16.11.12

Απαγόρευσαν σε μαθητές την επίσκεψη στο Επταπύργιο λόγω Χρυσής Αυγής

αναδημοσίευση από: alterthess.gr


Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν στην Θεσσαλονίκη ενόψει των μαθητικών εορταστικών εκδηλώσεων για την εξέγερση του Πολυτεχνείου.
Με ευθύνη της Προιστάμενης της 9ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων οι εορταστικές εκδηλώσεις με προσκεκλημένους αντιστασιακούς,  που διοργανώνουν οι  καθηγητές και οι μαθητές του 7ου Γενικού Λυκείου Θεσσαλονίκης επιτρέπεται να διεξαχθούν μόνο  στον αύλειο χώρο του Επταπυργίου, όρθιοι  και εκτεθειμένοι στο χειμωνιάτικο  κρύο, την ώρα που "Το σχολείο τιμά εδώ και χρόνια την επέτειο στον χώρο συσκέψεων του Επταπυργίου με παραδειγματικό τρόπο χωρίς ποτέ να δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα" αναφέρουν οι καθηγητές.

Επιπλέον και σε μια ακόμη περίπτωση όπως καταγγέλουν οι καθηγητές της Γ΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης απογοήτευση και οργή στους καθηγητές προκαλεί η με  προφορική εντολή του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης άρνηση έγκρισης διεξαγωγής στον ίδιο χώρο προγραμματισμένων εκδηλώσεων άλλου σχολείου  της περιοχής και συγκεκριμένα του 1ου ΓΣ Συκεών, ενόψει του γιορτασμού της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. 

Η απαγόρευση αφορά  στην  προγραμματισμένη σημερινή  επίσκεψη του σχολείου στο τόπο μαρτυρίου, στο κολαστήριο των φυλακών Επταπυργίου όπου βασανίστηκαν εκατοντάδες αγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα. Οι εκδηλώσεις αυτές προετοιμάστηκαν από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου με τη ενεργό και ενθουσιώδη συμμετοχή πολλών μαθητών αναφέρουν οι εκαπιδευτικοί.

Οι εκδηλώσεις πρόεκυψαν από τον παιδαγωγικό προγραμματισμό που  επιβάλλει και την έξοδο από το περιβάλλον του σχολείου για παιδαγωγικούς λόγους αλλά  και  από την ομόφωνη απόφαση  του  συλλόγου διδασκόντων, την ενημέρωση και την  σύμφωνη γνώμη  του  Συλλόγου Γονέων ενώ ενημερώθηκε  και η  Διεύθυνση  Εκπαίδευσης.

Ενέργεια υπό τις απειλές της Χ.Α;

¨Οπως καταγγέλλουν οι καθηγητές η ενέργεια  αυτή της Διεύθυνσης, όπως δηλώθηκε έγινε για την ασφάλεια των μαθητών σε πιθανές εκδηλώσεις βίας εκ μέρους της χρυσής αυγής με βάσει τις διατυπωθείσες απειλές της (επερώτηση της στη βουλή, διαδίκτυο, δημοσιεύματα, κ.α.),  και ορισμένα γεγονότα σε σχολεία της χώρας.

Οι ΕΛΜΕ υποστηρίζει πως η εν λόγω αντιμετώπιση θα επιφέρει τα αντίθετα ακριβώς από τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα. "Η παρεμπόδιση των εκδηλώσεων στους τόπους μαρτυρίου επιτρέπει τελικά στους νοσταλγούς της χούντας να καθορίζουν αυτοί  στην εκπαιδευτική κοινότητα το πώς θα τιμηθούν οι αγωνιστές κατά της χούντας και οι δολοφονημένοι ήρωες του Πολυτεχνείου" αναφέρει.    

"Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης   ως εκπρόσωπος της πολιτείας πρέπει  να συμβάλλει και ο ίδιος  στην απρόσκοπτη εκτέλεση και διασφάλιση των σχολικών δραστηριοτήτων, όπως τις αποφασίζουν οι σύλλογοι διδασκόντων. Τον καλούμε να άρει την απαγόρευση και να τιμήσει και ο ίδιος με την παρουσία του την εκδήλωση, όπως έχει πράξει και σε άλλες περιπτώσεις" τονίζει.  

"Δεν φοβόμαστε τις απειλές τους ούτε πρόκειται να καμφθούμε από τον μισαλλόδοξο λόγο τους. Εμείς θα μιλήσουμε για το Πολυτεχνείο όπως πραγματικά του αξίζει: με περηφάνια και θάρρος για ένα κορυφαίο, παραδειγματικό  αγώνα εξέγερσης  που και σήμερα εξακολουθεί να τρομάζει την εξουσία και να εμπνέει τους αγωνιστές και τη νέα γενιά για την εκπλήρωση των ιδανικών του Πολυτεχνείου " επεσημαίνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.