21.2.13

Ναύπλιο: Τραμπουκισμοί Χρυσαυγιτών σε κοινωνικό παντοπωλείο

Αναδημοσίευση από tvxs.gr



Σύμφωνα με τις πληροφορίες από την τοπική ιστοσελίδα «Αργολικές Ειδήσεις», όλα ξεκίνησαν όταν«κάποιος άπορος βγήκε από το χώρο του κοινωνικού παντοπωλείου και φώναξε πως δίνουν φαγητό σε αλλοδαπούς και Αθίγγανους και όχι σε Έλληνες». 
 
Από την πλευρά τους τα μέλη του κοινωνικού παντοπωλείου που λειτουργεί από την «Πύλη Πολιτισμού» τονίζουν πως υπάρχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις για να πάρει κάποιος τρόφιμα από τον σύλλογο, με κορυφαία την ύπαρξη παιδιού στην οικογένεια και η προσκόμιση της φορολογικής δήλωσης.
 
Ο άνδρας που φώναζε έγινε αντιληπτός από μέλη της Χρυσής Αυγής που ήταν στα τοπικά γραφεία, τα οποία βρίσκονται ακριβώς απέναντι από το κοινωνικό παντοπωλείο. Τα μέλη της Χρυσής Αυγής έφτασαν έξω από το κοινωνικό παντοπωλείο και άρχισαν να φωνάζουν στα μέλη της «Πύλης Πολιτισμού».

Επικράτησε ένταση με αντεγκλήσεις και συνθήματα. Οι υπεύθυνοι του συλλόγου ειδοποίησαν την αστυνομία και με την παρουσία και μελών της «Πύλης Πολιτισμού» και αλληλέγγυων, τα μέλη της Χρυσής Αυγής αποχώρησαν.
 
Σε σχετική ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο Facebook από την «Πύλη Πολιτισμού» αναφέρει:
 
«Μετά λύπης μας σας ενημερώνουμε ότι αυτή τη στιγμή στα γραφεία του Συλλόγου μας στην Πρόνοια παρενοχλούμαστε έντονα από την "χρυσή αυγή"... ασκούν με τη βία έλεγχο και παρενοχλούν τη δράση του κοινωνικού μας παντοπωλείου!!!! εκεί έχουμε φτάσει!!
 
Η Πύλη Πολιτισμού Ναυπλίου δημιουργήθηκε με σκοπό να προάγει τον πολιτισμό μέσα από διάφορες δράσεις. Μέσα στα πλαίσια αυτού του πολιτισμού δεν δώσαμε συνέχεια σε παρενοχλήσεις που δεχθήκαμε την προηγούμενη εβδομάδα.
 
Σήμερα έγιναν ακόμη πιο προκλητικοί... ΓΙΑΤΙ??? ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΦΤΑΣΕΙ ΩΣ ΕΔΩ??? ελπίζουμε να καταφέρουμε να περιορίσουμε αυτούς τους λίγους και να μην αφήνουμε πια να επιβραβεύονται συμπεριφορές άκρατης βίας.
 
Είναι προφανές ότι γίνεται μια προσπάθεια να εμποδίσουν την προσπάθειά μας και να προσδώσουν πολιτικές διαστάσεις σε ένα σύλλογο που από την αρχή της δημιουργίας μας φωνάζουμε ότι είμαστε ένας σύλλογος πολιτών για τους πολίτες που, αν το κράτος έκανε αυτό που έπρεπε και λειτουργούσε σωστά δεν θα υπήρχε η ανάγκη των δικών μας δράσεων...
 
Προσπαθούμε να μείνουμε έξω από όλα αυτά με νύχια και με δόντια. Απλώς κάνοντας 5-10 μικρά πραγματάκια, όσα αντέχουμε, κυρίως για τα παιδιά... ακόμη και οι οικογένειες που έχουμε "υιοθετήσει" και προσφέρουμε τρόφιμα, επειδή και αυτά είναι λιγοστά πιά, είναι κυρίως οικογένειες με παιδιά!!! είναι ανήκουστο σε μια χώρα , το 2012, που θέλει να λέγεται πολιτισμένη να υπάρχουν τέτοια κρούσματα δικτατορικών και βίαιων συμπεριφορων... ΟΧΙ ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ!!! δεν είναι τόσο μακριά όσο νομίζουμε!!! είναι δίπλα μας!!»
 
Το περιστατικό προκάλεσε αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία. Σύλλογοι, οργανώσεις, συνδικάτα αλλά και οι τοπικές των κομμάτων καταδικάζουν τη δράση και την παρουσία της Χρυσής Αυγής. 
 
Πύλη Πολιτισμού Ναυπλίου: «Μια κίνηση πολιτών που συμβάλει στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των συνανθρώπων της δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να φοβηθεί αντιδράσεις μεμονωμένων ομάδων που ως σκοπό τους έχουν μόνο να προσελκύσουν την προσοχή.
 
Η πύλη πολιτισμού θα συνεχίσει το έργο της προάγοντας πολιτισμό στην εποχή της κρίσης που όλοι βιώνουμε. Έχουμε την στήριξη της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών και τους ευχαριστούμε γι΄αυτό. Η πύλη πολιτισμού είναι ανοιχτή σε οποιονδήποτε ιδιώτη έχει πραγματικά την διάθεση να βοηθήσει και να στηρίξει το έργο μας ανιδιοτελώς»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.