21.2.13

Ιθαγένεια σε όλα τα παιδιά – Ποτέ ξανά φασισμός


Του Γιώργου Λυγουριώτη

Με αφορμή την δημοσιοποίηση της απόφασης του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματικό το "Νόμο Ραγκούση" για την ιθαγένεια, οι οργανώσεις Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών,  νεολαία ΣΥΝ, Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών,  Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό και  Antinazi zone- YRE,  πήραν την πρωτοβουλία και κάλεσαν σε μια ανοιχτή σύσκεψη, με στόχο την κοινή δράση για το θέμα της ιθαγένειας, αλλά και για να δημιουργηθεί ένα τοίχος απέναντι στην απειλή της Χρυσής Αυγής.

Την Τρίτη 19/2  πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη για τον αντιρατσιστικό - αντιφασιστικό συντονισμό, στο Στέκι Μεταναστών. Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν κοινότητες μεταναστών, αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές οργανώσεις και οργανώσεις της αριστεράς.


Μέσα στη συζήτηση μπήκε η ανάγκη συντονισμού, ώστε να δημοσιοποιήσουμε τα αιτήματα μας απαιτώντας ιθαγένεια για όλα τα παιδιά, καθώς και τα αντιφασιστικά χαρακτηριστικά της δράσης, μιας και η Χρυσή Αυγή θεωρεί πως η απόφαση του ΣτΕ είναι "δική της νίκη".

Επίσης στη συνάντηση αποφασίστηκε η οργάνωση μιας σειράς δράσεων:
  • Θα κυκλοφορήσει κοινό κείμενο των οργανώσεων για το θέμα 
  • Θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου την Τρίτη 26 Φλεβάρη στις 12μμ στην ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 21 – 1ος όροφος), όπου θα μιλήσουν μετανάστες 2ης γενιάς και εκπρόσωποι φορέων 
  • Αντιρατσιστική συναυλία με μεταναστευτικά συγκροτήματα στο Μοναστηράκι – πιθανά το Σάββατο 9 Μαρτίου
  • Εκδηλώσεις σε σχολεία με συνεργασία της ΟΛΜΕ την Πέμπτη 21 Μαρτίου, που είναι Παγκόσμια μέρα κατά του Ρατσισμού.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα οριστικοποιηθεί σε νέα σύσκεψη στο Στέκι Μεταναστών (Τσαμαδού 13 – Εξάρχεια) την ερχόμενη Τρίτη 26 Φλεβάρη στις 8 το βράδυ.

Η κοινή πάλη Ελλήνων και μεταναστών απέναντι σ' αυτό το αισχρό νομοσχέδιο είναι απαραίτητη για να δώσουμε μια απάντηση στην απάνθρωπη αντιμεταναστευτική πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης και των νεοναζί συνοδοιπόρων της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.