19.4.21

Διεθνές κάλεσμα αλληλεγγύης και οικονομικής υποστήριξης για τους διασώστες του Μάρε Ιόνιο!

 



⚠️Πριν έναν μήνα, βιώσαμε μια νέα εκστρατεία ποινικοποίησης της διάσωσης στην Ιταλία με μια τεράστια επιχείρηση της αστυνομίας στο καράβι και τα γραφεία μας (πάνω από 100 ένστολοι).
Την επόμενη μέρα, 21 ακόμα μέλη από άλλες 3 διασωστικές οργανώσεις (Γιατροί Χωρίς Σύνορα, Save the Children, Jugend Rettet), κατηγορούνται για το πράγμα: διευκόλυνση εισόδου στην χώρα παράνομων μεταναστών.
✊ Ο πολιτικός στόλος διάσωσης αποτελεί μόνιμο πονοκέφαλο για τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις που έχουν αποφασίσει να αφήνουν τους πρόσφυγες να πνίγονται αβοήθητοι στην θάλασσα και να στέλνουν τους επιζώντες πίσω στην κόλαση της Λιβύης.
🤝 Ειδικά στην δική μας περίπτωση στοχοποιείται η προσπάθεια δικτύωσης με τα εμπορικά καράβια για τον κοινό στόχο της διάσωσης προσφύγων στην Μεσόγειο και την άμεση αποβίβαση τους σε ασφαλές λιμάνι.
▪️Ο λόγος που μας επιτίθενται αυτή τη φορά είναι επειδή σπάσαμε τη μεγαλύτερη ομηρία ναυαγών μεταναστών στην ναυτιλιακή ευρωπαϊκή ιστορία.
Στις 13/9/2020, μετά από έκκληση του καπετάνιου του εμπορικού πλοίου Marsk Étienne, απεγκλώβισαμε 27 ανθρώπους από το εν λόγω τάνκερ. Οι ναυαγοί είχαν αφεθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση εγκλωβισμένοι για 40 ημέρες στην μέση της θάλασσας, χωρίς καμια χώρα να τους δίνει λιμάνι, χωρίς καμία ιατρική και υλική συνδρομή, χωρίς να τους δοθεί ούτε καν νερό και φαγητό.
💪 Ως πρώτη απάντηση στις διώξεις, δημιουργήθηκε ένα διεθνές κάλεσμα αλληλεγγύης και οικονομικής υποστηριξης της οργάνωσης μας το οποίο υπογράφουν προσωπικότητες όπως η Naomi Klein, ο Michael Hardt, ο Sandro Mezzadra, η Carola Rackete η καπετάνισσα και άλλοι και άλλες.


Από το προφίλ του Ιασωνα Αποστολόπουλου στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.