6.12.12

Πρότυπο της Χρυσής Αυγής τα χιτλερικά τάγματα εφόδου



αναδημοσίευση από το left.gr

Τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής στρατολογούν με πρόσχημα την εύρεση εργασίας και εκπαιδεύονται από πρώην καταδρομείς. Ρεπορτάζ του Μιχάλη Λαγάνη.

Sturmabteilung (SA). Προφέρεται Στουρμαπτάιλουνγκ και αναφέρεται στα διαβόητα Τάγματα Εφόδου, το παρακρατικό κομμάτι του Εθνικοσοσιαλιστικού Κόμματος του Χίτλερ, που είχε αναλάβει όλη τη «βρόμικη δουλειά» κατά τη διάρκεια του περάσματος των ναζί από την ανυποληψία στην καγκελαρία της Γερμανίας και εν συνεχεία στη δημιουργία ενός παγκόσμιου ολέθρου. 


Επρόκειτο στην ουσία για συμμορίες δολοφόνων με γκρίζες ομοιόμορφες στολές σε φαιό χρώμα (φαιοχίτωνες), με καθαρά αντισημικό και εθνικιστικό χαρακτήρα, που δημιουργήθηκαν για να πολεμήσουν τους κομμουνιστές και να προστατέψουν τα γερμανικά σύνορα... Μετεξέλιξή τους, μετά το 1934, αποτέλεσαν τα τάγματα θανάτου των SS, για τα οποία οποιαδήποτε αναφορά είναι περιττή. 

Ο σοφός λαός  αναφέρει συχνά ότι η Ιστορία τις περισσότερες φορές επαναλαμβάνεται σαν φάρσα. Σαν κακόγουστο αστείο εξακολουθεί, δυστυχώς, να αντιμετωπίζει η πολιτική και φυσική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη την ελληνική εκδοχή των ναζιστικών ταγμάτων εφόδου, τις συμμορίες της Χρυσής Αυγής. Την «πολιτοφυλακή» της οργάνωσης, όπως αποκαλούν οι ομοϊδεάτες τους τις μαυροφορεμένες ομάδες 4-5 ατόμων, που μοναδικό σκοπό έχουν να σκορπίσουν τον τρόμο σε όποιον αντιβαίνει στη ρήση «Πας μη Ελλην βάρβαρος». 

Θυμίζουν καταδρομικές ομάδες που έχουν μάθει να κινούνται μουλωχτά στο σκοτάδι, χτυπώντας αιφνιδιαστικά τα ανυποψίαστα θύματά τους, είτε πρόκειται για μετανάστες είτε για… αντιφρονούντες. 

Οι πρόσφατες συλλήψεις των τριών νεαρών ακροδεξιών στον Βόλο και κυρίως το οπλοστάσιο που βρέθηκε στο σπίτι του ενός -σε συνδυασμό με την αποτυχημένη απόπειρα βομβιστικής επίθεσης του 33χρονου μπράβου στη Σπάρτη τον περασμένο Αύγουστο- προκαλούν έντονο προβληματισμό σχετικά με τα «παρακλάδια» που αρχίζει να αναπτύσσει η οργάνωση με το οργανωμένο έγκλημα και την τρομοκρατία...

Η παραδοχή των τριών νεαρών Βολιωτών πως μέλη της Χρυσής Αυγής στον Βόλο ήταν τα μόνα που ενδιαφέρθηκαν και εν τέλει τους βρήκαν δουλειά (σ.σ.: προσωρινή σε αγροτικές καλλιέργειες) ενισχύει την υπόθεση σχετικά με τον παραπλανητικό ρόλο του αυτοαποκαλούμενου «ΟΑΕΔ» της Οργάνωσης. Στην ουσία πρόκειται για το πρώτο στάδιο στρατολόγησης νέων μελών, για την ενίσχυση των ταγμάτων εφόδου.  Ακολουθεί η μύηση στον... ανταρτοπόλεμο, με υποτιθέμενες ημέρες και νύχτες εκπαίδευσης -καρικατούρα της εκπαίδευσης των καταδρομέων στον στρατό-, που περιλαμβάνουν σκοποβολή με αληθινά πυρά(!), μαθήματα αυτοάμυνας, διαβίωση και κατασκευή εμπρηστικών και εκρηκτικών μηχανισμών!

Οπως  προκύπτει από τη δικογραφία ο ένας εκ των τριών συλληφθέντων στον Βόλο είχε υπηρετήσει στους καταδρομείς και διέθετε γνώσεις κατασκευής εμπρηστικών μηχανισμών. Ηταν αυτός ο οποίος, όπως ομολόγησε στους αστυνομικούς, είχε φτιάξει τις δύο αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ που βρέθηκαν μέσα στο αυτοκίνητο των νεαρών και σύμφωνα με τη δικογραφία θα τις χρησιμοποιούσαν σε καταδρομική επίθεση σε αυτοσχέδιο τζαμί, στη Νέα Ιωνία Βόλου. 
Ανησυχία προκαλεί και το οπλοστάσιο που βρέθηκε από τους αστυνομικούς στις κατ’ οίκον έρευνες, όπου κατασχέθηκαν τρία μαχαίρια πολεμικού τύπου και ένα κυνηγετικό όπλο, για το οποίο δεν είχε εκδοθεί η προβλεπόμενη από τον νόμο άδεια κατοχής.

Ο ξεχασμένος βομβιστής  της Σπάρτης

Η σύνδεση των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής με τις τακτικές που ακολουθούν οι μπράβοι της νύχτας προκύπτει από το γεγονός της έκρηξης βόμβας στα χέρια ενός 33χρονου στη Σπάρτη, στις 31 του περασμένου Αυγούστου. 

Πρόκειται για εξαιρετικά ύποπτη ιστορία, που είχε ως συνέπεια τον θάνατο του επίδοξου βομβιστή, η οποία τρεις μήνες μετά παραμένει ανεξιχνίαστη από την ΕΛ.ΑΣ.

Πέρα από μια αρχική αναφορά ότι η βόμβα προοριζόταν για έναν κάτοικο της λακωνικής πόλης με τον οποίο ο δράστης είχε προσωπικές διαφορές, ποτέ δεν δόθηκε απάντηση στο ερώτημα ποιο ήταν το όνομα του υποψήφιου θύματος και κυρίως αν πραγματικός στόχος του επίδοξου βομβιστή ήταν το αστυνομικό τμήμα της Σπάρτης, που βρίσκεται σε απόσταση λίγων μέτρων από το σημείο της έκρηξης.  Ο 33χρονος, ο οποίος τα τελευταία χρόνια εργαζόταν «πόρτα» σε διάφορα νυχτερινά κέντρα της περιοχής, φέρεται να διατηρούσε στενές επαφές με άτομα που πρόσκεινται στον ακροδεξιό χώρο. Υστερα, μάλιστα, από την άρση απορρήτου των τηλεφωνικών του συνομιλιών εντοπίστηκε ο φερόμενος από την αστυνομία ως συνεργός του. Ενα πρόσωπο  γνωστό για τις φασιστικές του αντιλήψεις, στο σπίτι του οποίου είχαν βρεθεί 60 βόμβες μολότοφ! 

Το αξιοπερίεργο είναι, βέβαια, ότι ενώ ο φερόμενος ως συνεργός του 33χρονου και προφανώς το άτομο με το οποίο ο δεύτερος είχε συνομιλίες στο κινητό τηλέφωνο -όπως προέκυψε από την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών- τις πρώτες ημέρες εξαφανίστηκε από προσώπου γης, όταν εμφανίστηκε και οδηγήθηκε στις τοπικές δικαστικές Αρχές με τη δικογραφία για την κατοχή των 60 εμπρηστικών βομβών, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.