30.1.13

Όλοι στην συγκέντρωση που καλούν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι την Πέμπτη 31/1 στις 18:00 στο Τμήμα Ιστορίας του Ιονίου Παν/μιου.Η ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΕΡΝΕΙ ΤΟ ΑΡΜΑ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ…

Τις τελευταίες εβδομάδες βιώνουμε μια μεγάλη όξυνση της κρατικής καταστολής. Η επέμβαση των ΜΑΤ στο αμαξοστάσιο των Σεπολίων και η ,χουντικής εμπνεύσεως, επίταξη των απεργών του Μετρό έρχεται ως συνέχεια των επεμβάσεων της αστυνομίας σε πανεπιστήμια (ΑΣΟΕΕ, Θεσσαλονίκη), σε καταλήψεις κτιρίων και δημοσίων χώρων, της βίαιης καταστολής πορειών και κάθε είδους κινητοποιήσεων. Ταυτόχρονα, αυξάνονται μέρα με τη μέρα τα κρούσματα ρατσιστικής και φασιστικής βίας, με τελευταίο συμβάν την κτηνώδη δολοφονία νεαρού Πακιστανού εργάτη στα Πετράλωνα από υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής.

Στην αλυσίδα αυτών των γεγονότων ήρθε να προστεθεί η σύλληψη φοιτητών του Ιονίου Πανεπιστημίου στις 17 Γενάρη. Οι φοιτητές, οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί για να πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στην πρύτανη κα Παπασαλή, βρέθηκαν ξαφνικά αντιμέτωποι με μία διμοιρία ΜΑΤ, που εισέβαλλε στο χώρο του Πανεπιστημίου κατόπιν εντολής της Πρυτανείας, με επακόλουθο την σύλληψη 28 φοιτητών με την κατηγορία της «διατάραξης οικιακής ειρήνης». Οι φοιτητές αφέθηκαν ελεύθεροι μετά από την μαζική συγκέντρωση κοινωνικών και πολιτικών φορέων έξω από τα γραφεία της αστυνομικής διεύθυνσης.


Η έλλειψη οποιασδήποτε πρόφασης βίας για την εισβολή της αστυνομίας στο πανεπιστημιακό άσυλο (η διαμαρτυρία των φοιτητών ήταν ολωσδιόλου μη-βίαιη) απλά αποδεικνύει ότι η επιχείρηση που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση, με πρωτοστατούντα τον Υπουργό Δημ.Τάξης Ν.Δένδια, εναντίον της «βίας και της ανομίας», δεν έχει ως στόχο τη βία γενικώς, αλλά κάτι άλλο. Στο στόχαστρο της κρατικής καταστολής μπαίνει οποιοσδήποτε αγωνίζεται συλλογικά ενάντια στην βία των μνημονιάκων μέτρων που του ισοπεδώνουν τη ζωή. «Βίαιος και άνομος» είναι ο εργαζόμενος που παλεύει για να μην παίρνει μισθό πείνας, ο φοιτητής που αγωνίζεται για να έχει ένα αντίκρισμα το πτυχίο του, ο νέος των 500 ευρώ που διεκδικεί να έχει μέλλον σε αυτόν τον τόπο, όποιος υπερασπίζεται το δημόσιο χώρο ενάντια στο ξεπούλημα και την κερδοσκοπική εκμετάλλευση.

Είναι πλεόν σαφές ότι η τρικομματική κυβέρνηση έχει υιοθετήσει και εφαρμόζει στην πράξη την πολιτική ατζέντα της Χρυσής Αυγής . Η βίαιη καταστολή του λαϊκού κινήματος, το χτίσιμο στρατοπέδων συγκέντρωσης για μετανάστες, η αντιμετώπιση της νεολαίας ως επικίνδυνης και ανεπιθύμητης κοινωνικής ομάδας, η συλλήβδην απαξίωση του συνδικαλισμού και των κοινωνικών αγώνων, η μετατροπή της αστυνομίας σε νέα ΕΑΤ-ΕΣΑ και συνολικά η αυταρχική θωράκιση του κράτους, αποτελούν στοιχεία ενός σχεδίου εκφασισμού της κοινωνίας. Είναι αυτές οι λογικές και οι πολιτικές που οπλίζουν το χέρι του κάθε χρυσαυγίτη και ενισχύουν την φασιστική βία.

Η επιχείρηση καταστολής και τρομοκράτησης του αγωνιζόμενου λαού δεν θα περάσει. Ο λαός της Κέρκυρας, που έχει δώσει και στο πρόσφατο παρελθόν σημαντικούς αγώνες και έχει έρθει αντιμέτωπος με την αστυνομική καταστολή (βλέπε ΧΥΤΑ Λευκίμμης), πρέπει να δώσει δυναμική απάντηση στην προσπάθεια φασιστικοποίησης της ελληνικής κοινωνίας και σε αυτούς, όπως ο Δένδιας, που προωθούν αυτήν την πολιτική.

Όλοι στην συγκέντρωση που καλούν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι
την Πέμπτη 31/1 στις 18:00 στο Τμήμα Ιστορίας του Ιονίου Παν/μιου

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
antifasistiki-kerkyras.espivblogs.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.