11.12.12

Πάρε μέρος στην πρωτοβουλία για τη δημιουργία μαθητικής αντιφασιστικής επιτροπής στην ΤούμπαΑναδημοσίευση από το antifasistoumpa.blogspot.gr 

Ξεκίνησαν οι αντιφασιστικές παρεμβάσεις σε σχολεία της Τούμπας, για τη δημιουργία μίας μαθητικής αντιφασιστικής επιτροπής.

Ακολουθεί η προκήρυξη που μοιράστηκε.

"Μαύρο" στη Χρυσή Αυγή!
Αντίσταση στο φασισμό τώρα!

Να φτιάξουμε Αντιφασιστικές επιτροπές σε κάθε σχολείο, σε κάθε γειτονιά!

Μέτωπο ενάντια στο φασισμό! Αυτό είναι ένα από τα πιο σημαντικά καθήκοντά μας τώρα. Να φτιάξουμε αντιφασιστικές επιτροπές σε κάθε σχολείο, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά! Πρέπει να χτίσουμε ένα μέτωπο έτοιμο να αντιμετωπίσει τους φασίστες παντού.


Να υπερασπίσουμε τα δικαιώματά μας και τους εαυτούς μας ενάντια στο μακρύ χέρι του συστήματος που λέγεται Χρυσή Αυγή!

Γιατί στην πραγματικότητα οι φασίστες της Χρυσής Αυγής δεν είναι τίποτα άλλο παρά αυτό: το μακρύ χέρι του συστήματος.

Οι κραυγές τους στη Βουλή και στα κανάλια ότι είναι δήθεν «ενάντια στο σύστημα» και οι «δράσεις» τους που καταλήγουν σε ξυλοδαρμούς ανυπεράσπιστων ανθρώπων, μαχαιρώματα και δολοφονίες δεν μπορούν να κρύψουν ποιοι πραγματικά είναι:

-Εναντιώνονται σε κάθε κίνημα της νεολαίας και των εργαζομένων και έφτασαν να καταγγέλλουν (σαν «συλλογικούς αυνανισμούς») ακόμα και τις περυσινές κινητοποιήσεις των Αγανακτισμένων στις πλατείες όλης της χώρας.

-Έχουν καταγγείλει τις περυσινές (2011) μαθητικές κινητοποιήσεις και καταλήψεις – στήριξαν δηλαδή την κυβέρνηση στις βάρβαρες πολιτικές της ενάντια στην παιδεία.

-Δημόσια καταγγέλλουν τις απεργίες και τις διαδηλώσεις καλύπτοντας ουσιαστικά τις κυβερνήσεις και τους μεγαλοκαπιταλιστές. Χαρακτηριστική περίπτωση η Χαλυβουργία που αρχικά πήραν θέση ενάντια στους εργαζόμενους και υπέρ του Μάνεση και στη συνέχεια έκαναν κωλοτούμπα όταν είδαν την απήχηση της απεργίας στην κοινωνία

-Χτυπάνε κάθε άτομο που διαφωνεί με τις απόψεις τους, όπως αντιφασίστες, αριστερούς, αντιεξουσιαστές, ομοφυλόφιλους, κοκ, επικεντρώνοντας όμως στους μετανάστες για να εκμεταλλευτούν το κλίμα που υπάρχει στην κοινωνία. Την ίδια στιγμή αλλά κάθονται σούζα στους εκπροσώπους του συστήματος.

-Κανένα στοιχείο στις (ανύπαρκτες ουσιαστικά) «προτάσεις» τους για οικονομική πολιτική δεν θίγει στο ελάχιστο τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου: τραπεζιτών, εφοπλιστών βιομηχάνων.

Το αντιφασιστικό κίνημα δίνει τις πρώτες του απαντήσεις. Ήδη σε μια σειρά από περιοχές σ' όλη την Ελλάδα οργανώνονται αντιφασιστικές επιτροπές, συνελεύσεις και πορείες με πολύ κόσμο. Σε πολλά πανηγύρια δόθηκε μια απάντηση στη Χρυσή Αυγή μετά τη δράση της στη Ραφήνα. Αντιφασίστες και μετανάστες με τη μαζικής τους παρουσία εμπόδισαν τους τραμπουκισμούς της Χρυσής Αυγής. Σωματεία και σύλλογοι εργαζομένων βγάζουν ανακοινώσεις ενάντια στη Χρυσή Αυγή και το αντιφασιστικό κίνημα επεκτείνεται.

Αντιφασιστικές επιτροπές παντού!

Όμως, ακόμα δεν έχουμε τσακίσει τη Χρυσή Αυγή και τις φασιστικές ιδέες. Πρέπει κι εμείς να δράσουμε άμεσα! Να τις κάνουμε όσο πιο πλατιές γίνεται και να καλέσουμε να συμμετάσχουν οι συμμαθητές μας, οι καθηγητές, τα σωματεία της περιοχής μας, οι φοιτητικοί σύλλογοι, οι κοινότητες μεταναστών, οι λαϊκές συνελεύσεις, οι πολιτιστικοί και αθλητικοί σύλλογοι της περιοχής μας. Και μέσα από αυτές τις επιτροπές να δραστηριοποιηθούμε με ενημέρωση, εκδηλώσεις, πορείες, συναυλίες… Πριν να είναι πολύ αργά…

Πάρε μέρος στην πρωτοβουλία για την δημιουργία αντιφασιστικής επιτροπής στο σχολείο και στη γειτονιά μας.

Επικοινώνησε μαζί μας:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.