31.1.13

Αντιφασιστική Πορεία στη Λάρισα, Σάββατο 2 Φλεβάρη



Συγκέντρωση και πορεία ενάντια στη φασιστική- ρατσιστική βία διοργανώνει το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου, στις 12.00, στην πλατεία του ΑΤΑ η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Λάρισας με αφορμή πρόσφατη επίθεση σε Πακιστανούς στην πόλη.

Σε ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλία αναφέρει:

ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠ’ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ

Μια βδομάδα μετά τη στυγερή δολοφονία του 26χρονου Σερντάρ Γιακούμπ, από Χρυσαυγίτες στην Αθήνα, το πρόσωπο του φασισμού φάνηκε και στην πόλη μας. Το βράδυ της Πέμπτης 24/1 ομάδα 15 ατόμων (στην πλειοψηφία τους ανήλικοι) επιτέθηκε με ρόπαλα σε παρέα ανθρώπων απ’ το Πακιστάν, που βρισκόντουσαν σε mini market ομοεθνή τους. Αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν  ένας άνθρωπος να βρεθεί στο νοσοκομείο τραυματισμένος.


Στη Λάρισα, ευτυχώς, δεν έχουμε θρηνήσει ακόμα νεκρό μετανάστη, ωστόσο  μήπως ακόμα και αυτό είναι απλά θέμα χρόνου. Το πρόσφατο άνοιγμα γραφείων της ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής, έχει εντείνει τις επιθέσεις και το κλίμα φόβου των μεταναστών, οι οποίοι επί χρόνια συμβιώνουν αρμονικά με τους ντόπιους στις γειτονιές μας.

Η Χρυσή Αυγή, όμως ενισχύεται γιατί κάποιοι της στρώνουν το κόκκινο χαλί. Η κυβέρνηση που γλυστράει καθημερινά στο φασιστικό λόγο και πρακτικές, αλλά και την τακτική της ανθρωποφαγίας, στοχοποιώντας κάθε φορά έναν αδύναμο κρίκο. Τα καλοταισμένα παπαγαλάκια των ΜΜΕ που σταλάζουν το δηλητήριο τους σε κάθε σπίτι. Η δράση της είναι αποτέλεσμα των στρατοπέδων συγκέντρωσης, των επιχειρήσεων "Ξένιος Ζευς", των δηλώσεων περί "υγειονομικής βόμβας". Ακολουθεί την τακτική της έντασης της βίας κρατικών και παρακρατικών, μία ένταση που εκφράζεται στην κρατική καταστολή των λαϊκών κινητοποιήσεων, όπως συνέβη πρόσφατα με την απεργία των εργαζομένων στο μετρό, που εκφράζεται στα παρακρατικά μαχαιρώματα μεταναστών βιοπαλαιστών.

Έρχεται για να κρύψει πως οι έλληνες και οι μετανάστες έχουν κοινά συμφέροντα και ίδιους εχθρούς. Όλους εκείνους που λεηλατούν τις ζωές μας για να αυξάνουν τα κέρδη τους. Τους πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες που, όσο οδηγούν το λαό μας στα πρόθυρα της φτώχειας, τόσο πιο πολύ παίζουν το χαρτί της ξενοφοβίας και του ρατσισμού.

Εμείς λέμε πως δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους μετανάστες, γιατί μετανάστες ήμασταν και ξαναγινόμαστε. Επιδιώκουμε να παλέψουμε μαζί τους, για ν’ ανατρέψουμε όλους αυτούς που μας ξεριζώνουν από την γη μας για να πλουτίζουν.
Όταν 15χρονα παιδιά παίρνουν το ρόπαλο ή το μαχαίρι για να αφαιρέσουν μια ζωή «κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας». Εμείς (γονείς, καθηγητές, συμμαθητές) τι θα κάνουμε; Θα εξακολουθήσουμε να καμωνόμαστε πως δεν συμβαίνει τίποτα και να λέμε όπως πάντα, πως αφορά τους άλλους;

Όμως αυτός είναι  ο φασισμός πρώτα έρχεται για τους «άλλους» μετά για όλους.

Ας αντιδράσουμε τώρα πριν είναι πολύ αργά, πριν μολύνουν και το μυαλό μας, γιατί εν τέλει: Στο μυαλό είναι ο Στόχος, το νου σου ε;

Η αλληλεγγύη το όπλο μας! Έλληνες και ξένοι εργάτες ενωμένοι!

Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Λάρισας
larisa.antiratsistiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.