10.12.12

Φαρμακείο αλληλεγγύης στα ΠατήσιαΠρωτοβουλία πολιτών για τη δημιουργία φαρμακείου-ιατρείου αλληλεγγύης στα Πατήσια 
Η οικονομική κρίση και η ανεργία έχουν δημιουργήσει δραματικές καταστάσεις σε χιλιάδες συμπολίτες μας. Εκτός από τα τρομακτικά φαινόμενα υποσιτισμού και πείνας, μεγάλα τμήματα του πληθυσμού, εξ αιτίας  της μακροχρόνιας ΑΝΕΡΓΙΑΣ, έχασαν κάθε προστασία από τα ασφαλιστικά τους ταμεία και δεν έχουν ΚΑΜΙΑ κάλυψη σε γιατρούς και φάρμακα. Πρόκειται για μια κατάσταση που χτυπάει πριν από όλα τους Άνεργους, τους  Άπορους και τους επαγγελματίες που έκλεισαν τις δουλειές τους. Η στέρηση των υπηρεσιών υγείας, σε πολλές περιπτώσεις, καταλήγει στο θάνατο. Δραματική είναι επίσης η κατάσταση των παιδιών, που οι γονείς τους είναι άνεργοι. Τα φαινόμενα ψυχολογικών διαταραχών, οι αυτοκτονίες, η καταφυγή στο αλκοόλ αυξάνονται κατακόρυφα ενώ το ΕΣΥ βρίσκεται σε διαδικασία κατάρρευσης.


Η ΑΜΕΣΗ ίδρυση ενός ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ - ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ που θα στηρίζεται στην εθελοντική βοήθεια γιατρών, φαρμακοποιών, νοσηλευτών και άλλων συμπολιτών μας και το οποίο θα εξασφαλίσει την υποστήριξη του Δήμου και άλλων φορέων και οργανώσεων προβάλλει όχι μόνο σαν μια ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ αλλά και σαν ΑΜΕΣΟ ΚΑΘΗΚΟΝ όλη της ευαισθητοποιημένης και δημοκρατικής κοινότητας των Πατησίων.

Το έργο αυτό έχει ήδη αρχίσει να οργανώνεται και θα καλύπτει όποιον συμπολίτη μας ζητήσει τη βοήθεια του ανεξάρτητα από τον τόπο κατοικίας του.
Σας καλούμε να στηρίξετε και να πλαισιώσετε την Επιτροπή Πρωτοβουλίας για την ίδρυση ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ- ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ στα ΠΑΤΗΣΙΑ. Χρειαζόμαστε τη μαζικότητα, τη δημοκρατική συλλογικότητα, την παρουσία και συμμετοχή όλων.

Έχουμε εμπιστοσύνη στις παραδόσεις του λαού μας. Όλοι μπορούμε να δώσουμε αυτό που μας επιτρέπουν οι συνθήκες και κυρίως η φλόγα του αγώνα για μια άλλη κοινωνία συναδέλφωσης και δικαιοσύνης.

Ζητάμε:


· Να δοθεί από την Κυβέρνηση σε όλους τους ανέργους και απόρους πολίτες το δικαίωμα στην ιατρική, νοσοκομειακή και φαρμακευτική φροντίδα.

· Να επαναλειτουργήσει το δημοτικό ιατρείο στην 5η Δημοτική Κοινότητα.

· Να εμβολιασθούν άμεσα όλα τα ανασφάλιστα παιδιά.


Καλούμε όλους τους πολίτες να στηρίξουμε την προσπάθεια της ίδρυσης Φαρμακείου - Ιατρείου Αλληλεγγύης και να βοηθήσουμε στη λειτουργία του με όποιον τρόπο μπορεί ο καθένας.

Διεύθυνση: Ταΰγέτου 60
Είσοδος Πολιτιστικού Κέντρου Σχολείων Γκράβας
Τηλέφωνο: 210- 2012013 
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το site του κοινωνικού φαρμακείου ή τη σελίδα του στο facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.