξάρτητα από το αν οι γονείς τους είναι έλληνες ή μετανάστες.

Για τους αγώνες των εργαζομένων

Η Χρυσή Αυγή δεν εναντιώνεται μόνο στους αγώνες των μαθητών. Εναντιώνεται και στους αγώνες των εργαζομένων. Τα τελευταία 3 χρόνια οι μισθοί των εργαζομένων έχουν μειωθεί δραματικά, ενώ χιλιάδες απολύθηκαν και συνεχίζουν να απολύονται. Τις συνέπειες τις ζούμε όλοι στα σπίτια μας! Ενάντια στις μειώσεις και τις απολύσεις, οι εργαζόμενοι προσπάθησαν (και συνεχίζουν να προσπαθούν) να αντισταθούν, με απεργίες, με διαδηλώσεις, με καταλήψεις υπουργείων, δημαρχείων κοκ.

Σε όλους αυτούς τους αγώνες, η Χρυσή Αυγή δεν έχει την παραμικρή συμμετοχή. Θέση της, διακηρυγμένη κατ’ επανάληψη είναι ότι είναι ενάντια στις απεργίες, γιατί δήθεν δεν έχουν αποτέλεσμα και γιατί προκαλούν διαιρέσεις ανάμεσα στους Έλληνες. Μας λέει έτσι ότι ο απολυμένος, ο άνεργος, αυτός που του μειώσαν το μισθό του, ο φτωχός κοκ δεν πρέπει να αντιδρά και να παλεύει ενάντια σε αυτόν που τον απέλυσε, που του μείωσε το μισθό, που τον έκανε φτωχό γιατί και οι δυο είναι Έλληνες... Με δυο λόγια οι Έλληνες, είτε μισθωτοί είτε άνεργοι είτε φτωχοί είτε πεινασμένοι, πρέπει να είναι μαζί με τον Κόκκαλη, τον Μπόμπολα, τον Αλαφούζο και τον Λάτση γιατί και αυτοί είναι... Έλληνες.

Σ’ ότι αφορά τα αποτελέσματα των απεργιών να θυμίσουμε μόνο στη Χρυσή Αυγή, πως ότι έχουν κερδίσει μέχρι σήμερα οι εργαζόμενοι, από το 8ωρο, την Κυριακάτικη Αργία, το δικαίωμα στη δωρεάν περίθαλψη, μέχρι τη σύνταξη και πολλά άλλα, τα έχουν κερδίσει με σκληρές και μακρόχρονες απεργίες, ενάντια στους μεγαλοεπιχειρηματίες και τις κυβερνήσεις που τους στηρίζουν.

Για την Ανεργία

Η Χρυσή Αυγή λέει πως για την ανεργία φταίνε οι μετανάστες. Ποια είναι η αλήθεια;

Την τελευταία δεκαετία ένα μεγάλο μέρος των ελληνικών επιχειρήσεων (κυρίως της Β. Ελλάδας) «μετακόμισε» στη Βουλγαρία, τη Ρουμανία κοκ. «Μετακόμισαν» σε αυτές τις χώρες, γιατί εκεί μπορούν να πληρώνουν τους εργαζόμενους πολύ λιγότερα λεφτά και έτσι οι ιδιοκτήτες τους να βγάζουν περισσότερα κέρδη. Φεύγοντας αυτές οι επιχειρήσεις άφησαν πίσω τους εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους χωρίς δουλειά. Φταίνε οι μετανάστες;

Στα σχολεία και στα νοσοκομεία υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις καθηγητών, γιατρών, νοσηλευτών, κοκ. Μεγάλες ελλείψεις υπάρχουν και σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες όπως π.χ. η πυροσβεστική (και καίγονται κάθε χρόνο τα δάση). Όμως οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων δεν κάνουν προσλήψεις (μόνο απολύσεις) γιατί μαζεύουν δήθεν χρήματα για να ξεπληρώσουν το χρέος – ένα χρέος για το οποίο δεν ευθυνόμαστε. Φταίνε οι μετανάστες;

Τα τελευταία χρόνια η Τρόικα και οι ελληνικές κυβερνήσεις έχουν επιβάλλει αβάσταχτους φόρους στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (τα μικρά μαγαζιά). Πάρα πολλές από αυτές αναγκάζονται να απολύσουν τους υπαλλήλους τους, ενώ στο τέλος κλείνουν. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι μένουν χωρίς δουλειά. Φταίνε οι μετανάστες;

Την ίδια αυτή περίοδο προχώρησαν στην απόλυση εκατοντάδων χιλιάδων συμβασιουχων και έχουν ξεκινήσει την απόλυση δεκάδων χιλιάδων μόνιμων εργαζομένων στις δημόσιες υπηρεσίες. Έτσι προκάλεσαν γενικευμένη διάλυση της Παιδείας, της Υγείας, του ΙΚΑ κλπ, κλπ, και εκτόξευσαν την ανεργία στο 27% επίσημα. Φταίνε οι μετανάστες;

Η Χρυσή Αυγή θέλει να διώξει όλους τους μετανάστες από την Ελλάδα. Αν όλες οι χώρες όμως έκαναν το ίδιο, από την Ελλάδα θα έφευγαν περίπου 1 εκατομμύριο μετανάστες, αλλά θα έπρεπε να επιστρέψουν πάνω από 6 εκατομμύρια Έλληνες. Εκεί να δεις ανεργία που θα είχαμε…

Δημοκρατία ή Υποταγή στον Αρχηγό;

Η Χρυσή Αυγή είναι μια φασιστική νεοναζιστική οργάνωση που έχει σαν πρότυπα τον Χίτλερ, τον Παπαδόπουλο και τον Μεταξά. Θέλει να δημιουργήσει μια κοινωνία άβουλη, που όλοι θα εκτελούμε τις εντολές του «Αρχηγού», που κάθε διαφορετική φωνή θα καταστέλλεται, και που θα δουλεύουμε όλοι νυχθημερόν για να πλουτίζουν οι «εθνικοί» μεγαλοεπιχειρηματίες καπιταλιστές. Η «αρχή του αρχηγού», η υποταγή δηλαδή όλων στον αρχηγό αποτελεί μια βασική θέση στο καταστατικό και την ιδεολογία της Χρυσής Αυγής.

Να σταματήσουμε τους Νεοναζι

Η Χρυσή Αυγή είναι μια συμμορία νεοναζιστών. Αυτό το αποκρύπτει και καταφέρνει να εμφανίζεται 3ο κόμμα στις δημοσκοπήσεις. Αν αναλογιστεί κανείς την ιστορία της, την ιδεολογία της και τους στόχους της, η Χρυσή Αυγή είναι εξαιρετικά επικίνδυνη! Ο κίνδυνος του φασισμού πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα, προτού πάρει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις.


Τζάμπα Μάγκες

Την ίδια στιγμή που οι εργαζόμενοι απεργούν, κατεβαίνουν σε πορείες, αντιμετωπίζουν τη βία και τα χημικά των ΜΑΤ… Την ίδια στιγμή δηλαδή που οι εργαζόμενοι συγκρούονται με την κυβέρνηση και την Τρόικα διεκδικώντας να μην μειωθούν οι μισθοί τους, να μην γίνουν απολύσεις, να μην ξεπουληθεί η δημόσια περιουσία…
…η Χρυσή Αυγή κάθεται ασφαλής στα τηλεοπτικά στούντιο και το παίζει αντισυστημική και «εναντίον όλων» ρίχνοντας χαστούκια σε γυναίκες βουλευτές (π.χ. Λ. Κανέλλη).

... η Χρυσή Αυγή δεν καταγγέλλει τους τραπεζίτες, τους εφοπλιστές, αυτούς που οφείλουν εκατομμύρια και δισεκατομμύρια στην εφορία, το μεγάλο κεφάλαιο, αλλά καταγγέλλει και χτυπά τους μετανάστες μικροπωλητές όπως και κάθε ένα που διαφωνεί με τις απόψεις της...
...Οι Χρυσαυγίτες παριστάνουν τους παλλικαράδες δέρνοντας ανυπεράσπιστα άτομα όμως δεν τους είδαμε ποτέ να δέρνουνκάποιον τραπεζίτη, κάποιο βιομήχανο ή κάποιο από τα λαμόγια που «μαζί τα τρώγανε» με τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ τόσα χρόνια.



ελάτε σε επικοινωνία μαζί μας στο: [email protected]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.