21.3.21

Που να βρουν χρόνο να συλλάβουν φυγάδες φασίστες, όταν βασανίζουν πολίτες;

 


Γράφει: Τάκης Γιαννόπουλος

Η επώνυμη καταγγελία του Άρη Παπαζαχαρουδάκη για τα βασανιστήρια που υπέστη στην ΓΑΔΑ μετά τον μαφιόζικο τρόπο σύλληψής του, είναι γροθιά στο στομάχι για τον καθένα και την καθεμία που αγαπά και υποστηρίζει την ελευθερία και την αληθινή δημοκρατία.

Όταν ένας νέος άνθρωπος –μόλις 21 ετών– συλλαμβάνεται και βασανίζεται με αυτόν τον τρόπο από την Ελληνική Αστυνομία (ΕΛΑΣ) κανένας δεν μπορεί και δεν πρέπει να μένει απαθής και αδιάφορος.

Γιατί το συγκεκριμένο περιστατικό αποτελεί έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα του απίστευτου κρεσέντου βίας που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση και η ΕΛΑΣ απέναντι στα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες.


«Δεν ήξερα αν έχω να κάνω με αστυνομικούς ή με μαφιόζους»

Οι συγκλονιστικές μαρτυρίες του Άρη Παπαζαχαρουδάκη που δημοσιεύτηκαν σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών, παραπέμπουν περισσότερο σε ταινία δράσης παρά σε γεγονότα που μπορούν να συμβούν σε μια «σύγχρονη δημοκρατική χώρα»:

«…Σταμάτησε μπροστά μου μια μηχανή με δύο άτομα που φορούσαν κουκούλες […] έφτασε δίπλα μου ένα αυτοκίνητο χωρίς πινακίδες […] 

Με έδεσαν πισθάγκωνα με χειροπέδες, μου φόρεσαν κουκούλα και με έβαλαν στο αυτοκίνητο με μπουνιές και κλοτσιές. Μέχρι εκείνη την ώρα δεν ήξερα αν έχω να κάνω με αστυνομικούς ή με μαφιόζους. Απ’ ότι αποδείχθηκε, ίσως ήταν καλύτερο να έχω να κάνω με μαφιόζους. […]

(στη ΓΑΔΑ) άρχισαν να με χτυπάνε, με πέταξαν στο ασανσέρ και μου έλεγαν “θα βιάσουμε μέχρι και το κουτάβι σου”. […]

Από το γραφείο αυτό δεν ξέρω πόσοι πέρασαν, μάλλον όλη η αστυνομική δύναμη ανεβοκατέβαινε για να με δέρνει. Άλλοι με χτυπούσαν χωρίς να μιλάνε, άλλοι με έβριζαν. […]

Κάποια στιγμή έσβησαν τα φώτα και τότε το μόνο φως που μπορούσα να διακρίνω ήταν όταν ανοιγόκλεινε η πόρτα για να μπει κάποιος να με χτυπήσει. Για ένα πεντάλεπτο με άφησαν να πάρω ανάσα. Τότε κοπανάγανε τα θρανία και άκουγα ήχους εργαλείων και φερμουάρ και να με ρωτάνε “είσαι έτοιμος;”. Απαντούσα αρνητικά, ήταν σαν περιβάλλον εικονικής εκτέλεσης. Ένας κοπάνησε με βία το πρόσωπό μου στο θρανίο.

Ο δεύτερος ξεκίνησε δείχνοντάς μου ένα παράθυρο και λέγοντάς μου: “Αν θες να λυτρωθείς, δεν θα σε εμποδίσει κάποιος. Αλλιώς σε τέσσερις μέρες από τώρα θα πας φυλακή για απόπειρα ανθρωποκτονίας αστυνομικού και εκεί θα έχεις την ευκαιρία να μετράς τα λάικ στα ποστ σου”».

Στην αστυνομική αυθαιρεσία η κυβέρνηση απαντά με «fake news»

Ο Χρυσοχοΐδης έχει βγάλει διάψευση και του υπουργείο του καθημερινά εκδίδει ανακοινώσεις που προσπαθούν να αποδομήσουν την εικόνα της αστυνομικής βίας και να παρουσιάσουν την αστυνομία ως προστάτιδα του πολίτη.

Αρνούνται τα πάντα. Λένε ψέματα για τα πάντα. 

Ας θυμηθούμε ενδεικτικά ότι για την βίαιη και απρόκλητη διάλυση της συγκέντρωσης χιλιάδων ανθρώπων την 7η Οκτώβρη του 2020 στο Εφετείο, 42 δευτερόλεπτα μετά την ανακοίνωση της απόφασης καταδίκης της Χρυσής Αυγής, η απάντηση του υπουργείου ΠΡΟΠΟ ήταν:

«Μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Εφετείου 600 άτομα επιτέθηκαν απρόκλητα εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων. Έγινε χρήση αντλιών νερού και χημικών για τη διάλυσή τους. Καμία επίθεση αστυνομικών σε χιλιάδες ανθρώπους, μόνο απόκρουση της επίθεσης των κουκουλοφόρων».

ενώ υπάρχουν δεκάδες βίντεο από κάθε γωνία και πανοραμικά, που δεν δείχνουν καμία επίθεση εναντίον της αστυνομίας!

Για το περιστατικό στη Νέα Σμύρνη από το οποίο μέρες τώρα έχει δημοσιευθεί βίντεο όπου φαίνεται αστυνομικός να κρατάει όπλο, η εσωτερική έρευνα της ΕΛΑΣ κατέληξε στο ότι ήταν… τα γάντια του

«Τα υπηρεσιακά γάντια του, κι όχι όπλο, κρατούσε ο αστυνομικός της ομάδας “Δράση” που εμφανίζεται σε βίντεο από τα επεισόδια της Ν. Σμύρνης να “προτάσσει” με το αριστερό του χέρι ένα άγνωστο αντικείμενο που μοιάζει με περίστροφο. Σε αυτό το συμπέρασμα φαίνεται να κατέληξε-σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος»-η εσωτερική έρευνα ης ΕΛΑΣ σχετικά με το συγκεκριμένο «συμβάν» από τα πολύωρα επεισόδια την προηγούμενη Τρίτη το βράδυ, στην συνέχεια εκδήλωσης διαμαρτυρίας για την αστυνομική βία».

Η αλήθεια είναι ότι μια ακόμη κυβέρνηση Μητσοτάκη θα συνδέσει το όνομά της με ένα όργιο καταστολής και βίας προκειμένου να κάνει με συνέπεια αυτό που κάνει αυτή η πολιτική φάρα εδώ και πάνω από μισό αιώνα: να υπερασπίσει με λύσσα και με κάθε μέσο τα συμφέροντα των εγχώριων και διεθνών εκπροσώπων της τάξης που εκπροσωπεί δηλαδή του κεφαλαίου.

Στο κίνημα καταστολή στους φασίστες «ανοχή»…

Την ίδια ώρα όμως που επιδεικνύει τέτοια επιμονή στο να καταστείλει με βία οτιδήποτε «κινείται», δεν φαίνεται να ανησυχεί το ίδιο για τα καταδικασμένα κορυφαία στελέχη της γνωστής εγκληματικής οργάνωσης που παραμένουν ασύλληπτα περίπου εδώ και πάνω από 150 μέρες.

Έτσι, ο ναζί υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής Χ. Παππάς είναι ακόμα ελεύθερος μετά από 5 μήνες. Αναμενόμενο άλλωστε, όταν ο Χρυσοχοΐδης διαθέτει χιλιάδες αστυνομικούς στα ΜΑΤ για να χτυπούν τις διαδηλώσεις, που να βρεθεί ανθρώπινο δυναμικό για τον Παππά…

Όσο για την άρση της ασυλίας του Λαγού στάλθηκαν με καθυστέρηση 2.000 σελίδες δικογραφίας αμετάφραστες στο Ευρωκοινοβούλιο, με αποτέλεσμα να θεωρείται ακόμα ευρωβουλευτής με δικαιώματα και 20.000 ευρώ μηνιαίο μισθό! 

Στην φετινή αντιφασιστική συγκέντρωση για τα Ίμια στις 30 Γενάρη η αστυνομία επέλεξε να απαγορεύσει αρχικά και τελικά να περιορίσει κατόπιν διαμαρτυριών την συγκέντρωση των αντιφασιστών και να επιτρέψει λίγες ώρες αργότερα τις συγκεντρώσεις των φασιστών τόσο της Χρυσής Αυγής όσο και του κόμματος του Κασιδιάρη, ο οποίος συνεχίζει να μεταδίδει ανενόχλητος το φασιστικό του δηλητήριο από τις φυλακές.

Αυτή είναι η ΕΛΑΣ του Μητσοτάκη και του Χρυσοχοίδη. Ένστολοι τραμπούκοι, βασανιστές, τίγκα στους χρυσαυγίτες και την ακροδεξιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.