31.10.12

Τα «καθαρά» χέρια των Ναζί


του Τάκη Γιαννόπουλου

«Μπορεί να μας λένε ναζιστές, μπορεί να χαιρετάμε καμιά φορά έτσι (σημ: ναζιστικά) αλλά δεν μας είπαν κλέφτες ή λαμόγια γιατί τα χέρια μας είναι καθαρά» αναφώνησε ο φύρερ της συμμορίας Ν.Μιχαλολιάκος στην γιορτή νεολαίας της χρυσής αυγής στις 20/10.

Αποφεύγουμε τον πειρασμό να απαντήσουμε στο τι είναι χειρότερο να σε λένε, ναζί ή κλέφτη, γιατί στην περίπτωση της χρυσής αυγής ισχύουν και τα δύο.


Αφού δέχονται, έστω και εμμέσως τον χαρακτηρισμό ναζί, ας θυμηθούμε τι έκαναν οι ναζί μαζί με έλληνες ταγματασφαλίτες, χίτες και λοιπούς δοσίλογους στην Ελλάδα.

Οι θηριωδίες της ναζιστικής κατοχής με αριθμούς*

«..Στην διάρκεια της ναζιστικής κατοχής, που κράτησε σαράντα δύο μήνες, πέρασαν από τα γερμανικά εκτελεστικά αποσπάσματα και τουφεκίσθηκαν τριάντα οκτώ χιλιάδες εννιακόσιοι εξήντα Έλληνες (38.960)!

Σκοτώθηκαν από σφαίρες «αδέσποτες» και άλλα στρατιωτικής φύσεως «ατυχήματα» δώδεκα χιλιάδες εκατόν τρεις (12.103).

Σκοτώθηκαν σε μάχες εβδομήντα χιλιάδες (70.000).

Πέθαναν από πείνα σ' ολόκληρη την Ελλάδα περίπου εξακόσιες χιλιάδες, ιδίως νέοι! (600.000).

Πέθαναν προτού γεννηθούν, κατά τη γέννα ή αμέσως μετά τριακόσιες χιλιάδες παιδιά από την ασιτία και τις κακουχίες των μανάδων τους, δηλαδή μία ολόκληρη γενιά (300.000).

Θανατώθηκαν με τρόπο οικτρό σαράντα πέντε χιλιάδες Έλληνες στα γερμανικά στρατόπεδα συγκέντρωσης

Πέθαναν με τρόπο οικτρό επίσης εξήντα χιλιάδες Έλληνες, Εβραίοι το θρήσκευμα.

Φυλακίστηκαν στους σαράντα δύο μήνες κατοχής διακόσιες χιλιάδες Έλληνες, εκ των οποίων οι περισσότεροι πέθαναν στην φυλακή ή αμέσως μετά την απελευθέρωσή τους (200.000).

Προσβλήθηκαν από βαριές ασθένειες , έμειναν δια βίου ανίκανοι πάνω από ένα εκατομμύριο Έλληνες (1.000.000)!

Τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής άδειασαν όλες τις αποθήκες και στην τελευταία γωνιά της χώρας.

Άρπαξαν όλα τα δημητριακά, καπνό, σταφίδα, μπαμπάκι, λάδι, κάθε λογής τρόφιμα και αγαθά.

Κατέστρεψαν αγροτικά μηχανήματα και καλλιέργειες.

Άρπαξαν το 50% των μεγάλων ζώων, βόδια, γελάδια, άλογα, το 30% των μικρών, διέλυσαν την ελληνική κτηνοτροφία.

Κατέστρεψαν τις μεταλλευτικές εγκαταστάσεις, ανατίναξαν ορυχεία, αφάνισαν την βιομηχανία.

Κατέστρεψαν το 80% των σιδηροτροχιών.

Γκρέμισαν γέφυρες, ανατίναξαν σταθμούς και σήραγγες.

Από τις 220 ατμομηχανές των ελληνικών σιδηροδρόμων άφησαν πίσω τους φεύγοντας μόνο τις τριάντα τρεις (33).

Από τα τριακόσια δώδεκα (312) επιβατηγά βαγόνια "βούτηξαν" τα τριακόσια έξι! Άφησαν μόνο έξι (6)!

Από τα 4.544 φορτηγά βαγόνια των ελληνικών σιδηροδρόμων, άφησαν πίσω τους εξήντα τρία (63)!

Οι Γερμανοί κατακτητές πήραν τα 70% των ελληνικών παντός είδους αυτοκινήτων και κατέστρεψαν το οδικό δίκτυο της χώρας.

Iσοπέδωσαν τελείως εκατό χιλιάδες σπίτια (100.000) και μισογκρέμισαν άλλες πενήντα χιλιάδες (50.000).

Κατέστρεψαν  τις μεγαλύτερες λιμενικές εγκαταστάσεις της Ελλάδος, ακόμη και τη διώρυγα της Κορίνθου.

Άρπαξαν  το 73% των πλοίων της εμπορικής και επιβατικής ναυτιλίας της χώρας

Σύμφωνα με τις στατιστικές του ΟΗΕ, η Γερμανία είχε υποστεί σε σχέση με το ετήσιο εισόδημά της ζημιές από τον πόλεμο της τάξεως του 135% και η Ελλάδα της τάξεως του 170%.»

* Τα στοιχεία προέρχονται από έρευνα του δασκάλου από το Κιλκίς Δημήτρη Νάτσιου

Και αυτά αφορούν μόνο την Ελλάδα και καθόλου τα 50.000.000 νεκρών του 2ου παγκόσμιου πολέμου, τα 6.000.000 θύματα του Ολοκαυτώματος και άλλα πολλά.

Για όλα αυτά οι χρυσαυγίτες έφτασαν πλέον να χρησιμοποιούν το καταπληκτικό ψέμα – ωδή στον Γκαίμπελς - ότι «και οι εθνικιστές πολέμησαν ενάντια στους κατακτητές» !!!

Κοινοβουλευτική ομάδα και στελέχη «μάλαμα»!


Τα ηγετικά στελέχη (νυν και πρώην) της Χρυσής Αυγής που καταδικάστηκαν και φυλακίστηκαν είναι:
·      για τοποθέτηση βομβών (το 1978 Ν.Μιχαλολιάκος),
·      δολοφονική επίθεση (το 2005 Π.Ανδρουτσόπουλος)
·      ληστεία (το 2002 Χ.Κουσουμβρής)

Σε 4 βουλευτές (Γερμενής, Ηλιόπουλος, Μπαρμπαρούσης, Κασιδιάρης) έχει ήδη αρθεί η ασυλία τους από την Βουλή, λόγω επιθέσεων σε πάγκους μικροπωλητών στη Ραφήνα και το Μεσολόγγι τον Σεπτέμβρη για τους 3 πρώτοι, και  για τον εκπρόσωπο τύπου του κόμματος λόγω συμμετοχής σε τραυματισμό με μαχαίρι πανεπιστημιακού καθηγητή το 2007 (και ενώ έχει αναβληθεί 3 φορές η δίκη).

Το «στέλεχος» και υποψήφια βουλευτής Α΄ Αθηνών η Α.Σκορδέλη αντιμετωπίζει ήδη δικαστήριο μαζί με άλλα 2 άτομα για επίθεση με μαχαίρι σε βάρος αφγανού μετανάστη τον Σεπτέμβρη του 2011 στον Α.Παντελεήμονα.

Για τον βουλευτή Αντ. Γρέγο αφήνουμε να μιλήσει το άρθρο της ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ (24.10.12):

 «Μπράβος» σε κέντρο ο βουλευτής Αντ. Γρέγος

Αντ. Γρέγος
Πλειάδα εν ενεργεία δημοτικών υπαλλήλων, μεταξύ αυτών και τον νυν βουλευτή της «Χρυσής Αυγής» στην Α' Θεσσαλονίκης Αντώνη Γρέγο, είχε επί μακρόν στη... δούλεψή του ο Παναγιώτης Σαξώνης, κύριος κατηγορούμενος στο σκάνδαλο της υπεξαίρεσης των 51,4 εκατ. ευρώ, στο δήμο Θεσσαλονίκης.

Τη σχετική αποκάλυψη έκανε ο υπάλληλος της Ταμειακής Υπηρεσίας του Δήμου κ. Φ. Σκαμπαρδώνης, διευκρινίζοντας πως η σχέση εργασίας που είχε αναπτυχθεί, είχε να κάνει με την προσφορά απασχόλησης στα νυχτερινά κέντρα που διατηρούσε ο κ. Σαξώνης στη συμπρωτεύουσα.

Πορτιέρης

Ειδικά για την περίπτωση του κ. Γρέγου, ο μάρτυρας ανέφερε -κατά τη χθεσινή του κατάθεση ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, όπου συνεχίστηκε για 11η ημέρα η δίκη για τη «μαύρη τρύπα» στα ταμεία του δήμου- ότι ο βουλευτής της «Χρυσής Αυγής» κατείχε τη θέση του... πορτιέρη σε νυχτερινό κέντρο.

Πιο συγκεκριμένα, στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, ο κ. Σκαμπαρδώνης επιβεβαίωσε ότι ο Σαξώνης απασχολούσε στα νυχτερινά του κέντρα πολλούς από τους συναδέλφους του στον δήμο και όταν ο Γ. Δημήτραινας, συνήγορος ενός εκ των κατηγορουμένων τον πίεσε να κατονομάσει κάποιους από αυτούς, αποκάλυψε τον Αντώνη Γρέγο.»

Επιθέσεις σε μετανάστες

Εκατοντάδες περιστατικά επιθέσεων χρυσαυγιτών σε μετανάστες έχουν καταγγελθεί.

Η μόνιμη απάντηση της ΧΑ είναι «δεν ήταν μέλη μας».

Επιλέγουμε εδώ να παρουσιάσουμε την έκθεση του Δικτύου Καταγραφής Περιστατικών στο οποίο συμμετέχουν 23 μη κυβερνητικές οργανώσεις και άλλοι φορείς, δημιουργήθηκε το καλοκαίρι του 2011, με πρωτοβουλία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

Η έκθεση που δημοσιεύτηκε στις 24/10, περιλαμβάνει περιστατικά όπου τα θύματα πήγαν και κατήγγειλαν στο Δίκτυο την επίθεση – επομένως τα πραγματικά περιστατικά είναι πολύ περισσότερα – ωστόσο δίνει μια τεκμηριωμένη εικόνα της κατάστασης:

«Κατά τη διάρκεια της περιόδου Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2012, καταγράφηκαν 87 περιστατικά ρατσιστικής βίας εναντίον προσφύγων και μεταναστών, εκ των οποίων τα 83 έγιναν σε δημόσιους χώρους (πλατείες, δρόμους, μέσα μαζικής μεταφοράς).

Η πλειονότητα των περιστατικών αφορά σωματικές επιθέσεις, ενώ στα 50 από αυτά τα περιστατικά υπήρξε βαριά σωματική βλάβη. Καταγράφηκαν επίσης δύο περιπτώσεις φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και εμπρησμών εναντίον επιχειρήσεων ή κατοικιών αλλοδαπών, όπως ο εμπρησμός κομμωτηρίου Πακιστανού υπηκόου στη Μεταμόρφωση και η επίθεση με αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς σε συγκεκριμένο οίκημα που διαμένουν Σύροι πρόσφυγες στο Νέο Κόσμο.


Από τα 87 περιστατικά, τα 73 έγιναν στην Αθήνα -τον Άγιο Παντελεήμονα, την Πλατεία Αττικής, την Πλατεία Αμερικής και γύρω από την Ομόνοια- ενώ 5 περιστατικά έχουν καταγραφεί στην Πάτρα και 3 στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά.

Τα θύματα τα οποία ήρθαν οικειοθελώς σε επαφή με τα μέλη του Δικτύου στο πλαίσιο της καταγραφής, ήταν 85 άνδρες και 2 γυναίκες, οι περισσότεροι από 18 έως 35 χρόνων, κυρίως από Αφγανιστάν, Μπαγκλαντές, Γουινέα, Πακιστάν και Σομαλία.

Σύμφωνα πάντα με τις μαρτυρίες των θυμάτων, σε 48 περιστατικά οι δράστες συνδέονται με εξτρεμιστικές ομάδες. Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα οι δράστες κινούνται οργανωμένα σε ομάδες, φορούν συνήθως μαύρα ρούχα, στρατιωτικά παντελόνια, κράνη ή έχουν καλυμμένα τα πρόσωπά τους. Κινούνται με μοτοσικλέτες ή ως αυτόκλητες ομάδες πολιτοφυλακής, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις οι μάρτυρες ανέφεραν ότι αναγνώρισαν ανάμεσα στους δράστες των επιθέσεων άτομα που συνδέονται με τη Χρυσή Αυγή, είτε επειδή φόραγαν διακριτικά της οργάνωσης, είτε επειδή τα πρόσωπά τους συνδέονται με δημόσιες εκδηλώσεις της οργάνωσης στην περιοχή.

Οι επιθέσεις γίνονται με όπλα, σιδηρολοστούς, πτυσσόμενα κλομπ, αλυσίδες, σιδηρογροθιές, μαχαίρια και σπασμένα μπουκάλια, ενώ πολλές φορές συμμετέχουν και μεγαλόσωμοι σκύλοι.

Σύμφωνα με το Δίκτυο Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας, αυτά τα περιστατικά δεν είναι παρά η κορυφή του παγόβουνου, ενώ, όπως αναφέρεται, παρά τις εκκλήσεις στην ελληνική Πολιτεία να λάβει μέτρα, δεν έχει υπάρξει η ανάλογη ανταπόκριση. Κανένας από τους δράστες των βίαιων ρατσιστικών επιθέσεων δεν έχει καταδικαστεί από τη δικαιοσύνη μέχρι σήμερα.
»

Τα λερωμένα χέρια της «αντισυστημικής» Χρυσής Αυγής

Μέσα σε 4 μόλις μήνες κοινοβουλευτικού βίου η «αντισυστημική» Χρυσή Αυγή πρόλαβε να στηρίξει τους εφοπλιστές των ΠΑΕ, τον ιδιοκτήτη της Τράπεζας Πειραιώς Μ.Σάλλα και τον μεγαλοεφοπλιστή Λάτση σε διαφορετικά νομοσχέδια.

Και σε ένα διάλειμμα πρόλαβε και η «πρώτη κυρία» του κόμματος Ε.Ζαρούλια να συμβάλλει στην παραχώρηση χώρου δημοτικού πάρκινγκ στην Ν.Ιωνία σε ιδιώτες…

Ας δούμε ενδεικτικά δημοσιεύματα

1. Οι βουλευτές της Συμπολίτευσης και της Χρυσής Αυγής ψήφισαν τροπολογία για τα χρέη των ΠΑΕ

«Κατατίθεται την Πέμπτη (30 Αυγ.) Ευνοϊκή τροπολογία ρύθμισης των χρεών για τις ΠΑΕ. Αποτελεί σανίδα σωτηρίας για τις ΠΑΕ που δεν έχουν εξασφαλίσει φορολογική ενημερότητα.

 Οι ΠΑΕ που αντιμετωπίζουν πρόβλημα και ενδέχεται να μην πάρουν πιστοποιητικό από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, θα έχουν μια δεύτερη ευκαιρία μέσω της υπαγωγής τους στη νέα ρύθμιση.»
(Newsroom ΔΟΛ)

'Οταν διαβάζαμε την παραπάνω είδηση από τον ΔΟΛ, κάποιες μέρες πριν, κουνούσαμε όλοι το κεφάλι καθώς σκεφτόμασταν πόσο οι πολιτικοί μας εντός του Κοινοβουλίου δεν εχουν αλλάξει μυαλά. Για άλλη μια φορά, οι ίδιοι συστημικοί πολιτικοί δίνουν στους ίδιους επιχειρηματίες-ιδιοκτήτες Ανωνύμων Εταιρειών, την ευκαιρία να πληρώσουν όποτε και ότι θέλουν. Αλλά είχαμε κάνει ένα λάθος.Δεν ψήφισαν την τροπολογία μόνο οι συστημικοί βουλευτές των μνημονιακών κομμάτων.

Η τροπολογία,η οποία μπήκε άσχετα και εμβόλιμα σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης, κατά παράβαση του κανονισμού της Βουλής, ψηφίστηκε και απο τους βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων αλλά και από τα "αντισυστημικά παλικάρια" της Χρυσής Αυγής!

Δόθηκε έτσι η δυνατότητα στις Ποδοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρείες να συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα χωρίς φορολογική ενημερότητα. σε μια εποχή που ο μέσος φορολογούμενος 'ματώνει΄στην εφορία για να παραλάβει φορολογική ενημερότητα.

Ποιοι είναι άραγε αυτοί οι αναξιοπαθούντες επιχειρηματίες,που χρειάστηκαν την συνδρομή του Ελληνικού Κοινοβουλίου και μάλιστα, τις ψήφους της 'αντισυστημικής΄ Χρυσής Αυγής?

Ο Παναθηναικός του συστημικού εφοπλιστή Αλαφούζου, με χρέη που δημιουργήθηκαν επι εποχής των συστημικών Βαρδινογιάννη και Βγενόπουλου? Ο Ολυμπιακός,με ιδιοκτήτη τον συστημικό εφοπλιστή Μαρινάκη, με το Καραισκάκη να ανήκει ακόμη στον συστημικό Λαυρεντιάδη? Η ΑΕΚ, αγνώστου ιδιοκτησίας (συγγνώμη άλλα έχουμε χάσει την μπάλλα με το ιδιοκτησιακό της ΑΕΚ),αλλά με τα χρέη να έχουν δημιουργηθεί κυρίως επί (υπερ)συστημικού Ψωμιάδη?

Προφανώς η ρύθμιση των χρεών των νοικοκυριών δεν είναι σε άμεση προτεραιότητα, όπως η ρύθμιση των χρεών των συγκεκριμένων Εταιρειών για τους βουλευτές της Συγκυβέρνησης-Αν.Ελ-Χρυσής Αυγής. Για την Ιστορία, ΝΔ, Πασοκ ,Δημαρ, Αν.Ελ, Χρυσή Αυγή ψήφισαν Ναι ,ο Σύριζα ψήφισε Όχι και το ΚΚΕ ψήφισε Παρών.»

Δεν εμπόδισαν επίσης τον τραπεζίτη Σάλλα να πάρει κοψοχρονιά την δημόσια Αγροτική Τράπεζα 

2. Οι βουλευτές συγκυβέρνησης και Χρυσής Αυγής μπλοκάρουν τη σύγκληση της επιτροπής οικονομικών υποθέσεων για την αγροτική.

«Με επιτακτική πλέον την υποχρέωση της κυβέρνησης να έρθει στη Βουλή και να ενημερώσει τι γίνεται με τη σκανδαλώδη μεταβίβαση της Αγροτικής Τράπεζας στην Πειραιώς, έχει κατατεθεί αίτημα για σύγκληση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων.

Πάντως, ο αρμόδιος για την πώληση - σκάνδαλο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας, ενδέχεται και να αποφύγει τον κοινοβουλευτικό έλεγχο, καθώς ακόμη δεν έχει συγκεντρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός υπογραφών βουλευτών για να κληθεί στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων. Ο κανονισμός της Βουλής ορίζει ότι πρέπει να υπάρχει αίτημα από τα 2/5 των μελών της επιτροπής.

Εχουν συνυπογράψει μέχρι στιγμής μόνο οι 12 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, οι 3 βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων και οι 2 του ΚΚΕ.

Αντίθετα, οι 2 βουλευτές της ΔΗΜ.ΑΡ., οι 6 του ΠΑΣΟΚ, οι 23 της Ν.Δ. και οι 3 της Χρυσής Αυγής, μπλόκαραν την διαδικασία.

Έτσι, έως τώρα, από τους 51 βουλευτές, τη σύγκληση της Επιτροπής έχουν ζητήσει οι 17 και χρειάζεται να υπογράψουν τουλάχιστον άλλοι δύο βουλευτές για να συμπληρωθούν τα 2/5.»

(από το left.gr και το prezatv.blogspot.gr, 1/8/2012)

3. Χρυσή Αυγή υπέρ Λάτση

Δεν άφησαν παραπονεμένο ούτε το Λάτση, στην υπόθεση του πλωτού μουσείου Νεράιδα.

«Θα μπορούσε κάλλιστα αυτό το μουσείο να κάνει πολύ καλή δουλειά, ευρισκόμενο στα χέρια του Ιδρύματος Λάτση» υποστήριξε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής.

Νέα κόντρα ΚΚΕ - Χ.Α. στη βουλή με αφορμή τη ρύθμιση για το «πλωτό μουσείο Νεράιδα» του Ιδρύματος Γιάννη Λάτση, που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για την περιστολή των δημοσίων δαπανών.

Ο ειδικός αγορητής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Παναγιώταρος, είχε αντιταχθεί στην νομοθέτηση της ίδρυσης του μουσείου ως Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, υπό την αιγίδα του υπουργείου Ναυτιλίας, υποστηρίζοντας πως «δωρίζεται από έναν εκ των πλουσιοτέρων ανθρώπων της γης - και ξέρουμε ότι οι δωρεές που γίνονται στο Δημόσιο συνήθως καταστρέφονται, γιατί το Δημόσιο δεν σέβεται τίποτα που δεν το έχει αποκτήσει με κόπο».

«Θα μπορούσε κάλλιστα αυτό το μουσείο να κάνει πολύ καλή δουλειά, ευρισκόμενο στα χέρια του Ιδρύματος Λάτση» υποστήριξε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής.

Με αφορμή την τοποθέτηση του Ηλία Παναγιώταρου, ο αγορητής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, έκανε λόγο για «κουρτίνα που έπεσε - κουρτίνα που προσπαθούσε έντεχνα να καλλιεργήσει το νεοναζιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής»:

«Όταν πρόκειται για τους προστάτες, για τα αφεντικά, η Χρυσή Αυγή βγαίνει και μιλά για «δωρεά του Λάτση προς το Δημόσιο». Ποια δωρεά; Εδώ πάνε να κλέψουν το Δημόσιο για να οικονομήσουν, γιατί το μουσείο αυτό ανήκει στο «κοινωφελές» Ίδρυμα του Λάτση και όχι στο ελληνικό Δημόσιο. Μάλιστα, είναι τόσο πατριωτικό αυτό το κοινωφελές Ίδρυμα, που έχει την έδρα του στο Λιχτενστάιν! Είναι τόσο πατριωτικό που πρέπει να το χρηματοδοτήσουμε» ανέφερε ο κ. Καραθανασόπουλος.

(από το left.gr και ThePressProject.gr)

4. Νέα Ιωνία: υπέρ βωμών και επιχειρηματιών

« ..Ο κ. Μιλτιάδης Καυκαλέτος, μέλος της Ένωσης Επιχειρηματιών Σταθμών Αυτοκινήτου Αττικής έχει ξεκινήσει εδώ και πολλούς μήνες μια προσπάθεια για να σφραγιστεί το δημοτικό οικόπεδο ΟΤ150, το οποίο λειτουργεί σήμερα ως δωρεάν χώρος στάθμευσης και όπου σχεδιάζεται να δημιουργηθεί υπόγειο πάρκινγκ. Ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας έχει στην ιδιοκτησία του γκαράζ στην οδό Αλατσάτων και Μικράς Ασίας (σε πολύ κοντινό σημείο με το οικόπεδο του δήμου) το οποίο λόγω κρίσης δεν αποδίδει προφανώς όσα κέρδη θα επιθυμούσε... 

Τα έβαλε λοιπόν με τον δήμο της Νέας Ιωνίας που διαθέτει δωρεάν χώρο για τους δημότες υποστηρίζοντας ότι έχει μετατρέψει το οικόπεδο σε παράνομο πάρκινγκ. Οι προτάσεις του, έτσι, δεν είναι άλλες από το κλείσιμο του κατ’ αυτόν «παράνομου πάρκινγκ» (για να κτιστούν υποτίθεται κτίρια για την εξυπηρέτηση των πολιτών).

Το ζήτημα πήρε πολιτικές διαστάσεις όταν η σύζυγος Μιχαλολιάκου και βουλευτής κ. Ελένη Ζαρούλια στις 6 Σεπτεμβρίου υποστήριξε καθαρά τα συμφέροντα του επιχειρηματία στη Βουλή. Κατέθεσε αναφορά προς τους Υπουργούς Ανάπτυξης, Εργασίας, Εσωτερικών και Οικονομικών, στην οποία επισυνάπτει το υπόμνημα της Ένωσης Επιχειρηματιών Σταθμών Αυτοκινήτου Αττικής προς το Υπουργείο Οικονομικών ζητώντας απαντήσεις από τους Υπουργούς στα ζητήματα που θέτει σε αυτό ο κ. Καυκαλέτος…» 

(από το www.xekinima.org)

Καθόλου καθαρά τα χέρια των χρυσαυγιτών λοιπόν. Και αυτές είναι μόνο μερικές από τις «αγαθοεργίες» τους.

Γιατί υπάρχουν και άλλες όπως αυτές που καταγγέλει το πρώην ηγετικό τους στέλεχος και υπεύθυνος οικονομικών της οργάνωσης Χ.Κουσουμβρής στο βιβλίο του «ΓΚΡΕΜΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΥΘΟ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ» όπου αναφέρει ξεκάθαρα ότι:

« Ως ταμίας Χρυσής Αυγής, είχα τη δυνατότητα να γνωρίζω ότι στο ταμείο δεν είχαμε ποτέ περισσότερα από 300-400 ευρώ. Με τα χρήματα αυτά δεν συντηρείται οργάνωση. Ποιος την ενίσχυε, δεν μπορώ να πω με σιγουριά. Ξέρω όμως ότι το προεκλογικό μας υλικό για τις ευρωεκλογές είχε έρθει με δελτίο αποστολής από τα γραφεία μεγάλου κόμματος».

Σκιαγραφώντας με εντονότερα χρώματα αυτήν την εικόνα εξωτερικών συνεργασιών, ο συγγραφέας προσθέτει πως κάποτε ο «αρχηγός» της Χρυσής Αυγής τον είχε στείλει, με άλλους, να συνοδεύσουν σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ πολιτικό πρόσωπο που τον είχε καλέσει βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Στο βιβλίο τονίζεται ακόμη: «Απ΄ ότι εμμέσως μας έδωσε να καταλάβουμε ο ίδιος ο διαβόητος «αρχηγός» της Χρυσής Αυγής, «αρπαχτές» γινόντουσαν από όλους τους κομματικούς χώρους καταπώς συνέφερε τα δύο μεγάλα κόμματα».

Όμως όλα αυτά έχουν και ιδεολογικό περίβλημα.

Αντιγράφουμε από το σάιτ της Χρυσής Αυγής (6-9-2012)

« Στα πλαίσια του Γραφείου Ευρέσεως Εργασίας Ελλήνων της Τ.Ο. Εύβοιας-Βοιωτίας, επισκεπτόμαστε σχεδόν καθημερινά μεγάλες επιχειρήσεις των νομών μας, εξετάζοντας τη διαθεσιμότητα θέσεων, τις συνθήκες εργασίας, αλλά και την πορεία όσων εργαζομένων προσλήφθηκαν ήδη με τις ενέργειές μας. Με δεδομένη την οικονομική κατάσταση, την αυξανόμενη ανεργία και τις δυσκολίες επιβίωσης των ελληνικών επιχειρήσεων, προσπαθούμε να συνειδητοποιήσουν οι εργοδότες τις ευθύνες τους έναντι της τοπικής κοινωνίας και της εθνικής οικονομίας προτιμώντας Έλληνες, αλλά και οι εργαζόμενοι τις ευθύνες τους έναντι της θέσης που καλύπτουν.

Το μαρξιστικό ιδεολόγημα της "πάλης των τάξεων", που υιοθετήθηκε με ανακούφιση από την εξίσου υλιστική δεξιά, εφηύρε τον "ταξικό εχθρό".Εργαζόμενοι και εργοδότες, αντί να συνεργάζονται ως απαραίτητα μέλη του ίδιου επιχειρηματικού οργανισμού για την ευημερία του και -κατ' επέκτασιν- την ευημερία των ιδίων και του εθνικού συνόλου, έλαβαν θέσεις αντιπάλων, με τις "ευλογίες" των ανάξιων κυβερνήσεων…

…Ανάμεσα στις δύο απόλυτα υλιστικές όψεις του ίδιου σιωνιστικού νομίσματος, τον διεθνιστικό μαρξισμό-"σοσιαλισμό" και τον παγκοσμιοποιημένο καπιταλισμό - "φιλελευθερισμό", υψώνεται ο Εθνικισμός. Που αντικαθιστά την "πάλη των τάξεων" με τη συνεργασία όλων των επαγγελματικών κλάδων για την ευμάρεια του έθνους. Που τιμά την εργασία και απεχθάνεται το "βόλεμα" και τον παρασιτισμό. Που εκτιμά τους εργοδότες για τη δημιουργικότητά τους και τους εργαζόμενους για την εργασία τους.»

Διόλου πρωτότυπες και βέβαια καθόλου επαναστατικές αυτές οι ιδέες των χρυσαυγιτών. Βγαλμένες κατευθείαν από τη ναφθαλίνη του Χίτλερ, της σοσιαλδημοκρατίας και της δεξιάς… Από το οπλοστάσιο του συστήματος δηλαδή…

Η συνεργασία των τάξεων στην πράξη σήμαινε στήριξη του ναζισμού από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές και γερμανικές επιχειρήσεις. Μετά σήμαινε την απόλυτη εξυπηρέτηση των συμφερόντων του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου από «σοσιαληστικές» και δεξιές κυβερνήσεις. Για να φτάσουμε στο σήμερα όπου ακριβώς αυτό μας ζητάει η τρόικα(εξωτερικού και εσωτερικού) στη λογική του «μαζί τα φάγαμε άρα μαζί να τα πληρώσουμε»: την συναίνεση των εργαζομένων στον μεσαίωνα που μας πλασάρουν σαν σωτηρία.

Έτσι σήμερα η Χρυσή Αυγή όταν προτείνει την αντικατάσταση της πάλης των τάξεων με την συνεργασία των τάξεων ουσιαστικά προτείνει την υποταγή των εργαζομένων, το σταμάτημα των αγώνων και την απρόσκοπτη συνέχιση της σημερινής ζούγκλας των εργασιακών σχέσεων, της φτώχειας και της τεράστιας ανεργίας προκειμένου οι μεγαλοκαπιταλιστές να συνεχίσουν να αυγαταίνουν τα κέρδη τους.

Παράλληλα όταν στηρίζεις και μάλιστα με νύχια και με δόντια το κεφάλαιο στηρίζεις και συμμετέχεις σε όλα τα σκάνδαλα, τις ρεμούλες και τις κολλεγιές.

Έχει σημασία επίσης να δούμε και ποια ήταν η μοναδική πράξη αντιμνημονιακής αντίστασης της ΧΑ σε 3 χρόνια μνημονίου: έκανε μήνυση στους Γ.Παπανδρέου και Γ.Παπακωνσταντίνου!!

Επαναλαμβάνουμε: σε 3 χρόνια όπου η ελληνική κοινωνία έχει κάνει 17 γενικές απεργίες, το κίνημα των πλατειών, τους αγώνες της ΚΕΡΑΤΕΑΣ, της Ευκαρπίας, της Χαλκιδικής κα, χιλιάδες πορείες και συγκεντρώσεις από τις οποίες οι χρυσαυγίτες απείχαν, η «αντισυστημική» ΧΑ έχει να επιδείξει μια μήνυση κατά Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου.. δηλαδή τίποτα!

Συνοψίζοντας: η ναζιστική συμμορία του Ν.Μιχαλολιάκου δεν μπορεί να μιλάει για καθαρά χέρια.

Τα χέρια της όπως ο βίος της και η ιστορία της είναι βουτηγμένα στο αίμα, στη λάσπη και στη δυσωδία της εξυπηρέτησης των συμφερόντων του κεφαλαίου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.