27.12.12

Ρατσιστικές επίθεσεις σε Αθήνα και Λασίθι


Μαθητές συμμετείχαν σε ρατσιστική επίθεση στο Λασίθι

Ακολουθεί ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Λασιθίου για την επίθεση που δέχτηκε Πακιστανός μετανάστης στον Ξηρόκαμπο Αγ. Νικολάου:

«Με φρίκη και αποτροπιασμό ενημερωθήκαμε για τη Ρατσιστική επίθεση σε μετανάστη πακιστανικής υπηκοότητας έξω από το σχολικό συγκρότημα στον Ξηρόκαμπο Αγ. Νικολάου. Το χειρότερο είναι ότι αρκετοί από τους συμμετέχοντες στην επίθεση, είναι μαθητές των σχολείων της περιοχής, τους οποίους αναγνώρισε ο παθών. Αξιοσημείωτες είναι και οι παρατηρήσεις των ιατρών του νοσοκομείου, ότι τα τραύματα καταδεικνύουν δολοφονική επίθεση.


Τέτοιες επιθέσεις δεν έχουν γίνει πρώτη φορά στην περιοχή και προκαλούν έντονη ανησυχία.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λασιθίου καταδικάζει ομόφωνα και απερίφραστα τέτοιες ενέργειες βίας και μισαλλοδοξίας. Το μόνο που καταφέρνουν είναι, αντί να δείξουν ποιος είναι το πραγματικό αίτιο της κρίσης που βιώνουμε, αντιθέτως αποπροσανατολίζουν και καλύπτουν τους υπευθύνους της κρίσης. Επίσης δημιουργούν ρήγματα στις τοπικές κοινωνίες, εξυπηρετώντας με τον καλύτερο τρόπο το κοινό έγκλημα και τους πραγματικά ωφελημένους από την κρίση. Είναι γεγονός ότι τέτοιες «ομάδες» έχουν σε πολλές περιπτώσεις χρησιμοποιηθεί για να κλείσουν στόματα και να αποτρέψουν εργαζομένους να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους, καλύπτοντας εργοδότες που αρνούνται να τους πληρώσουν.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λασιθίου συναισθανόμενο τις ευθύνες της εκπαιδευτικής κοινότητας καλεί όλους τους σχετικούς με την εκπαίδευση φορείς να συνεργαστούν για τη διοργάνωση, μετά την έναρξη των μαθημάτων με τη νέα χρονιά, εκδηλώσεων και παρεμβάσεων στην εκπαιδευτική διαδικασία με αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό περιεχόμενο καθώς και εκπαιδευτικών παρεμβάσεων για την αντιμετώπιση της διείσδυσης της φασιστικής λογικής και ιδεολογίας στη νεολαία.»


«Όργωσαν» τα νότια προάστια και ξυλοκοπούσαν όποιον μετανάστη έβλεπαν!

Την Τρίτη το πρωί, ανήμερα Χριστουγέννων, από τις 10 μέχρι τις 11 το πρωί ομάδα ακροδεξιών στοιχείων μέσα σε Ι.Χ. έκαναν βόλτες στην Γλυφάδα, στο Ελληνικό και στην Αργυρούπολη.

Όταν εντόπιζαν στο δρόμο κάποιον αλλοδαπό κατέβαιναν και τον ξυλοκοπούσαν με πτυσσόμενες ράβδους! Συνολικά επιτέθηκαν σε τρεις αλλοδαπούς που βρέθηκαν τυχαία μπροστά τους εκ των οποίων οι δύο νοσηλεύονται σοβαρά στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός. Μάλιστα, οι δράστες έκλεψαν και τα χρήματα που έφεραν μαζί τους οι μετανάστες.

Οι δράστες σύμφωνα με την αστυνομία αναγνωρίστηκαν από τα θύματα και συνελήφθησαν, ενώ διενεργείται προανάκριση από την Υποδιεύθυνηση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής. Πρόκειται για δύο 22χρονους νεαρούς. Η Αστυνομία αναφέρει ότι οι δράστες δεν ανήκουν σε κάποιον πολιτικό χώρο...Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.