11.12.12

“Σκοπός σας να τους πείσετε να φύγουν από τη χώρα. Δεν σας θέλουμε για ψυχολογική υποστήριξη”.Από το ρεπορτάζ του Κώστα Ζαφειρόπουλου “Διαβλητές προσλήψεις από την ΕΛ.ΑΣ.”, Εφημερίδα των Συντακτών, 11/12/12, σελ. 39: “Δεν έχουμε καμία πρόσβαση στον χώρο διαβίωσης μέσα στα κρατητήρια για να δούμε πώς πραγματικά ζει ο κρατούμενος” (Α., κοινωνικός λειτουργός).

“Μας οδηγούν να επισκεφτούμε επιλεκτικά μόνο όσους κρατούμενους θέλουν να γυρίσουν στην πατρίδα τους. Σκοπός σας είναι να τους πείσετε να φύγουν από τη χώρα. Δεν σας θέλουμε για ψυχολογική υποστήριξη” (Κ., ψυχολόγος).


“Κοίταζα τον κρατούμενο μετανάστη στα μάτια και με έβαζαν να τον ρωτάω πιεστικά γιατί δεν φεύγεις από την Ελλάδα; Αν γυρίσω πίσω θα με εκτελέσουν, ήταν η απάντησή του” (Α.).

“Ως επαγγελματίας, δεν ανέχομαι τον καθημερινό εκφοβισμό και την παραποίηση του επαγγέλματός μου. Αν κάνετε οτιδήποτε άλλο, η σύμβασή σας θα καταργηθεί, μας απειλούν. Αν διαπιστώσω οποιαδήποτε αστυνομική αυθαιρεσία ή κατάχρηση εξουσίας, δεν έχω κανένα δικαίωμα να το καταγγείλω, και αυτό έχουν φροντίσει να το καταστήσουν σαφές” (Κ.)

Πηγη: Εφημερίδα των Συντακτών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.