17.1.13

ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ: Εν ψυχρώ δολοφονία από χρυσαυγίτες




Χρυσαυγίτες ήταν οι 2 δράστες της εν ψυχρώ δολοφονίας του 27χρονου Πακιστανού Σαχτζάτ Λουκμάν τα ξημερώματα χθες στην οδό Τριών Ιεραρχών στα Πετράλωνα.

Ένας οδηγός ταξί είδε τον αριθμό του σκούτερ των δραστών οι οποίοι συνελήφθησαν λίγο αργότερα στο Σύνταγμα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας:

« Σε έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες τους βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

•Tρία (3) στιλέτα τύπου πεταλούδα.

•Ένας (1) σουγιάς.

•Μία (1) μαύρη λεπίδα με ειδική λαβή.

•Ένα (1) αεροβόλο πιστόλι.

•Μία (1) σιδερογροθιά.

•Πλήθος μεταλλικών σφαιριδίων.

•Δύο (2) σφαίρες πολεμικού τυφεκίου.

•Δύο (2) ξύλινα ρόπαλα.

•Μία (1) σφεντόνα.

Στην οικία επίσης του 25χρονου βρέθηκαν πενήντα (50) προεκλογικά φυλλάδια της Χρυσής Αυγής με τίτλο «γιατί να ψηφίσω Χρυσή Αυγή» μαζί με φωτογραφίες του Ν.Μιχαλολιάκου.

 Οι συλληφθέντες, οι οποίοι είναι προσεσημασμένοι για κλοπή, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.»

Η υπόθεση αυτή αποτελεί συνέχεια εκείνης του Βόλου όπου αποκαλύφτηκε συμμορία με όπλα κτλ όπου ο ένας ομολόγησε ότι είχε πάει στα γραφεία της Χρυσής Αυγής για να βρει μεροκάματα. Στην συνέχεια βέβαια το θέμα θάφτηκε έντεχνα. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να γίνει το ίδιο και τώρα.

Η παραδειγματική καταδίκη των 2 δραστών είναι ο πρώτος στόχος αλλά δεν αρκεί.
Το παλιό ηγετικός στέλεχος του ακροδεξιού ΕΝΕΚ και νυν υπουργός Ν.Δένδιας και το «νόμιμο» πολιτικό κόμμα της Χρυσής Αυγής έχουν συγκεκριμένες ευθύνες.

Ο μεν Δένδιας γιατί έπρεπε να γίνουν δεκάδες μαχαιρώματα και να έχουμε νεκρούς για να γίνουν επιτέλους 2 συλλήψεις η δε Χρυσή Αυγή γιατί ουσιαστικά είναι ο πολιτικός αυτουργός της δολοφονίας.

Η ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΑ ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ

Μια πρώτη απάντηση δόθηκε με την πορεία που έγινε στα Πετράλωνα με αρχή και τέλος την Πλατεία Μερκούρη.

Περίπου 500 άτομα διέσχισαν την περιοχή με αντιφασιστικά και αντιρατσιστικά συνθήματα. Ο αριθμός δεν είναι κακός αν αναλογιστεί κανείς ότι η πορεία ανακοινώθηκε την ίδια μέρα. Από την άλλη δείχνει τη δουλειά που πρέπει να γίνει στην κοινωνία για να έχουν την μαζικότητα που χρειάζεται ανάλογες κινητοποιήσεις.

Συμμετείχαν οργανώσεις της αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΕΕΚ) του αντιεξουσιαστικού χώρου, της ΛΣ της περιοχής και άλλων φορέων.

Πριν ξεκινήσει η πορεία προηγήθηκε το γνωστό καφριλίκι του ΣΕΚ όταν το στέλεχός του Γ.Μαραβελάκης ανέλαβε αυτόκλητα ρόλο κονφερασιέ της συγκέντρωσης που είχε την ντουντούκα και κανόνιζε ποιος θα μιλήσει. Όντως τυχαίως πρώτος μίλησε το στέλεχος του ΣΕΚ Π.Κωνσταντίνου.

Στα αδύνατα σημεία της πορείας η ελάχιστη συμμετοχή μεταναστών και το ότι τα 2/3 περίπου ήταν ένας κόσμος εκτός περιοχής που αποτελεί τον συνήθη βασικό πυρήνα των αντιφασιστικών συγκεντρώσεων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.