8.2.13

Ποιοι ήταν οι Γερμανοί "υψηλοί" προσκεκλημένοι της Χρυσής Αυγής


Αναδημοσίευση από pastebin.com


"Δείξε μου τους φίλους σου, να σου πω ποιος είσαι", λέει ένα απόφθεγμα, που ταιριάζει γάντι στην περίπτωση της Χρυσής Αυγής, αφού οι γερμανοί προσκεκλημένοι της τίποτα δεν έχουν να ζηλέψουν από τις καταδίκες στελεχών της φασιστοσυμμορίας Μιχαλολιάκου

Η οργάνωση Freies Netz Süd ηγετικά μέλη της οποίας επισκέφτηκαν την ελληνική βουλή και φωτογραφήθηκαν με μέλη της Χρυσής Αυγής (1) χαρακτηρίζεται σε έγγραφα του Υπουργείου Εσωτερικών του Ομόσπονδου Κρατιδίου της Βαυαρίας, ως Νεοναζιστική (2).
Στις φωτογραφίες, σύμφωνα με τη λεζάντα της εν λόγω ιστοσελίδας, βλέπουμε αριστερά τον Sebastian Schmaus και δεξιά τον Matthias Fischer.

Και οι δύο είναι, επίσης, δημοτικοί σύμβουλοι της ακροδεξιάς BIA (Bürgerinitiative Ausländerstopp, Πρωτοβουλία Πολιτών -Ξένοι Στοπ). Το δημοτικό συμβούλιο του Μονάχου έχει ψηφίσει υπέρ της απαγόρευσης της εν λόγω δημοτικής παράταξης. (3)
 
Ο Sebastian Schmaus έχει καταδικαστεί 6 μήνες με αναστολή (Φεβρουάριος 2009) επειδή οδηγούσε μεθυσμένος κατά την αφισοκόληση που έκανε για το NPD. Το 2010 καταδικάστηκε, για πνευματικά δικαιώματα, αλλά οι φωτογραφίες που διακινούσε και ανέβαζε στο ίντερνετ ήταν αριστερών διαδηλωτών, τους οποίους παρουσίαζε ως καταζητούμενους. Το 2010 επίσης κατηγορήθηκε για τον άγριο ξυλοδαρμό ενός ποδηλάτη. Αθωώθηκε λόγω έλλειψης στοιχείων, ωστόσο καταδικάστηκε για τη φθορά που προξένησε στη φωτογραφική μηχανή του ποδηλάτη. (4)
 
Ο Matthias Fischer έχει κάνει 20 μήνες φυλακή μετά από καταδίκη για ρατσιστική ρητορική (Volksverhetzung (5) ) και έχει καταδικαστεί και για άλλα παρόμοιας φύσης αδικήματα. Υπήρξε συνιδρυτής του Fränkischen Aktionsfront, το οποίο το 2004 απαγορεύτηκε για παρόμοιους λόγους. (6) Μετά την αποφυλάκισή του, το 2011, έγιναν νεοναζιστικές επιθέσεις σε σπίτια και αυτοκίνητα στελεχών αντιφασιστικών οργανώσεων, σύμφωνα με δημοσίευση στην ιστοσελίδα της Die Zeit (7). Το 2008 αποχώρησε από το NPD.
 
To NPD θεωρείται μετριοπαθές μπροστά στο FNS (Freies Netz Süd) (8)
  

1 σχόλιο:

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.