16.11.12

Ανακοίνωση - Καταγγελία της Πρωτοβουλίας Καλλιθέας Ενάντια στο Φασισμό και τη Ρατσιστική Βία

Αναδημοσιεύουμε ανακοίνωση - καταγγελία της Πρωτοβουλίας Καλλιθέας Ενάντια στο Φασισμό και τη Ρατσιστική Βία.




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ



Η Πρωτοβουλία Καλλιθέας Ενάντια στο Φασισμό και τη Ρατσιστική Βία καταγγέλλει την πρωτοφανή διπλή ρατσιστική επίθεση από οργανωμένη φασιστική συμμορία, εναντίον Αιγυπτίων συμπολιτών μας, στην περιοχή των Τζιτζιφιών, στις 26 Οκτώβρη 2012.



Η οκταμελής ομάδα κρούσης επέδραμε στη γειτονιά του Ιπποδρόμου, όπου διαμένουν αρκετοί από τους  Αιγύπτιους συμπολίτες μας και αφού ξυλοκόπησε άγρια έξω από το σπίτι του, έναν νεαρό Αιγύπτιο και δύο φίλους του, ελληνικής και αλβανικής καταγωγής αντίστοιχα, εισέβαλε στη συνέχεια σε παρακείμενη οικία άλλου Αιγυπτίου, σπάζοντας την πόρτα, για να του επιτεθεί με μανία μπροστά στα τρομαγμένα μάτια των ανήλικων παιδιών του. Ένας μάλιστα από την ομάδα εφόδου, δε δίστασε να βγάλει όπλο και να τον χτυπήσει με τη λαβή στο κεφάλι.


Όταν εμφανίστηκε η Αστυνομία, και κατά τη διάρκεια του ελέγχου που πραγματοποίησε, ο οπλοφόρος-μέλος της συμμορίας επέδειξε... την αστυνομική του ταυτότητα μπροστά στα έκπληκτα μάτια των παρισταμένων και αφέθηκε ελεύθερος από τους συναδέλφους του. Ποτέ δεν εμφανίστηκε στο Α.Τ. Καλλιθέας όπου μεταφέρθηκαν θύματα, μάρτυρες κι ένα από τα μέλη της ομάδας εφόδου, καθώς τα υπόλοιπα έξι είχαν ήδη προλάβει να διαφύγουν.

Στην περιοχή της Καλλιθέας το τελευταίο διάστημα κάνουν την επανεμφάνισή τους  κρούσματα ρατσιστικών επιθέσεων εναντίον της αιγυπτιακής κοινότητας, από οργανωμένες φασιστικές ομάδες. Οι ντόπιοι και οι μετανάστες της περιοχής, εδώ και εννέα μήνες, έχουν δώσει κοινούς και νικηφόρους αγώνες που κατάφεραν να ανακόψουν τη δράση των φασιστικών συμμοριών στο δημόσιο χώρο.

Ο αγωνιζόμενος λαός της Καλλιθέας διαμηνύει στους νοσταλγούς της ναζιστικής βαρβαρότητας ότι η προσπάθειά τους να διασπείρουν τον τρόμο στην περιοχή, πέφτει στο κενό. Αντίθετα θα εξακολουθούν να μας βρίσκουν απέναντί τους, ντόπιους και μετανάστες, αφού το μόνο που καταφέρνουν είναι να δυναμώνουν τους κοινούς μας αγώνες ενάντια στη φτώχεια, την καταστολή και το ρατσισμό.

 ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ... ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ


Πρωτοβουλία Καλλιθέας Ενάντια στο Φασισμό και τη Ρατσιστική Βία
Καλούμε το λαό της Καλλιθέας και των γύρω περιοχών σε ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ενάντια στο ΦΑΣΙΜΟ και την ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ στη 1 ΔΕΚΕΜΒΡΗ, με σημείο αφετηρίας την πλατεία Κύπρου, στις 12 το μεσημέρι



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.