7.12.12

"ΕΣΑ - SS - Ανθρωπιστές"

Αναδημοσίευση από tharrosnews.gr

Το ξεστόμισαν χρυσαυγίτες με επικεφαλής τον Κουκούτση

Παρά την τρομοκρατία που άσκησε τις τελευταίες ημέρες η Χρυσή Αυγή, μοιράζοντας φυλλάδια στα καταστήματα του κέντρου της Καλαμάτας, σε μια προσπάθεια να παρουσιάσει ως εξτρεμιστική δραστηριότητα κουκουλοφόρων την αντιφασιστική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες, ημέρα επετείου της δολοφονίας του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, οι πολίτες της Καλαμάτας συμμετείχαν στις πορείες διαμαρτυρίας.

Η πρώτη έγινε από ομάδα φοιτητών, η οποία, φωνάζοντας συνθήματα κατά της αστυνομικής βίας, κατέθεσε στεφάνι μνήμης στην είσοδο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας, που φρουρούνταν από άνδρες της Μονάδας Αποκατάστασης Τάξης (ΜΑΤ).
Η δεύτερη πραγματοποιήθηκε από την «Αντιφασιστική Κίνηση Καλαμάτας», στην οποία και συμμετείχε σειρά τοπικών φορέων. Στον πεζόδρομο της Αριστομένους, όμως, η πορεία διακόπηκε προσωρινά. Κι αυτό, γιατί μια ομάδα οπαδών της Χρυσής Αυγής, με επικεφαλής το βουλευτή Μεσσηνίας Δημ. Κουκούτση και φωνάζοντας εμετικά συνθήματα, όπως «ΕΣΑ – SS- Ανθρωπιστές», στους δρόμους μιας πόλης που έχει εκατοντάδες νεκρούς από τη ναζιστική κατοχή, αποφάσισε ότι η πορεία δεν έπρεπε να γίνει.
Τελικά, παρά το εθνικιστικό «νταηλίκι» που πούλησαν για κάποιο διάστημα, απομακρύνθηκαν και η πορεία ολοκληρώθηκε κανονικά. Βέβαια, για το φόβο τυχόν επεισοδίων ο πεζόδρομος είχε γεμίσει από ειδικές αστυνομικές δυνάμεις (ΜΑΤ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.