17.3.21

«Πάμε στο στενό να σε γ@@@@ω»: Κακοποίηση και σεξιστική επίθεση σε 18χρονη από αστυνομικούς



Κακοποίηση και ταπεινωτική σεξιστική συμπεριφορά από τους αστυνομικούς σε βάρος της 18χρονης που συνελήφθη στη Νέα Σμύρνη καταγγέλλει η δικηγόρος της στο alfavita.gr - Κρατείται στη ΓΑΔΑ χωρίς ιατρική περίθαλψη

Χωρίς καμία ιατρική περίθαλψη μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής και σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση κρατείται στη ΓΑΔΑ η 18χρονη που συνελήφθη στη Νέα Σμύρνη και, όπως καταγγέλλεται, ξυλοκοπήθηκε άγρια από αστυνομικούς της ομάδας ΔΡΑΣΗ, δεχόμενη μάλιστα σεξουαλική επίθεση.

Όπως κατήγγειλε η δικηγόρος της 18χρονηςΆννυ Παπαρούσου, στο alfavita.gr, η κοπέλα συνελήφθη αρκετά αργότερα από τα επεισόδια που σημειώθηκαν στην περιοχή, όταν διαμαρτυρήθηκε για την κακοποίηση άλλου ατόμου από τους αστυνομικούς.

Από το σημείο αυτό και έπειτα ξεκινά το μαρτύριο της νεαρής. Οι αστυνομικοί τη χτυπούν και τη συλλαμβάνουν, προβαίνοντας σε χυδαία σεξιστική επίθεση, με χειρονομίεςσχόλια και απειλές σε βάρος της. Η ίδια συμπεριφορά συνεχίστηκε και στη ΓΑΔΑ, με τη 18χρονη να ζητά ιατρική περίθαλψη, χωρίς όμως να της παρέχεται.

Η κα Παπαρούσου τονίζει ότι η 18χρονη υπέστη ταπεινωτική και σεξιστική συμπεριφορά, ενώ άγνωστο παραμένει το αν η ΓΑΔΑ ενημέρωσε τη νεαρή για το ότι δικαιούταιιατροδικαστική εξέταση, προκειμένου να επιβεβαιωθεί η καταγγελία για τον ξυλοδαρμό.

Μάλιστα, οι αστυνομικοί, με αφορμή τα μέτρα κατά του κορονοϊού δεν αφήνουν τους γονείς της 18χρονης να επισκεφτούν την κόρη τους.

«Είναι σύνηθες οι συλληφθέντες να υφίστανται τέτοια μεταχείριση από τις αστυνομικές δυνάμεις, σπάνια όμως γίνονται καταγγελίες», υπογραμμίζει στο alfavita.gr η κα Παπαρούσου, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για μια μικρή κοπέλα που αισθάνθηκε την ανάγκη να καταγγείλει την αστυνομική βία σε βάρος άλλων πολιτών.

«Πάμε στο στενό να σε γ@@@@ω»

Την ίδια ώρα, σφοδρές αντιδράσεις προκαλεί η καταγγελία που δημοσιεύθηκε στα social media, για τα όσα υπέστη η 18χρονη στα χέρια των αστυνομικών τόσο στο σημείο της σύλληψής της όσο και αργότερα στη ΓΑΔΑ.

Η Λέσχη Εργαζομένων και Νεολαίας Ελληνικού Αργυρούπολης αναδημοσιεύοντας την καταγγελία αναφέρει:

18χρονη από την Ναύπακτο ξυλοκοπείται και παρενοχλειται σεξουαλικά από αστυνομικούς.

Το βράδυ της 9/3/2021 στην περιοχή της Νέας Σμύρνης , κάποιες ώρες μετά τα επεισόδια που διεξήχθησαν,η Ελληνική Αστυνομία με σκοπό την εκδίκηση για τα συμβάντα που προηγήθηκαν,ξυλοκοπούσε ανελέητα και μοίραζε πλαστές κατηγορίες σε όσους βρίσκονταν εκεί.

Ένα από τα θύματά τους ήταν και η 18χρονη Έφη.

Αφού πρώτα ξυλοκοπήθηκε στους δρόμους της Νέας Σμύρνης από άντρες της ομάδας ΔΡΑΣΗ,στη συνέχεια οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ όπου το μαρτύριο της συνεχίστηκε. Σύμφωνα με την ίδια, ένας από τους αστυνομικούς την απείλησε λέγοντας της "ΕΣΥ ΘΑ ΓΑΜΗΘΕΙΣ,ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΑΣΑΙ".Ενώ,ο άλλος αστυνομικός της ομάδας ΜΑΤ της έπιασε τα οπίσθια και της είπε "ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΣΤΕΝΟ ΝΑ ΣΕ ΓΑΜΗΣΩ". Όταν εκείνη διαμαρτυρήθηκε, της έδωσε μπουνιά στο πρόσωπο και μετά από περεταιρω διαμαρτυρίες της, ξυλοκοπήθηκε και από τους υπόλοιπους ΜΑΤατζηδες που βρίσκονταν εκεί. Ενώ η Έφη έκανε εμετό με αίμα,οι ΜΑΤατζηδες της φώναζαν "ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΥΤΑΝΑ;". Στη συνέχεια, ζήτησε ιατρική βοήθεια αλλά οι αστυνομικοί της απάντησαν "ΘΑ ΦΤΥΣΕΙΣ ΠΟΛΥ ΑΙΜΑ ΣΗΜΕΡΑ" και τη ξαναχτύπησαν στο πρόσωπο. Σχεδον 24 ώρες μετά τη σύλληψη της, όχι μόνο δεν της έχει προσφερθεί ιατρική περίθαλψη, αντιθέτως έχει δεχθεί πολλαπλές απειλές βιασμού.

Σε βίντεο που κυκλοφορεί στα social media αποτυπώθηκε ο ξυλοδαρμός της από τους αστυνομικούς της ΔΡΑΣΗΣ: 




Πηγη:alfavita.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.