3.5.20

Απαγχονισμένος βρέθηκε ακόμα ένας εργάτης γης στη Μανωλάδα


Απαγχονισμένος βρέθηκε ακόμα ένας μετανάστης εργάτης γης στη Μανωλάδα Ηλείας που βρέθηκε την Τέταρτη σε δέντρο από τους ομοεθνείς του.





Menelaos Myrillas / SOOC



Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα «Patris», δεν έχει γίνει γνωστό γιατί ο αυτόχειρας προέβη στο απονενοημένο διάβημα, ενώ η υπόθεση ερευνάται από τις αστυνομικές αρχές.

Ανάλογο τραγικό συμβάν είχε σημειωθεί και τον περασμένο Ιανουάριο.

Παράλληλα, η αναφορά του Μαρτίου, του οργανισμού Manolada Watch, που δραστηριοποιείται στον έλεγχο και τη δημοσιοποίηση των συνθηκών διαβίωσης και εργασίας των εργατών γης στη Μανωλάδα, έδειξε ότι εν μέσω της κρίσης του κορονοϊού οι εργάτες γης, εξακολουθούν να ζουν σε άθλιες συνθήκες. Σε αυτοσχέδιες παράγκες διαμένουν ακόμα και 20 άτομα μαζί, αναλόγως το μέγεθος του παραπήγματος, ενώ πολλοί εργοδότες δεν τους παρέχουν μέσα προστασίας όπως γάντια και προστατευτικές μάσκες. Στα μέτρα «προστασίας» των εργατών, τα οποία έλαβαν οι εργοδότες περιλαμβάνεται το να κρατάνε αποστάσεις στα χωράφια ενώ σε άλλες περιπτώσεις αντί να μεταφέρονται σε καρότσα, εξαναγκάζονται να περπατάνε ως και 6 χιλιόμετρα για να βρεθούν στο χωράφι.

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με την αναφορά του Manolada Watch, οι εργάτες γης, ως επί το πλείστον καταγόμενοι από το Μπαγκλαντές, μένουν σε καταυλισμούς από παραπήγματα φτιαγμένα από τους ίδιους. Οι παράγκες αποτελούνται από επιστρώσεις νάιλον θερμοκηπίου ενώ τονίζεται ότι δεν υπάρχει παροχή νερού και οι ανάγκες καλύπτονται από μικρές δεξαμενές. Επιπλέον τα ντους και οι τουαλέτες που χρησιμοποιούν οι εργάτες, παραμένουν εξωτερικά και αυτοσχέδια. Σε κάθε μια παράγκα συνεχίζουν να διαμένουν από 10 έως 20 άτομα αναλόγως το μέγεθος του παραπήγματος. Επίσης υπογραμμίζεται ότι δεν υπάρχει κάποια πρόβλεψη για την λήψη μέτρων που να αφορά τη στέγαση των εργατών γης.



πηγή The Press Project

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.