25.4.20

Ναζιστικός... αλληλοσπαραγμός στην ποδιά του Μητσοτάκη; Ο Λαγός διέγραψε συνεργάτη του Πλεύρη


Ανακατατάξεις προκαλεί και στην «ακροδεξιά πολυκατοικία» το θέμα της πανδημίας και των μέτρων περιορισμού της διασποράς του κορονοϊού.
Συγκεκριμένα, ο πρώην Χρυσαυγίτης (και νυν πρόεδρος της «ΕΛΑΣΥΝ») διαβόητος Γιάννης Λαγός προχώρησε σε πρόταση διαγραφής του «νούμερο 2» της οργάνωσής του Τάσου Συμιγδαλά, με αφορμή κείμενο του τελευταίου στην εφημερίδα Ελεύθερη Ώρα.
«Την στιγμή που εμείς στην Ε.ΛΑ.ΣΥΝ. ασκούμε σκληρή κριτική και αποδομούμε με στοιχεία την πολιτική της προδοτικής Ν.Δ. δεν μπορώ να αποδεχτώ αυτές τις απόψεις», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο υπόδικος Λαγός και συμπληρώνει: «όταν κάποιοι ματώνουν δεν θα επιτρέψω κάποιοι άλλοι να κάνουν δημόσιες σχέσεις. Ακόμα και αν μείνω μόνος οι θέσεις μου θα παραμείνουν ως έχουν. Αδιαπραγμάτευτες».






Όλα αυτά «πασπαλιμένα» με μπόλικη θρησκειολατρεία και αναφορές στην Ορθοδοξία, καθώς η ΕΛΑΣΥΝ «επένδυσε» πολιτικά στο κλείσιμο των εκκλησιών κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «απαγόρεψε» το Πάσχα και ότι «η στάση της προδοτικής κυβέρνησης Μητσοτάκη ήταν και είναι εις βάρος της Πατρίδας και της Ορθοδοξίας».
Τι προκάλεσε όμως το μένος του Γιάννη Λαγού για τον Τάσο Συμιγδαλά;
Όπως καταγράφει η efsyn.gr, αφορμή υπήρξε άρθρο του Συμιγδαλά στην «Ελεύθερη Ωρα» («Κεκλεισμένων των θυρών», 21.4.2020), στο οποίο εξυμνείται η καραντίνα («ευτυχώς, η πατρίδα μας μέχρι τώρα, είναι πρωτοπόρος στη λήψη των αναγκαίων μέτρων»), εξαίρεται η αποφασιστικότητα της κυβέρνησης («θα μας αναγκάσει η σημερινή πολιτική μας ηγεσία, να επικροτήσουμε τις επιλογές της») και προβάλλεται η δημοσκόπηση που φτάνει στο 82% τη συμφωνία των πολιτών με τα μέτρα.


Η... σύνδεση

Eξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει όμως και η σύνδεση του Συμιγδαλά με την ευρύτερη... «πολυκατοικία». Συγκεκριμέμα, όπως τονίζει στο ίδιο ρεπορτάζ η efsyn.gr, ο Συμιγδαλάς δεν ήταν απλώς το δεξί χέρι του Λαγού στην ΕΛΑΣΥΝ, αλλά και στενός συνεργάτης και εκδότης του (δηλωμένου εθνικοσοσιαλιστή) Κωνσταντίνου Πλεύρη. Φέρεται μάλιστα να υπήρξε ο συνδετικός κρίκος μεταξύ Λαγού και Κ. Πλεύρη. 

Αν λοιπόν η ξαφνική λατρεία του Συμιγδαλά προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη απηχεί πράγματι τις διαθέσεις του Κωνσταντίνου Πλεύρη, τότε η υπόθεση πως έτσι διεκδικείται για τον (υιό) Θάνο Πλεύρη ένας πιο ενεργός ρόλος στην ακροδεξιά τάση της ΝΔ, δεν φαίνεται να απέχει και πολύ από την πραγματικότητα. Άλλωστε η φράση του Λαγού για «δημόσιες σχέσεις» δε μπορεί να είναι τυχαία.
Άλλωστε οι θερινές καταδρομικές «επιχειρήσεις» του Θάνου Πλεύρη στα Εξάρχεια δε φαίνεται να τον βοήθησαν και πολύ προς αυτή την κατεύθυνση, αν και προσέφεραν πράγματι αρκετό γέλιο.

Πηγη : https://www.documentonews.gr/article/nazistikos-allhlosparagmos-sthn-podia-toy-mhtsotakh-o-lagos-diegrapse-synergath-toy-pleyrh?fbclid=IwAR3LpUL8T5eo0FFphYVgGK4mKO1ETFiY9bTnFdY6JiluU4tuN_HLbhTlxB0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.