28.10.12

Δεκάδες τα περιστατικά ρατσιστικών επιθέσεων για τους μήνες Σεπτέμβρη και Οκτώβρη



της Μαριλούς Κολοκυθά

Ακολουθεί λίστα με κάποια από τα δεκάδες περιστατικά ρατσιστικής βίας εναντίον μεταναστών, που σημειώθηκαν τις μέρες του Σεπτέμβρη και του Οκτώβρη στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

18/9/2012 - Ξάνθη
Άγρια ε­πί­θε­ση δέ­χτη­κε έ­ξω α­πό τα ΚΤΕΛ Ξάν­θης ο εκ­παι­δευ­τι­κός Μη­λιατ­ζήμ Τζε­μα­λή, μέ­λος της Κί­νη­σης Ενω­μέ­νοι Ενά­ντια στο Ρα­τσι­σμό και τη Φα­σι­στι­κή Απει­λή. Κα­τά τη διάρ­κεια αφισοκόλλησης, τέσ­σε­ρα μέ­λη της Κί­νη­σης δέ­χτη­καν ε­πί­θε­ση α­πό «μηχανοκίνητο τάγμα εφόδου», με κλω­τσιές, γροθιές και χτυ­πή­μα­τα με λο­στά­ρια. Ο Μη­λιατ­ζήμ Τζε­μα­λή υποστηρίζει ότι αναγνώρισε τους δράστες ως μέλη της ΧΑ. Οι καταγγέλοντες κατέθεσαν μήνυση αμέσως μετά το περιστατικό .


22/9/2012 – Μεταμόρφωση Αττικής
Επίθεση με μαχαίρια δέχτηκαν τρεις Πακιστανοί, πίσω από το εργοστάσιο της ΦΑΓΕ στη Μεταμόρφωση Αττικής. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των θυμάτων, γύρω στις 9:30 το βράδυ βάδιζαν στο δρόμο, όταν σταμάτησαν δίπλα τους ένα ΙΧ αυτοκίνητο και μια μοτοσικλέτα και δύο άγνωστοι τους ρώτησαν τι εθνικότητας είναι. Όταν αυτοί απάντησαν, οι άγνωστοι τους χτύπησαν και τραυμάτισαν με μαχαίρια τους δύο, έναν στο χέρι και έναν στο στήθος.
πηγή: www.in.gr

22/9/2012 – Μεταμόρφωση Αττικής
Oμάδα 15 αγνώστων επιτέθηκε εναντίον κατοικίας στην οποία διαμένουν Πακιστανοί στην Μεταμόρφωση. Η επίθεση σημειώθηκε μετά από αντιρατσιστικό συλλαλητήριο που είχε πραγματοποιηθεί νωρίτερα στην περιοχή. Οι άγνωστοι φορούσαν μαύρες μπλούζες, επιτέθηκαν με ξύλα και πέτρες εναντίον της κατοικίας και επιχείρησαν να εισβάλουν σε αυτή.
πηγή: www.in.gr

29/9/2012 - Καβάλα
Ρατσιστική επίθεση με απόπειρα εμπρησμού σημειώθηκε σε διαμέρισμα 3 μεταναστών από το Μπαγκλαντές, στην Καβάλα. Άγνωστοι δράστες τοποθέτησαν αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό (πλαστική σακούλα με βενζίνη και στουπί), στην είσοδο του διαμερίσματος με αποτέλεσμα να προκληθούν φθορές στην είσοδο του διαμερίσματος και στους τοίχους.

30/9/2012  - Ελευσίνα
Ομάδα φασιστών επιτέθηκε αναίτια σε δύο Πακιστανούς μετανάστες που επέβαιναν σε μηχανάκι. Ένας από αυτούς οδηγούσε αυτοκίνητο και τους πλησίασε βρίζοντας «να πάτε στη χώρα σας». Μετά τους έκοψε τον δρόμο με το αυτοκίνητο του και τους σταμάτησε σε σημείο όπου εμφανίστηκαν άλλοι τέσσερις. Ο οδηγός τους αυτοκινήτου βγήκε και χτύπησε με σιδηρογροθιά στο πρόσωπο και το κεφάλι τον Χουσειν Αμπάς, 34 ετών. Από τα χτυπήματα δεν έχει επικοινωνία με το περιβάλλον. Στο ΑΤ Ελευσίνας προσήχθησαν δύο από τους φασίστες και κρατούνταν μέχρι αργα το βράδυ. Ο δεύτερος μετανάστης που δέχθηκε την επίθεση προσπαθούσε από τη πρώτη στιγμή να υποβάλει μήνυση και μέχρι τις 11.30 μμ οι αρμόδιοι αστυνομικοί δεν την παραλάμβαναν.
πηγή: www.left.gr

3/10/2012 - Αθήνα
Ομάδα φασιστών και μελών της Χρυσής Αυγής επιτέθηκε κατά τη διάρκεια Γενικής Συνέλευσης σε μέλη του Συλλόγου Φοιτητών Ιατρικής Αθήνας «Γρηγόρης Λαμπράκης» και μέλη της Ενωτικής Πρωτοβουλίας ΑΡΙ.Σ-Π.Α.Φ ΕΑΑΚ. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Φοιτητικού Συλλόγου επρόκειτο για επίθεση οργανωμένη και καθοδηγημένη από την ακροδεξιά φοιτητική παράταξή «Νέα Προοπτική» που παρεμβαίνει στην Ιατρική Αθήνας. Μέλη της κυκλοφορούσαν στο εσωτερικό της σχολής και υποδείκνυαν στους φασίστες που «να χτυπήσουν».

3/10/2012 - Σέρρες
Σφοδρή επίθεση από μέλη της Χρυσής Αυγής δέχθηκε, όπως καταγγέλλει, ένας 45χρονος, μέλος της οργάνωσης ΑΝΤΑΡΣΥΑ από τις Σέρρες. Το γεγονός συνέβη σε κεντρικό καφέ- μπαρ της πόλης των Σερρών, όπου περίπου είκοσι άτομα, μέλη της Χρυσής Αυγής, πέρασαν από μπροστά προκαλώντας την ενόχληση του 45χρονου. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, η λεκτική απαξίωση που εξεστόμισε ο 45χρονος στα μέλη της Χρυσής Αυγής, ώθησε τους πιο ένθερμους να του επιτεθούν με αποτέλεσμα να δεχτεί δυνατό χτύπημα στο κεφάλι. Ο 45χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Σερρών, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

6/10/2012 - Λαύριο
Περίπου 10 άτομα ξυλοκόπησαν άγρια 2 Πακιστανούς εργαζόμενους σε πλυντήριο αυτοκινήτων, στην περιοχή του Λαυρίου. Ένα αυτοκίνητο, κλειστού τύπου ΒΑΝ με καλυμμένες τις πινακίδες, σταμάτησε  μπροστά από το πλυντήριο αυτοκινήτων. Γύρω στα 10 άτομα με μπλούζες της Χρυσής Αυγής βγήκαν από το αυτοκίνητο, με ρόπαλα και λοστούς και χτύπησαν τους Πακιστανούς, σπάζοντας ότι βρήκαν μπροστά τους. Αμέσως μετά τράπηκαν σε φυγή. Το ένα από τα θύματα της επίθεσης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο βαριά τραυματισμένο στο κεφάλι. Με ανακοίνωσή του, το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου καταγγέλλει την άνανδρη δολοφονική επίθεση, τονίζοντας πως οι χρυσαυγίτες δρουν με την ανοχή του αστικού κράτους.

8/10/2012 - Αιτωλοακαρνανία
Σύμφωνα με καταγγελία της αντιφασιστικής-αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας Αιτωλοακρνανίας, φασιστική δολοφονική επίθεση δέχτηκαν Πακιστανοί μετανάστες στο σπίτι που διέμεναν την ώρα που κοιμόντουσαν. Σύμφωνα με πληροφορίες οι φασίστες, περίπου δέκα άτομα, πέταξαν εντός της οικίας καπνογόνα και ξυλοκόπησαν τους τρεις μετανάστες που διέμεναν εκεί, με αποτέλεσμα, οι δύο εξ αυτών να μεταφερθούν στο νοσοκομείο Αγρινίου, ο ένας με ελαφρά τραύματα, ο άλλος όμως αναίσθητος. Ο τρόπος της επίθεσης, ήταν ίδιος με την επίθεση της Χρυσής Αυγής σε σπίτι τσιγγάνων στο Παναιτώλιο, γεγονός που δεν αφήνει αμφιβολίες για το δράστη.
πηγή: www.agrinionews.gr

12/10/2012 – πλατεία Αττικής
21χρονος Έλληνας αιγυπτιακής καταγωγής, έπεσε θύμα ομάδας ακροδεξιών στην πλατεία Αττικής καθώς κατέβαινε απο το τρόλεϊ. 3-4 μαυροντυμένοι άντρες μαζί με σκυλιά, μόλις τον είδαν του επιτέθηκαν, χτυπώντας τον ανελέητα με αλυσίδες στο κεφάλι επί περίπου πέντε λεπτά. Από την επίθεση υπέστη μερική τύφλωση στο αριστερό του μάτι.
πηγή: www.tovima.gr

17/10/2012 – Άγ. Ιωάννης Ρέντη
Σύμφωνα με καταγγελία της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή αστυνομικοί εισέβαλαν σε σπίτια Πακιστανών μεταναστών στο Ρέντη και συνέλαβαν 35 άτομα. Αφού τους έβαλαν σε κλούβα, τους μετέφεραν στο αστυνομικό τμήμα με τον ισχυρισμό ότι είχαν πληροφορίες για κατοχή ναρκωτικών. Έπειτα από μερικές ώρες ξαναγύρισαν στα σπίτια των μεταναστών για έρευνα, έσπασαν και γκρέμισαν ό,τι βρήκαν μπροστά τους, ενώ προχώρησαν και σε πλιάτσικο αρπάζοντας από χρήματα μέχρι λάπτοπ και μικροσυσκευές.
πηγή: www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.