31.10.12

ΕΛΜΕ Λέσβου: διοργάνωση μαθητικού διαγωνισμού αφίσας με θέμα «Ενάντια στο φασισμό και τη ρατσιστική βία»



αναδημοσίευση από το www.kathigitis.org

Η ΕΛΜΕ Λέσβου, στα πλαίσια της απόφασής της για ανάπτυξη αντιφασιστικών δράσεων, διοργανώνει Παλλεσβιακό Σχολικό Διαγωνισμό – Έκθεση Αφίσας που απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες όλων των τάξεων των Γυμνασίων και των Λυκείων του νησιού με τίτλο «Ενάντια στο φασισμό και τη ρατσιστική βία».

Η οικονομική κρίση και τα αδιέξοδα που αυτή δημιουργεί αποτέλεσε στον τόπο μας άριστο υπόστρωμα για την επανεμφάνιση σκοταδιστικών αντιλήψεων, την έξαρση φαινομένων ρατσιστικής βίας, την ανάπτυξη νεοναζιστικών μορφωμάτων και την υιοθέτηση από μερίδα της κοινωνίας φασιστικών πρακτικών.

Ο λειτουργηματικός χαρακτήρας των εκπαιδευτικών επιβάλλει την ανάληψη πρωτοβουλιών από το σωματείο μας για την ανάδειξη της νοσηρής αυτής εκδοχής της κοινωνίας. Η δημιουργικότητα και το ασυμβίβαστο της μαθητικής ναιολαίας μπορούν να καταδείξουν τις αντιφάσεις αυτών την αντικοινωνικών θέσεων και να τις απομονώσουν τόσο στο χωνευτήρι ιδεών που λέγεται σχολείο όσο και έξω από αυτό.

Καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων να αδράξουν την ευκαιρία και να πάρουν πρωτοβουλίες για την ενεργό συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων μαθητών στο διαγωνισμό-έκθεση αφίσας της ΕΛΜΕ, τόσο με σχετικές συζητήσεις όσο και με παροχή βοήθειας σε τεχνικό επίπεδο.

Ως πρώτα βραβεία ορίζονται από μία ψηφιακή φωτογραφική μηχανή και ένα βιβλίο (για ένα έργο μαθητών Γυμνασίου και ένα μαθητών Λυκείου), ενώ θα βραβευτούν και άλλες τέσσερις ομάδες (δύο Γυμνασίου και δύο Λυκείου) με αντίστοιχο αριθμό βιβλίων. Η βράβευση είναι, ως εκ τούτου, καθαρά συμβολική. Οι βραβευμένες αφίσες θα αποτελέσουν το υλικό για την κεντρική αφίσα και το ημερολόγιο της ΕΛΜΕ Λέσβου.

Η προθεσμία υποβολής των έργων λήγει στις 10 Νοεμβρίου 2012.

Όροι και αιτήσεις συμμετοχής, καθώς και λεπτομέρειες για το διαγωνισμό εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.