2.10.20

Βρυξέλλες: Κινητοποίηση ενόψει της ετυμηγορίας της δίκης της ΧΑ 3 Οκτώβρη, 2μμ, Gare Centrale




 Κινητοποίηση ενόψει της ετυμηγορίας της δίκης της ΧΑ 3 Οκτώβρη, 2μμ, Gare Centrale

Μετά από 5,5 χρόνια δίκης, η ετυμηγορία σχετικά με τον εγκληματικό χαρακτήρα της​ ναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής,​ θα ανακοινωθεί στις 7 Οκτώβρη. Επτά χρόνια μετά μετά τη δολοφονία του αντιφασίστα ράπερ Παύλου Φύσσα, που μαχαιρώθηκε θανάσιμα στο Κερατσίνι από ένα μέλος της ΧΑ, το ελληνικό και το ευρωπαϊκό αντιφασιστικό κίνημα κινητοποιούν τις δυνάμεις τους δίπλα στη Μάγδα Φύσσα, για να αποδοθεί δικαιοσύνη γι’αυτή τη δολοφονία, καθώς και για τη δολοφονία του μετανάστη Σαχζάντ Λουκμάν, αλλά και για δεκάδες άλλους βασανισμούς και επιθέσεις που τα τάγματα της νεοναζιστικής οργάνωσης πραγματοποίησαν ενάντια σε μετανάστες, συνδικαλιστές, αντιφασίστες αγωνιστές και ΛΟΑΤΚΙ άτομα.

Απαιτούμε την καταδίκη και τη φυλάκιση των ηγετών της Χρυσής Αυγής και του αρχηγού της, Νίκου Μιχαλολιάκου.​ Η Χρυσή Αυγή είναι μια εγκληματική οργάνωση, μασκαρεμένη σε πολιτικό κόμμα. Κατά τη διάρκεια της δίκης αποδείχτηκε με κάθε λεπτομέρεια ότι τα τάγματα θανάτου της ΧΑ υπακούουν σε διαταγές, στο πλαίσιο μιας πολύ σφιχτής ιεραρχίας που φτάνει μέχρι την κεφαλή του κόμματος. Χωρίς τις εντολές των ηγετών, ούτε ο Παύλος ούτε ο Σαχζάντ θα είχαν δολοφονηθεί. Δε θα δεχτούμε καμία απόφαση που θα καταδικάζει τους φυσικούς αυτουργούς, αλλά θα αθωώνει του αρχηγούς, νομιμοποιώντας έτσι την επιστροφή τους στην πολιτική σκηνή, κάτι που θα τους επιτρέψει να βάλουν στην τσέπη 8 εκατομμύρια ευρώ δημόσιας χρηματοδότησης, τα οποία παρακρατήθηκαν κατά τη διάρκεια της δίκης, και τα οποία θα χρησιμεύσουν στην ποδηγέτηση της ελληνικής κοινωνίας και της ευρωπαϊκής δημόσιας ζωής.

Στις 3 Οκτώβρη, από τις Βρυξέλλες, και ενώ εγκληματίες που πρόσφατα εγκατέλειψαν την Χρυσή Αυγή, όπως ο Γιάννης Λαγός, στρογγυλοκάθονται ακόμα στα έδρανα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, εμείς θα φωνάξουμε δυνατά: ΟΙ ΝΑΖΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ!. Αυτή η φωνή πρέπει να κάνει τους δικαστές να καταλάβουν ότι, αν αποφασίσουν να ξεπλύνουν τη Χρυσή Αυγή, οπλίζοντας έτσι ξανά το χέρι των νεοφασιστών, η ιστορία δεν θα τους συγχωρέσει.

Σε μια στιγμή που στο Βέλγιο, αλλά και σε όλη την Ευρώπη, φασιστικές ιδέες και πρακτικές κερδίζουν έδαφος, εμείς πρέπει περισσότερο από ποτέ να εντείνουμε τον αγώνα μας, αν θέλουμε να ζήσουμε σε μια δημοκρατική κοινωνία, όπου όλες οι ανθρώπινες ζωές είναι σεβαστές, όπου όλοι άνθρωποι είναι ίσοι ανεξάρτητα από το χρώμα του δέρματός τους, την καταγωγή τους, τη θρησκεία τους, το σεξουαλικό προσανατολισμό ή το φύλο τους.

Οι πορείες του Vlaams Belang, συνοδοιπόρων της Χρυσής Αυγής, προς τις Βρυξέλλες, και οι ρατσιστικές ανθρωποκτονίες της Mawda, του Adil ή του Josef Chovanec, δεν θα γίνουν πλέον ανεκτές. Είμαστε όλοι/ες διαφορετικοί/ες, είμαστε όλοι/ες ίσοι/ες και θέλουμε να ζούμε ελεύθερα, χωρίς να φοβόμαστε ρατσιστές και φασίστες!

Στις 3 του Οκτώβρη, ανακοινώνουμε την ετυμηγορία μας: ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΟΙ! ΟΙ ΝΑΖΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ!

Αλληλέγγυοι/ες Έλληνες/δες του Βελγίου




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.