6.2.13

Μια όμορφη μέρα στην Λαϊκή αγορά του Μεταξουργείου

Από την Αντιφασιστική Επιτροπή Μεταξουργείου-Κεραμεικού-Ακαδημίας Πλάτωνα

Η χτεσινή Τρίτη ήταν μια πραγματικά όμορφη μέρα από κάθε άποψη.

Στην Ε΄ Λαϊκή αγορά του Μεταξουργείου η Αντιφασιστική Επιτροπή Μεταξουργείου-Κεραμεικού-Ακαδημίας Πλάτωνα οργάνωσε συλλογική κουζίνα παράλληλα με την τακτική βδομαδιάτικη συλλογή τροφίμων που κάνει εδώ και 3 μήνες από τη συγκεκριμένη Λαική.

Μαζί με την ομάδα «Άλλος άνθρωπος» κάναμε μια κουζίνα στην Λαϊκή καταρχήν γιατί το είχαμε υποσχεθεί στους παραγωγούς της συγκεκριμένης Λαϊκής που τόσο στηρίζουν τις δράσεις αλληλεγγύης της επιτροπής με δεκάδες σακκούλες φρούτα, λαχανικά, ακόμα και σαρδέλες καθώς και με ρούχα για όσους έχουν ανάγκη.


Ετσι η επιτροπή μπορεί και βοηθάει περίπου 15 οικογένειες της περιοχής με σταθερό τρόπο.

Δώσαμε 105 μερίδες φαγητό, όπως πάντα καλομαγειρεμένο από τον Κώστα, που έγινε ανάρπαστο μέσα σε λίγη ώρα. Και έφαγαν όλοι χωρίς διακρίσεις. Έλληνες, ξένοι, τσιγγάνοι, μικροί και μεγάλοι. Και ήταν για δύο ώρες μια παρέα… Όπως θα θέλαμε να είναι κάθε μέρα.

Δώσαμε φαγητό ακόμα και σε παραγωγούς οι οποίοι έβλεπαν με επιφύλαξη την επιτροπή ή ήθελαν να δίνουμε φαγητό μόνο σε Έλληνες. Αυτή η ενέργεια τους βοήθησε να μας δουν με άλλο μάτι.

Και αυτή τη φορά όλοι οι παραγωγοί ξεπέρασαν τον εαυτό τους. Χρειάστηκαν 2 βόλτες και πολλές σακούλες για να μεταφέρουμε όσα μας έδωσαν. Όπως χαρακτηριστικά λέμε πολλές φορές μεταξύ μας πλέον χρειαζόμαστε τρίκυκλο για να μεταφέρουμε τις  προσφορές της λαϊκής.

Η επιτροπή για πολλοστή φορά κατάφερε – γιατί περί κατορθώματος πρόκειται – να μην έχει ούτε μία φωτογραφία από τη συγκεκριμένη δράση. Συμφωνήσαμε να επανορθώσουμε τις επόμενες φορές. Προφανώς όχι για να διαφημίσουμε τους εαυτούς μας αλλά για να δείξουμε πλατιά πως μπορεί να κτιστεί ένα κίνημα αλληλεγγύης από το μηδέν ώστε να εξαπλωθεί και αλλού και παράλληλα να εμπλέξει και άλλο κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.