19.4.21

Νέα απόπειρα εκκένωσης της Νοταρά – Αλληλεγγύη ενάντια στο σκοτάδιΓια τρίτη φορά μέσα σε λίγες μέρες το κράτος έκοψε το ρεύμα από την Κατάληψη Στέγασης Προσφύγων και Μεταναστών Νοταρά 26. Μάλιστα την τελευταία φορά κατέστρεψαν και τα καλώδια για να κάνουν ακόμα πιο δύσκολο το έργο της επανασύνδεσης. Για εμάς είναι σαφές ότι το συγκεκριμένο γεγονός που επαναλαμβάνεται δεν είναι ούτε τυχαίο, ούτε αβλεψία. Είναι μια υπόγεια αλλά σαφής απόπειρα εκκένωσης της κατάληψης και εκδίωξης του προσφυγικού πληθυσμού που ζει στην κοινότητα.

Στερώντας το φως από το κτίριο, επιδιώκουν να κάνουν αβίωτη την καθημερινότητα των ανθρώπων μας. Μέσα στην κατάληψη ζουν δεκάδες οικογένειες προσφύγων με μικρά παιδιά, ηλικιωμένοι και ανάπηροι, νεογέννητα βρέφη και γυναίκες σε λοχεία. Κόβοντας το ρεύμα τους εμποδίζουν να υλοποιήσουν βασικές διαδικασίες για τη διαβίωση τους, όπως το μαγείρεμα, το πλυντήριο, το ζεστό μπάνιο, το διάβασμα, η συντήρηση τροφίμων, οι διάφορες ασχολίες ψυχαγωγίας, ενημέρωσης και δημιουργικής απασχόλησης που είναι αναγκαίες για την ψυχική και σωματικής τους υγεία. Επιδεινώνουν την ποιότητα ζωής που με κόπο και αγάπη διασφαλίσαμε όλα αυτά τα χρόνια πάνω στην αταλάντευτη πίστη μας ότι δεν αξίζει σε κανέναν άνθρωπο να βυθίζεται στην εξαθλίωση των στρατοπέδων συγκέντρωσης. Ότι η αξιοπρέπεια οφείλει πάντα να παραμένει πυξίδα ύπαρξης.
Πρόκειται για μια ανάλγητη και χυδαία στρατηγική που δε μας εκπλήσσει αλλά μας θυμώνει και μας πεισμώνει. Το σκοτάδι που προσπαθούν να δημιουργήσουν στη Νοταρά είναι συμβατό με το σκοτάδι της πολιτικής τους που βασίζεται στο μίσος, το ρατσισμό, την αστυνομική βαρβαρότητα, τον ακροδεξιό ζόφο. Είναι κι αυτό μια μορφή βίας και απαξίωσης της ζωής.Την ώρα που στα δημόσια νοσοκομεία οι άνθρωποι πεθαίνουν χωρίς πρόσβαση σε ΜΕΘ, που οι φυλακές/ τα ιδρύματα/ τα στρατόπεδα συγκέντρωσης έχουν μετατραπεί σε περίκλειστες τρύπες επικινδυνότητας και απανθρωποίησης, που οι εργαζόμενες/οι βυθίζονται στην εργασιακή ανασφάλεια και τον εργοδοτικό αυταρχισμό, που ξηλώνονται νομοθετικά και κατασταλτικά μια σειρά από κατακτήσεις και δικαιώματα, που οι πόλεις και οι δρόμοι γίνονται αποικίες αστυνομικών δυνάμεων, το κράτος προσπαθεί να εξαφανίσει κάθε φωνή αντίστασης και να τσακίσει κάθε πείραμα αυτόοργάνωσης.Δεν θα τους αφήσουμε. Η Νοταρά 26 είναι η πρώτη πόρτα που άνοιξε τον Σεπτέμβρη του 2015 για να στεγάσει προσφύγισσες και μετανάστες σε συνθήκες κοινοτικές, φροντιστικές και οριζόντιες, πιστεύοντας στη συνύπαρξη και τους κοινούς αγώνες. Πάνω από 10.000 πρόσφυγες από κάθε πονεμένη γωνιά του πλανήτη έχουν βρει καταφύγιο κι ελπίδα σ’ αυτό το κτίριο. Σ’ αυτά τα πεντέμισι χρόνια έχουμε δεχτεί φασιστική εμπρηστική επίθεση, τραμπουκισμούς από την αστυνομία, επιχειρήσεις εκφοβισμού και τρομοκράτησης, διαρκείς παρενοχλήσεις και απειλές. Αντέξαμε όμως. Γιατί η αλληλεγγύη είναι πιο δυνατή. Και θα συνεχίσουμε να αντέχουμε γιατί ξέρουμε ότι δίνουμε έναν αγώνα για ζωή κι ελευθερία.

Η Νοταρά είναι ξανά φωτεινή, όπως της αρμόζει. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τις ομάδες που στάθηκαν στο πλευρό μας αυτές τις μέρες και μας στήριξαν σε ζητήματα σίτισης και βασικών αναγκών, τους ανθρώπους που υπερκέρασαν όλα τα εμπόδια και φρόντισαν να ξαναφέρουν φως στην κοινότητα μας, όλες/ους/α εσάς που πεντέμισι χρόνια είστε δίπλα μας.
Καλούμε τον κόσμο της αλληλεγγύης να είναι σε επαγρύπνηση και να συνεχίσει να μας στηρίζει απέναντι στη βία και τις απειλές της εξουσίας.
Ενάντια στο σκοτάδι. Θα νικήσουμε.
ΥΓ. Μοιράστε όσο μπορείτε την ανακοίνωση για να φτάσει παντού.
Μείνετε συντονισμένα στη σελίδα μας, θα ανακοινώνουμε νέα και δράσεις.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.