3.5.20

Φθιώτιδα: Ο έλεγχος για κορονοϊό αποκάλυψε ένα ανθρώπινο δράμα


Φθιώτιδα: Ο έλεγχος για κορονοϊό αποκάλυψε ένα ανθρώπινο δράμα LAMIAREPORT

Ο Willy, πατέρας επτά παιδιών από το Κογκό, ήρθε στην Ελλάδα για ενα καλύτερο μέλλον - Βρέθηκε να περιφέρεται άστεγος και με συμπτώματα κορονοϊού - Η ιστορία του συγκλονίζει.

Σε ένα γεγονός με έντονες κοινωνικές προεκτάσεις αλλά και εκμετάλλευσης, εμπόριο ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας, ήρθε σε επαφή η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Λαμιέων που κλήθηκε να φιλοξενήσει ως άστεγο τον Willy.


Ο Willy εδώ και δυο μήνες προσφέρει σκληρή χειρωνακτική εργασία σε αγροκτηνοτροφική μονάδα στην Γλύφα Φθιώτιδας.


Όπως καταγγέλει ο ιδιος, καταθέτοντας και μηνύτηρια αναφορά στην Αστυνομία, ο εργοδότης του ποτέ δεν τον πλήρωσε για τις δουλειές που συμφώνησαν. Σύμφωνα με το Lamiareport, του παρείχε μόνο στέγη και φαγητό το οποίο μάλιστα υπέρτιμολογούσε και αφαιρούσε από την μηνιαία αμοιβή του.

Όταν βρισκόμενος σε απόγνωση μετά από δυο μήνες ζήτησε τα χρήματά του αντιμετώπισε έναν οργισμένο εργοδότη που τον εκβίαζε να δουλέψει παραπάνω για να τον πληρώσει.


Αποφάσισε να πάρει τα μόλις 290 ευρώ που του έδωσε και έφυγε με τα πόδια από το κτήμα, φοβούμενος και για την σωματική του ακεραιότητα.


Έμεινε δυο ημέρες στην ύπαιθρο ταλαιπωρημένος στην Γλύφα μέχρι η Αστυνομία να τον περισυλλέξει και επειδή ήδη εμφάνιζε πυρετό και βήχα να τον στείλει στο Νοσοκομείο Λαμίας για έλεγχο για κορονοϊό.


Βγαίνοντας υγιής από το Νοσοκομείο θα φιλοξενηθεί από τον Δήμο Λαμιέων, που μαζί με τους ακούραστους εθελοντές του Ερυθρού Σταύρου και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Παναγιώτη Στασινότου εξασφάλισαν κατάλυμα, ζεστό φαγητό και ένα ζεστό μπάνιο.


Θα ταξιδέψει για τη Θεσσαλονίκη να αναζητήσει ένα καλύτερο εργοδότη ώσπου να πάρει το πολυπόθητο χαρτί του ασύλου.

Ο Willy έφυγε από το Κογκό και έχει οικογένεια με επτά παιδιά.

Προσπαθεί με την εργασία του να τα θρέψει αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο στην Ευρώπη. Βρίσκεται στην Ελλάδα έχοντας μαζί του όλα τα νόμιμα έγγραφα και αναμένει την εκδίκαση της αίτησης σε Ά Βαθμό.

Θα φιλοξενηθεί σε μισθωμένο διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη που χρηματοδοτείται από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, με στόχο την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, που υλοποιεί ο Δήμος Θεσσαλονίκης ενώ έχει ενταχθεί σε πρόγραμμα εύρεσης εργασίας όσο καιρό βρίσκεται στην Ελλάδα. Φθιώτιδα: Ο έλεγχος για κορονοϊό αποκάλυψε ένα ανθρώπινο δράμα LAMIAREPORT

πηγή news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.