21.12.12

Ανακοίνωση του Σωματείου Χημικής Βιομηχανίας «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ» ενάντια σε πρεμβάσεις της Χρυσής Αυγής στη ΒΙ.ΠΕ.

Αναδημοσιεύουμε ανακοίνωση του Σωματείου Χημικής Βιομηχανίας «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ»


Το ΔΣ του Σωματείου μας με αφορμή την πρόσφατη ''επίσκεψη'' της φασιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή στην επιχείρηση EURODRIP στα Οινόφυτα, όπου απαίτησε να απολυθούν οι μετανάστες εργάτες, καταγγέλλει τη δράση της και τις μαφιόζικες πρακτικές της. Για τις μειώσεις μισθών που έχει κάνει και γι' αυτές που έχει εξαγγείλει η εργοδοσία της EURODRIP δεν έβγαλαν άχνα οι χρυσαυγίτες.Η περιφερόμενη συμμορία της Χρυσής Αυγής συνεχίζει τις επισκέψεις της σε βιομηχανίες της περιοχής, απειλώντας και απαιτώντας να απολυθούν οι μετανάστες εργάτες, ενοχοποιώντας τους ότι δήθεν αυτοί μας κλέβουν τη δουλειά και ότι είναι υπεύθυνοι για όλα τα δεινά της εργατικής τάξης, του λαού συνολικότερα.



Παράλληλα έχοντας ιδρύσει δουλεμπορικό γραφείο ευρέσεως εργασίας προωθούν στους βιομήχανους φτηνά εργατικά χέρια με 18€ μεροκάματο.

Συνάδελφοι/ισσες,
Η Χρυσή Αυγή αποτελεί τον ιμάντα μεταφοράς στην κοινωνία των πιο αντιδραστικών ιδεών μασκαρεμένων με δήθεν αντισυστημική γραμμή και φασιστική δημαγωγία στις συνθήκες της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης.

Με τη δημαγωγία, τα ψέματα και τους τραμπουκισμούς έχουν σκοπό να αποπροσανατολίσουν την εργατική τάξη απ' τα πραγματικά αίτια των προβλημάτων, να την τρομοκρατήσουν για να μην αντιδρά προκειμένου να μείνουν στο απυρόβλητο το κεφάλαιο και οι πολιτικές που εξαθλιώνουν τους εργαζόμενους.

Είναι δίπλα και διαπλεκόμενοι με μηχανισμούς του αστικού κράτους, η δύναμη κρούσης του συστήματος κατά του λαού, που κάνει τα πάντα για τη σωτηρία του κεφαλαίου και ενάντια στο οργανωμένο ταξικό εργατικό κίνημα.

Συνάδελφοι/ισσες,
Το ΔΣ του Σωματείου μας καλεί τους εργαζόμενους στην EURODRIP και σε όλο τον κλάδο της χημικής βιομηχανίας, ανεξαρτήτως χρώματος, θρησκείας και χώρας καταγωγής να γραφτούν στο Σωματείο και οργανωμένα να στήσουν τείχος αντίστασης απέναντι σε τέτοιες λογικές και πρακτικές, απέναντι στους βιομήχανους, το κράτος τους και τα κάθε λογής στηρίγματά τους.

Να μην αποδεχτούν μειώσεις μισθών και δικαιωμάτων.
Να μη δεχτούν καμία θυσία για τους βιομήχανους.

Μόνο το οργανωμένο ταξικό εργατικό κίνημα μπορεί να βάλει το φασισμό στη θέση που του αρμόζει με την ενδυνάμωση της λαϊκής συμμαχίας ανάμεσα στην εργατική τάξη και τις κοινωνικές δυνάμεις που έχουν συμφέρον από την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.