15.2.13

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΜΕ - ΚΙ: ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΜΕ - ΚΙ
Το τελευταίο διάστημα υπάρχουν ορισμένα κρούσματα εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση που έχουν σχέση με το φασιστικό, ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής. Συγκεκριμένα:


Στο Μενίδι, αποσπάστηκε δάσκαλος στο γραφείο του βουλευτή της Χρυσής Αυγής στη Μαγνησία, Παναγιώτη Ηλιόπουλο. Ο συγκεκριμένος μάλιστα ήταν για πολλά χρόνια υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο συνδικαλιστικής παράταξης, που φέρει τον τίτλο «Αντίπερα Όχθη» (ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ).

Στη Λάρισα, άλλη δασκάλα, αποσπάστηκε επίσης στο γραφείο του βουλευτή της Χρυσής Αυγής στο νομό Λάρισας, Αλεξόπουλο Χρυσοβαλάντη. Η συγκεκριμένη, προηγούμενα ήταν αποσπασμένη στα γραφεία του πρώην βουλευτή Λάρισας του ΛΑΟΣ, Αστέριου Ροντούλη.
Δάσκαλος σε σχολείο του Κερατσινίου έστειλε απειλητικό ηλεκτρονικό μήνυμα σε συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ και Γραμματέα του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Νίκος Πλουμπίδης». Στο μήνυμα αυτό δήλωνε πως είναι χρυσαυγίτης και με ωμό αντικομμουνισμό, απειλούσε τον συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ.
Έξω οι φασίστες από τα σωματεία, από τις ΕΛΜΕ και τους Συλλόγους.

Η Χρυσή Αυγή αποτελεί ναζιστικό, φασιστικό, αντικομμουνιστικό μόρφωμα, που έχει αποστολή το χτύπημα του εργατικού-λαϊκού κινήματος.


Στηρίζεται για το σκοπό αυτό, ποικιλόμορφα από το σύστημα, από το αστικό κράτος, από τη μεγαλοεργοδοσία.

Η ιδεολογία και η δράση της Χρυσής Αυγής είναι ενάντια στα συμφέροντα των εργαζομένων, αντίθετα στηρίζει τα συμφέροντα των καπιταλιστών.

Για το λόγο αυτό, η Χρυσή Αυγή:
Απαιτεί να προχωρήσουν οι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και να απασχοληθούν στο δημόσιο οι άνεργοι, με μοναδική αμοιβή το πενιχρό επίδομα ανεργίας, δηλαδή με μεροκάματο 14 ευρώ την ημέρα!
Λένε ακριβώς ότι έλεγε η Διαμαντοπούλου και ο τωρινός Υπουργός Παιδείας για τους εκπαιδευτικούς: ότι «κάποιοι δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους...» και ότι «όσον αφορά το εκπαιδευτικό προσωπικό, όλοι γνωρίζουμε πλέον ότι το πρόβλημα αυτό είναι τόσο μεγάλο λόγω της κακής διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού» (τοποθέτηση του βουλευτή Σερρών της Χρυσής Αυγής στη βουλή).

Στήνει γραφεία ευρέσεως εργασίας και καλεί τους εργοδότες να προσλάβουν άνεργους, με μεροκάματα πείνας των 18 ευρώ την ημέρα, ανασφάλιστους. Την ίδια στιγμή, καλεί τους εργοδότες να απολύσουν ξένους εργάτες, χύνοντας το δηλητήριο του εθνικισμού και της διαίρεσης των εργατών, με κριτήριο το χρώμα, την φυλή, τη θρησκεία.

Ζητά οι μαθητές να γίνουν ανταγωνιστικοί («Ο Έλληνας μαθητής δεν είναι ανταγωνιστικός πουθενά. Και οι μετρήσεις στην Ευρώπη το αποδεικνύουν», τοποθέτηση του βουλευτή Σερρών της Χρυσής Αυγής στη βουλή). Δηλαδή, ζητούν οι μαθητές να είναι φτηνοί, εύκολα προσαρμόσιμοι στις ανάγκες του κεφαλαίου. Ό, τι ακριβώς θέλει το σύστημα. Και αξιοποιούν για τον σκοπό αυτό τις εκθέσεις των ιμπεριαλιστικών οργανισμών, όπως ο ΟΟΣΑ.

Χτυπά ανυπεράσπιστους ξένους εργάτες και την ίδια στιγμή δεν λέει κουβέντα για τα ξένα μονοπώλια, σαν αυτό της COSCO. Δεν λέει κουβέντα για τους έλληνες εφοπλιστές, που απαιτούν να πετάξουν έξω από τα καράβια τους έλληνες ναυτεργάτες με συγκροτημένα δικαιώματα και συνδικαλιστική εκπροσώπηση, για να προσλάβουν άλλους, αλλοδαπούς ή Έλληνες, με μισθούς πείνας, χωρίς ΣΣΕ, ασυνδικάλιστους.

Διεκδικεί νέες φοροαπαλλαγές για το κεφάλαιο, όπως το εφοπλιστικό και χαιρετίζει «την εθνική προσφορά των εφοπλιστών στην Ελλάδα και στην εθνική οικονομία»! Να σημειωθεί ότι οι έλληνες εφοπλιστές, που κατέχουν την πρώτη θέση παγκόσμια, πληρώνουν ετήσια φορολογία μικρότερη από όσα πληρώνουν οι φουκαράδες μετανάστες που ζουν στην Ελλάδα για ανανέωση των αδειών παραμονής τους! Είναι δε τόσο «πατριώτες» που σηκώνουν σημαίες ξένων χωρών, όπου απολαμβάνουν μηδενικής φορολογίας.

Τα παραπάνω αποδεικνύουν ότι η ιδεολογία, οι θέσεις και η πρακτική της Χρυσής Αυγής στηρίζουν το σύστημα. Για το λόγο αυτό, δεν έχουν θέση στα σωματεία οι χρυσαυγίτες εκπαιδευτικοί.

Οι εκπαιδευτικοί αντίθετα έχουμε υποχρέωση να αποκαλύψουμε στα μάτια των μαθητών μας τον πραγματικό ρόλο της Χρυσής Αυγής. Να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους!
Να αποκαλύψουμε τον αντιδραστικό ρόλο των αστικών κομμάτων, που ενισχύουν με κάθε τρόπο τον φασισμό.

Να αποκαλύψουμε τον αντιδραστικό ρόλο της Ε.Ε., που εξισώνει τον ναζισμό με τον κομμουνισμό, που επιτρέπει σε χώρες μέλη της Ε.Ε., να μπαίνουν οι ναζί στα σχολεία και να κάνουν μάθημα σε μικρά παιδιά (βλέπε Λετονία). Η εξίσωση κομμουνισμού-φασισμού αποτελεί επίσημη πολιτική της Ε.Ε. Για το λόγο αυτό, όρισε την 23η Αυγούστου σαν «ημέρα μνήμης των θυμάτων από τα ολοκληρωτικά καθεστώτα, από τον κομμουνισμό και το ναζισμό». Για το λόγο αυτό, μετέτρεψε την 9η Μάη, από ημέρα της αντιφασιστικής νίκης των λαών ενάντια στο ναζισμό (είναι η ημέρα που τελείωσε επίσημα ο Β' παγκόσμιος Πόλεμος και υψώθηκε η σοβιετική σημαία στο Ράιχσταγκ), σε ημέρα της Ε.Ε.

Έχουμε χρέος να αποκαλύψουμε το αντιδραστικό περιεχόμενο των σχολικών βιβλίων ιστορίας που:
- διαστρεβλώνουν βάναυσα την επιστημονική και ιστορική αλήθεια
- αποκρύπτουν ή παραχαράσσουν το ρόλο του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ, την ιστορία της αντίστασης του λαού μας

Το τσάκισμα του φασισμού είναι υπόθεση του εργατικού-λαϊκού κινήματος. Όσο δυναμώνει το εργατικό-λαϊκό κίνημα, ο ταξικός του προσανατολισμός, θα απομονώνεται η επιρροή της Χρυσής Αυγής, θα αποκαλύπτεται στις συνειδήσεις των εργαζομένων.


Να διαγραφούν οι φασίστες από τα σωματεία.
Τον φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον!

Αργοστόλι 10 Φλεβάρη 2013
Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ
Ο Πρόεδρος
Ο Οργανωτικός Γραμματέας
Γεωργόπουλος Διονύσης
Μαντζουράτος Δημήτρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.