6.2.13

Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας για την επίθεση από ακροδεξιούς σε μαθητή στο Παλαιό Φάληρο


Ακολουθεί ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας με αφορμή την επίθεση από ακροδεξιούς σε μαθητή έξω απο το 3ο Λύκειο Παλαιού Φαλήρου.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας εκφράζει τη βαθιά ανησυχία του για το βάρβαρο χτύπημα που δέχτηκε μαθητής του 3ου Λυκείου Παλαιού Φαλήρου από εξωσχολικό έξω από το σχολείο.

Ανεξαρτήτως προθέσεων και των κινήτρων της συγκεκριμένης πράξης (είναι θέμα διερεύνησης), η συγκεκριμένη ενέργεια εντάσσεται σε ένα περιβάλλον επιθέσεων και φόβου που έχει καλλιεργηθεί από τη δράση ακροδεξιών – φασιστικών συμμοριών.

Καταδικάζουμε με τον πιο αποφασιστικό τρόπο τέτοια γεγονότα και καλούμε τους συναδέλφους – γονείς – μαθητές, ενωμένοι να υψώσουν τείχος απέναντι στο φόβο.

Πιστεύουμε ότι η αυτονόητη καταδίκη τέτοιων περιστατικών βίας από το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας πρέπει να συνοδεύεται από μεγάλες εκπαιδευτικές – πολιτιστικές πρωτοβουλίες στη βάση των αξιών της δημοκρατίας, της ελευθερίας, της αλληλεγγύης και του ανθρωπισμού που θα συσπειρώνουν την εκπαιδευτική κοινότητα και θα αποκρούουν αποφασιστικά κάθε πράξη ρατσισμού, μίσους, φανατισμού, ακραίου εθνικισμού.

Η ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας θα πάρει άμεσα πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση.

Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Β. ΤΖΑΦΑΣ
Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Χ. ΣΟΦΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.