30.11.12

Ένας μήνας Antinazi Zone. Μια δυναμική αρχή για μια καλύτερη συνέχεια


Του Φοίβου-Σταύρου Μακρίδη


Μπροστά στο φαινόμενο της ανόδου των φασιστικών ιδεών δεν μένουμε απαθείς. Στη δράση της Χρυσής Αυγής δεν μένουμε απλοί θεατές. Στη δημιουργία σύγχρονων ταγμάτων εφόδου δεν μένουμε αδρανείς. Δεν αφήνουμε τον φόβο να μας κυριεύσει. Θέλουμε να αποκαλύψουμε το πραγματικό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής. Θέλουμε να βοηθήσουμε στο χτίσιμο του αντιφασιστικού κινήματος. Αυτούς τους στόχους προσπαθούμε να υπηρετήσουμε με το blog και τη σελίδα μας στο facebook, με το Antinazi Zone.
Σήμερα κλείνουμε έναν μήνα λειτουργίας. Ένας μήνας με τακτικές αναρτήσεις για τις επιθέσεις της Χρυσής Αυγής σε μετανάστες κι αριστερούς (μέσα από τα ημερολόγια επιθέσεων), με ιστορικά αφιερώματα για τον φασισμό, με αναλύσεις για το τι είναι η Χρυσή Αυγή, με ενημερώσεις για τις αντιφασιστικές δράσεις σε γειτονιές, πόλεις, χώρους, σωματεία, σχολεία. Ένας μήνας με άρθρα, ντοκιμαντέρ, βίντεο, αφίσες και φωτογραφίες.
Φυσικά δε μένουμε εκεί. Στο Antinazi Zone μπορείτε να διαβάσετε προτάσεις για το πώς μπορούμε να παλέψουμε ενάντια στον κίνδυνο της Χρυσής Αυγής, ενώ την ίδια ώρα συμμετέχουμε στην ενημέρωση και προώθηση αντιφασιστικών δράσεων (πορείες, συνελεύσεις κλπ).
Η προσπάθειά μας είναι να δημιουργήσουμε ένα ανοικτό βήμα διαλόγου και συνεργασίας στο χτίσιμο του αντιφασιστικού κινήματος. Μετά το πρώτο μούδιασμα της κοινωνίας με τα αποτελέσματα της Χρυσής Αυγής, οι αντιδράσεις μεγαλώνουν και πολλαπλασιάζονται. Αντιφασιστικές επιτροπές χτίζονται σε διάφορες πόλεις και γειτονιές. Σωματεία εργαζομένων στέκονται ξεκάθαρα απέναντι από την Χρυσή Αυγή. Τα κόμματα κι οι οργανώσεις της Αριστεράς παίρνουν διάφορες αντιφασιστικές πρωτοβουλίες. Καλλιτέχνες κι άνθρωποι των γραμμάτων τοποθετούνται ενάντια στους φασίστες.
Βέβαια, το Antinazi Zone, όπως και το αντιφασιστικό κίνημα συνολικά, βρίσκεται στα πρώτα βήματά του. Υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης. Χρειάζονται περισσότερες επιτροπές, περισσότερες πρωτοβουλίες, περισσότερες δημόσιες αντιφασιστικές τοποθετήσεις. Υπάρχουν πολλοί χώροι που μπορούμε- και πρέπει- να επεκταθούμε!
Καλούμε, λοιπόν, κι εσάς που μας διαβάζετε, να συμβάλλετε ενεργά στην προσπάθειά μας. Στείλτε μας προτάσεις. Στείλτε μας ενημερώσεις από τη γειτονιά σας, το σχολείο σας, τη σχολή σας και τους γύρω σας. Προωθήστε τις αναρτήσεις μας στο e- mail, στο facebook κι όπου αλλού μπορείτε. Μαζέψτε 5 φίλους και 5 φίλες σας και φτιάξτε μια επιτροπή- ομάδα στη γειτονιά ή τον χώρο σας.
Ελάτε σ’ επαφή μαζί μας, για να μπορέσουμε όλοι μαζί να δώσουμε σάρκα κι οστά στο σύνθημα «ποτέ ξανά φασισμός»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.