1.12.12

Ημερολόγιο επιθέσεων 26-30 Νοεμβρίου 2012



Επιμέλεια: Γιώργος Λυγουριώτης

Ακολουθεί λίστα επιθέσεων κατά μεταναστών, εργαζομένων και νεολαίων, που καταγράφηκαν από τη Δευτέρα 26 Νοέμβρη μέχρι Παρασκευή 30 Νοέμβρη.




26/11/2012 - Σπάτα

Τέσσερις νεαροί τα ξημερώματα της 26ης Νοεμβρίου εισέβαλαν στο σπίτι που διαμένουν δυο Πακιστανοί μετανάστες στη περιοχή των Σπατών. Αφού έσπασαν το τζάμι της πόρτας εισόδου, πέταξαν πέτρες στα παράθυρα και προσπάθησαν να βάλουν φωτιά σε σταθμευμένη μοτοσικλέτα. Έπειτα επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητο και εξαφανίστηκαν.

Στη συνέχεια μετά από αναζήτηση της αστυνομίας τους εντόπισαν και τους συνέλαβαν.


Σε έρευνα στο σπίτι ενός από τους δράστες βρέθηκε ένα κυνηγετικό όπλο χωρίς άδεια κατοχής και δυο κάλυκες φυσιγγίων.

Επίσης, εντυπωσιακές ήταν οι δηλώσεις τους στους αξιωματικούς της αστυνομίας σε σχέση με την επίθεση: «Πήγαμε για …πλάκα να κάψουμε τους Πακιστανούς! Δεν είχαμε τι να κάνουμε το απόγευμα κι αποφασίσαμε να πάμε να τους χτυπήσουμε...».

πηγή: ethnos.gr



26/11/2012 - Μυτιλήνη

Έγκυος μετανάστρια δέχθηκε επίθεση με πέτρες από αγνώστους το βράδυ της 26ης Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με καταγγελία 25 μετανάστες που διανυκτέρευαν στο λιμάνι της Λέσβου, ανάμεσά τους 2 εγκυμονούσες και 2 παιδία, δέχθηκαν άγρια επίθεση από ομάδα που επέβαινε σε αυτοκίνητο.

Η έγκυος γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με τραύματα στο κεφάλι.

πηγή: topontiki.gr



28/11/2012 - Αθήνα

Ανατριχιαστική είναι η καταγγελία ενός μετανάστη από το Σουδάν, που δέχτηκε επίθεση πριν από δυο μήνες στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του ίδιου του θύματος, στην αρχή τον μαχαίρωσαν στο κεφάλι και στο λαιμό, ενώ στη συνέχεια χάραξαν στη πλάτη του τα αρχικά της Χρυσής Αυγής!

Δείτε το σχετικό βίντεο εδώ.



28/11/2012 – Αθήνα

Σύμφωνα με καταγγελία της δημοτικής κίνησης «Ανοιχτή Πόλη», μέλη της δέχτηκαν απρόκλητη επίθεση από φασίστες.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 28/11, τα μέλη της Ανοιχτής Πόλης Νίκος Μουμούρης, κοινοτικός σύμβουλος της 3ης δημοτικής κοινότητας, και Ολυμπία Αγγελή δέχθηκαν  απρόκλητη επίθεση,  γύρω στις 10: 30 μμ., στην οδό Θεσσαλονίκης 126, από δύο τραμπούκους με καλυμμένα πρόσωπα - ο ένας με κράνος και ο άλλος με κουκούλα.

Ο Νίκος Μουμούρης έχει επανειλημμένα απειληθεί από φασιστοειδή που εμπλέκονται σε παράνομες δραστηριότητες προστασίας καταστημάτων, τα οποία  παραβαίνουν το νόμο και δημιουργούν τεράστια προβλήματα στη γειτονιά. Πρόσφατα είχε καταθέσει, μαζί με την κοινοτική σύμβουλο κα Γκούμα, ενυπόγραφο αίτημα για να ελεγχθούν συγκεκριμένα καταστήματα.

Η Ανοιχτή Πόλη καταγγέλλει την επίθεση και ζητά από το αστυνομικό τμήμα στο οποίο έγινε καταγγελία να διαλευκάνει την υπόθεση. 
                   
πηγή: anoihtipoli.gr




30/11/2012 - Καλλιθέα

Δολοφονική επίθεση δέχθηκαν δυο μετανάστες στη λαϊκή αγορά στη συμβολή των οδών Αριστείδου και Χαροκόπου στην Καλλιθέα.

Όπως καταγγέλλει η Λαϊκή Επιτροπή Καλλιθέας, ομάδα 6 χρυσαυγιτών επιτέθηκε σε έναν Αιγύπτιο ψαρά καθώς και σε έναν Πακιστανό μικροπωλητή. Ο Αιγύπτιος μεταφέρθηκε αιμόφυρτος με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο, ενώ ο Πακιστανός μετανάστης καταγγέλλει ότι οι τραμπούκοι του έκλεψαν την τσάντα όπου είχε τα χρήματά του.
Δείτε το σχετικό βίντεο εδώ.
πηγή: 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.