25.10.20

Καταγγελία: Άνδρες των ΜΑΤ έριξαν βομβίδες κρότου-λάμψης σε γονείς μαθητών μπροστά σε δημοτικό σχολείο

 



Άνδρες των ΜΑΤ κυνήγησαν γονείς μαθητών και κατοίκους της περιοχής μπροστά από δημοτικό σχολείο, προκαλώντας αναστάτωση σε εκπαιδευτικούς, γονείς και μικρά παιδιά, σύμφωνα με καταγγελία

Ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Σύλλογος Γονέων του 40ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών καταγγέλλει απαράδεκτη βιαιότητα της αστυνομίας απέναντι σε γονείς μαθητών και κατοίκους της περιοχής.

Το περιστατικό σημειώθηκε την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020, μετά την ανακοίνωση της καταδικαστικής απόφασης σε βάρος της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, στους δρόμους γύρω από το 40ο Δημοτικό Σχολείο της Αθήνας.

Όπως επισημαίνεται στην καταγγελία, κάτοικοι της περιοχής και γονείς παιδιών που φοιτούν στο 40ο Δημοτικό Σχολείο βρέθηκαν κυνηγούμενοι από άνδρες των ΜΑΤ στην οδό Πατριάρχου Ιερεμίου, πρώτη παράλληλο της Κυρίλλου Λουκάρεως προς την πλευρά του Γκύζη.

Οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, χωρίς καμία απολύτως πρόκληση από κανέναν, κυνήγησαν το πλήθος των πολιτών μέχρι την συμβολή της Πατριάρχου Ιερεμίου με την οδό Μομφεράτου, το σημείο δηλαδή όπου βρίσκεται το 40ο Δημοτικό Σχολείο. Σε αυτήν την δίχως κανέναν πραγματικό λόγο επιχείρηση, οι δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν εκτεταμένη και αχρείαστη ρίψη βομβίδων κρότου-λάμψης προς τους πολίτες, σε μια εμφανή προσπάθεια εκφοβισμού και τρομοκράτησής τους, τονίζει η ανακοίνωση-καταγγελία του σχολείου.

Η αναίτια αστυνομική επίθεση διέκοψε την εκπαιδευτική διαδικασία στο σχολείο και προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση και φόβο σε εκπαιδευτικούς, γονείς και μικρά παιδιά, αρκετά εκ των οποίων την ώρα της επίθεσης βρίσκονταν στην αυλή του σχολείου, ακούσιοι και έντρομοι θεατές μιας απαράδεκτης βιαιότητας, προσθέτει η καταγγελία.

Η καταγγελία

Αναλυτικά, η ανακοίνωση-καταγγελία:

Την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020, ημέρα κατά την οποία ανακοινώθηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δικαστική απόφαση για την πολύκροτη δίκη της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, καταγράφηκε ένα εντελώς απαράδεκτο γεγονός στους δρόμους γύρω από το 40ο Δημοτικό Σχολείο της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, ελάχιστες στιγμές μετά από την ανακοίνωση της καταδικαστικής απόφασης του δικαστηρίου, η οποία μεταδόθηκε από την μικροφωνική εγκατάσταση που είχε στηθεί απέναντι από τον Άρειο Πάγο, επιχειρήθηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις η διάλυση της ογκώδους αντιφασιστικής συγκέντρωσης που λάμβανε χώρα κατά μήκος της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Δεκάδες διαδηλωτές, αλλά και ανύποπτοι διερχόμενοι, κάτοικοι της περιοχής και γονείς παιδιών που φοιτούν στο 40ο Δημοτικό Σχολείο βρέθηκαν κυνηγούμενοι από άνδρες των ΜΑΤ στην οδό Πατριάρχου Ιερεμίου, πρώτη παράλληλο της Κυρίλλου Λουκάρεως προς την πλευρά του Γκύζη.

Οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, χωρίς καμία απολύτως πρόκληση από κανέναν, κυνήγησαν το πλήθος των πολιτών μέχρι την συμβολή της Πατριάρχου Ιερεμίου με την οδό Μομφεράτου, το σημείο δηλαδή όπου βρίσκεται το 40ο Δημοτικό Σχολείο. Σε αυτήν την δίχως κανέναν πραγματικό λόγο επιχείρηση, οι δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν εκτεταμένη και αχρείαστη ρίψη βομβίδων κρότου-λάμψης προς τους πολίτες, σεμια εμφανή προσπάθεια εκφοβισμού και τρομοκράτησής τους.

Η αναίτια αστυνομική επίθεση διέκοψε την εκπαιδευτική διαδικασία στο σχολείο και προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση και φόβο σε εκπαιδευτικούς, γονείς και μικρά παιδιά, αρκετά εκ των οποίων την ώρα της επίθεσης βρίσκονταν στην αυλή του σχολείου, ακούσιοι και έντρομοι θεατές μιας απαράδεκτης βιαιότητας.

Ως γονείς και αυτόπτες μάρτυρες του συμβάντος αναρωτιόμαστε αν οι υπεύθυνοι της αστυνομικής αυτής ασχήμιας αντιλαμβάνονται τον κίνδυνο στο οποίο εξέθεσαν με τις πράξεις τους ανύποπτους πολίτες και μικρά παιδιά. Αναρωτιόμαστε αν αντιλαμβάνονται το μέγεθος της βλάβης που προκάλεσαν στο αίσθημα ασφαλείας σε παιδιά και ενήλικες πολίτες, αίσθημα που υποτίθεται πως προγραμματικά υπηρετεί η Αστυνομία.

Σε κάθε περίπτωση, καταδικάζουμε απερίφραστα την απαράδεκτη και επικίνδυνη αυτή πρακτική της Αστυνομίας και δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση πως δεν θα ανεχτούμε τυχόν επανάληψη της στο μέλλον.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 40ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 40ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών


Πηγη:alfavita.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.