25.1.23

Ίμια 2023: Να ακυρώσουμε τη φασιστική συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής το Σάββατο 28/1!

 

Λέμε όχι στον πόλεμο και τον εθνικισμό!
Σάββατο 28 Γενάρη, 4.00 μ.μ., Πλατεία Ρηγίλλης

Ανακοίνωση από το Antinazi Zone που συμμετέχει στον Αντιφασιστικό Συντονισμό Αθήνας – Πειραιά και στην καμπάνια «Δεν είναι Αθώοι οι Ναζί στην φυλακή!».

Το Σάββατο 28 Γενάρη οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής καλούν σε πανελλαδική συγκέντρωση στην πλατεία Ρηγίλλης με αφορμή την επέτειο των Ιμίων, όπου βρίσκεται και το σχετικό μνημείο.

Για τους φασίστες η συγκέντρωση για τα Ίμια αποτελεί «συγκέντρωση σύμβολο», όπως γράφουν στην ανακοίνωσή τους.

Φέτος, για πρώτη φορά μετά το 2016 κάνουν δημόσιο κάλεσμα για συγκέντρωση την επέτειο των Ιμίων και μάλιστα δύο εβδομάδες πριν τη συγκέντρωση. Μέχρι πέρυσι δεν τολμούσαν ούτε να καλέσουν δημόσια σε συγκέντρωση, ούτε να την οργανώσουν στο χώρο του μνημείου.  



Επιπλέον, ναυλώνουν λεωφορεία από Θεσσαλονίκη, άλλες πόλεις της Μακεδονίας, Πελοπόννησο κτλ, προκειμένου να μεταφέρουν φασίστες από όλη την Ελλάδα στην Αθήνα ώστε να δείξουν ότι έχουν κόσμο, ότι η καταδίκη τους ως εγκληματική οργάνωση και η φυλάκιση της ηγετικής τους ομάδας δεν τους πτόησε και να συσπειρώσουν τους ψηφοφόρους τους ενόψει εκλογών.

Δεν θα τους αφήσουμε! Το αντιφασιστικό κίνημα θα είναι εκεί για μία ακόμη χρονιά ενωμένο, μαχητικό και αποφασισμένο, μαζί με Τούρκους και Κούρδους αγωνιστές, ώστε η πλατεία Ρηγίλλης για μία ακόμη χρονιά να είναι ντυμένη στα χρώματα του αγώνα, του αντιφασισμού, της φιλίας των λαών και της διεθνιστικής αλληλεγγύης.

  • Η νύχτα μεταξύ 30-31 Γενάρη του 1996 έφερε την Ελλάδα και την Τουρκία στα πρόθυρα πολέμου με αφορμή τις βραχονησίδες των Ιμίων.
  • Από τότε οι φασιστικές και ακροδεξιές οργανώσεις, με τη Χρυσή Αυγή να έχει τον ρόλο «συντονιστή» οργανώνουν κάθε χρόνο επετειακές συγκεντρώσεις, με τη μεγαλύτερη να έχει συγκεντρώσει 7.000 φασίστες (2013).
  • Οι φασιστικές συγκεντρώσεις στην επέτειο των Ιμίων τελειώνουν συνήθως με πογκρόμ σε βάρος μεταναστών και αντιφασιστών. Το 2008 η Χρυσή Αυγή σε συνεργασία με τα ΜΑΤ επιτέθηκε σε αντιφασίστες με ρόπαλα και μαχαίρια με αποτέλεσμα τραυματισμούς από μαχαιρώματα και κτυπήματα στο κεφάλι.
  • Από το 2016 το αντιφασιστικό κίνημα καταφέρνει να ακυρώνει τη φασιστική φιέστα για τα Ίμια στο μνημείο. Αυτή είναι μια κατάκτηση που πρέπει να παλέψουμε για να διατηρήσουμε!

Αντίσταση στον πόλεμο και τον εθνικισμό

Σήμερα η Ελλάδα και η Τουρκία βρίσκονται πιο κοντά από ποτέ σε ένα θερμό πολεμικό επεισόδιο.

Οι κυβερνήσεις και οι μεγαλοεπιχειρηματίες των δύο χωρών ανταγωνίζονται για τον έλεγχο του Αιγαίου, της Ανατολικής Μεσογείου και τα κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου που υπάρχουν στον πυθμένα της θάλασσας – η εξόρυξη τους θα είναι άμεσα καταστροφική για τη ζωή στη Μεσόγειο, ενώ θα συμβάλλει στην υπερθέρμανση του πλανήτη και την κλιματική αλλαγή.

Δηλητηριάζουν με εθνικιστικό μίσος και παραχάραξη της ιστορίας προκειμένου να παρασύρουν τους δύο λαούς στην αποδοχή των σχεδίων τους. Εξοπλίζονται σαν αστακοί στερώντας πολύτιμους πόρους από την παιδεία, την υγεία, τους μισθούς και τις συντάξεις.

Η επέτειος των Ιμίων πρέπει να δίνει ένα καθαρό και μαζικό αντιπολεμικό μήνυμα, ένα μήνυμα ενότητας των λαών της Ελλάδας και της Τουρκίας ενάντια στην εθνικιστική προπαγάνδα και τις πολεμικές εντάσεις που καλλιεργούν οι κυβερνήσεις και οι μεγαλοεπιχειρηματίες των δυο χωρών.

Οι φασίστες στη φυλακή!

Οι φασίστες της Χρυσής Αυγής αλλά και όλων των άλλων μορφωμάτων προσπαθούν να ανασυνταχτούν. Να αξιοποιήσουν το διεθνές ρεύμα ανόδου της ακροδεξιάς και να κερδίσουν υποστήριξη στην κοινωνία.

Η ιστορία των ναζί στη Γερμανία, των φασιστών σε Ιταλία και Ισπανία, των δικτατοριών στην Ελλάδα, δείχνουν ότι ο φασισμός –στις διάφορες αποχρώσεις του– δεν είναι μια ακόμα ιδεολογία. Κάθε φορά που οι φασίστες δυναμώνουν χύνονται ποτάμια αίματος.

Στην Ελλάδα, την περίοδο που η Χρυσή Αυγή είχε μαζικοποιηθεί, οργάνωνε δολοφονικές επιθέσεις ενάντια σε πρόσφυγες, μετανάστριες/ες, Αριστερές/ους, ΛΟΑΤΚΙ άτομα, συνδικαλίστριες/ες κ.α. Δολοφόνησε τον Σαχζαντ Λουκμαν και τον Παύλο Φύσσα. Την ίδια στιγμή οι βουλευτές της στήριζαν και ψήφιζαν τα νομοσχέδια που στρεφόταν ενάντια στους εργαζόμενους και ενίσχυαν τα κέρδη των εφοπλιστών, των τραπεζιτών και άλλων μεγαλοεπιχειρηματιών.

Δεν πρέπει να τους αφήσουμε τον χώρο να αναπτυχθούν ξανά.

Το Σάββατο 28 Γενάρη στις 4.00 μ.μ. να είμαστε όλες και όλοι στην πλατεία Ρηγίλλης στο μνημείο των Ιμίων για να μην επιτρέψουμε να πραγματοποιήσουν τα σχέδιά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.