5.4.20

ΕΚΚΛΗΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΕΣ ΤΗΣ ΠΕΤΡΟΥ ΡΑΛΛΗ



ΕΚΚΛΗΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΕΣ ΤΗΣ ΠΕΤΡΟΥ ΡΑΛΛΗ
Οι επισκέψεις στα ΚΡΑΤΗΤΗΡΙΑ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ της Πέτρου ΡΑΛΛΗ απαγορεύτηκαν λόγω των μέτρων για την πανδημία του Covid-19. Ωστόσο, όλα τα είδη πρώτης ανάγκης, που προσφέρατε, πακεταρίστηκαν κι έφτασαν στα χέρια των κρατουμένων την Πέμπτη 26 Μαρτίου. Το ίδιο, εφόσον μας δίδεται αυτή η δυνατότητα, θα γίνει και τον Απρίλη και το Μάη και όσο χρειαστεί. Μέχρι να αδειάσει το Κέντρο Κράτησης!

Είναι δολοφονικό σε περίοδο παγκόσμιας πανδημίας, με χιλιάδες νεκρούς, να είσαι αποκλεισμένη/ος/@, και να συγχρωτίζεσαι με πολλές/ους/@, σε χώρους βρώμικους, και τη στιγμή που περιοχές σε όλο τον κόσμο και εδώ (δες Στρατόπεδο εξόντωσης προσφύγων στη Ριτσώνα, όπου χθες εξετάσθηκαν 62 από τους 3000 και βρέθηκαν 20 θετικοί στον Covid-19), μπαίνουν σε καραντίνα, εσύ να μη γνωρίζεις σχεδόν τίποτε γι αυτό, σα να μην υπάρχεις, να ζεις σε καθεστώς εξαίρεσης.
Απευθυνόμαστε σε άτομα και αυτοργανωμένες κοινότητες του μαχητικού δικτύου Αλληλεγγύης απ΄τα κάτω. Σε σας, που στέκεστε δίπλα σε άτομα και ευάλωτες ομάδες αποκλεισμένων. Αν θέλετε να συνδράμετε με είδη από την πιο κάτω λίστα, μπορείτε να μας στέλνετε μηνύματα στο inbox ή στο [email protected], να συνεννοηθούμε πού να τα φέρετε. Έχουμε 6 διαφορετικές διευθύνσεις, σε διαφορετικές περιοχές της Αθήνας, γι αυτό το λόγο.
Από τη μεριά μας, ενημερώνουμε και εμψυχώνουμε τις κρατούμενες που επικοινωνούν μαζί μας, τηλεφωνικά, για το τι πρέπει να προσέχουν, τι να αποφεύγουν, τι να διεκδικούν. Εμψυχώνουμε και στηρίζουμε, επίσης, στο βαθμό που μπορούμε, και όσες έχουν προλάβει κι έχουν βγει από το κολαστήριο και ζητούν βοήθεια.
Ακολουθεί λίστα με είδη για την καθαριότητα, για την ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος των κρατουμένων, ως μέτρο πρόληψης απέναντι στο φονικό COVID-19 και κάθε μικρόβιο, που υπάρχει στους βρωμερούς καμπινέδες και λοιπούς χώρους αυτού του εντελώς ακατάλληλου για ανθρώπους κτίριο, καθώς επίσης με είδη για την ψυχαγωγία των γυναικών.
Με σειρά προτεραιότητας:
ΓΙΑ δυνατότητα ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ με τον έξω κόσμο:
1. ΤΗΛΕΚΑΡΤΕΣ, 2. ΧΡΟΝΟΚΑΡΤΕΣ Wind / Taza / Q
ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ του ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ. (ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΕ από 1-5 και επιτρέπεται να τα παίρνουν στο κελί τους, μιας και δε θεωρούνται φάρμακα):
1. ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ C
2. ΚΑΡΑΜΕΛΕΣ για το ΒΗΧΑ
3. ΠΡΟΒΙΟΤΙΚΑ (ως αντιμυκητικά, για καλή λειτουργία του εντέρου, συμπληρώματα διατροφής)
4. ΣΤΑΓΟΝΕΣ ή χάπια/αμπούλες ΠΡΟΠΟΛΗΣ
5. DEPON
Για την ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ:
(ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΕ από 1 - 2)
1. ΥΓΡΑ ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΑ ΣΕ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ- ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΑ ΜΑΝΤΙΛΑΚΙΑ, ΒΑΚΤΡHΔΙΟΚΤΟΝΑ ΣΕ ΜΙΚΡΕΣ ΠΛΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ, ΑΠΟΛΥΜΑΝΤΙΚΑ ΥΓΡΑ ΓΙΑ ΓΑΡΓΑΡΕΣ τύπου listerine, να περιέχουν οπωσδήποτε οινόπνευμα.
2. ΕΝΤΟΜΟΑΠΩΘΗΤΙΚΕΣ κρέμες για πριν και μετά τα τσιμπήματα ανακουφιστικές
Για την ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ:
1. ΣΑΠΟΥΝΙΑ, ΣΑΜΠΟΥΑΝ, (ΣΑΜΠΟΥΑΝ ΓΙΑ ΨΕΙΡΕΣ - δεν έχουμε κανένα),
2. ΑΦΡΟΛΟΥΤΡΑ, CONDITIONERS,
3. ΜΑΛΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΝΥΔΑΤΙΚΕΣ ΚΡΕΜΕΣ ΣΩΜΑΤΟΣ, ΧΕΡΙΏΝ, ΠΡΟΣΩΠΟΥ
4. ΑΠΟΣΜΗΤΙΚΑ
5. ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΓΑΝΤΙΑ ΜΙΑ ΧΡΗΣΗΣ, ΠΕΤΣΕΤΕΣ, ΣΑΓΙΟΝΑΡΕΣ πλαστικές
6. ΦΟΡΜΕΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ και ΕΣΏΡΟΥΧΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙ(ΕΣ)Α. Δεν έχουμε τίποτε.
(Για όλα τα είδη δεν επιτρέπονται γυάλινες ή μεταλλικές συσκευασίες ή spray)
ΓΙΑ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ και συμπλήρωμα διατροφής. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΕ από 1-2:
1. ΚΑΦΕΣ ΣΤΙΓΜΙΑΙΟΣ, ΚΑΚΑΟ, ΖΑΧΑΡΗ, ΧΥΜΟΙ, ΓΑΛΑ
2. ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ, ΣΟΚΟΛΑΤΟΕΙΔΗ, ΜΠΙΣΚΟΤΑ αλμυρά και γλυκά, τσουρέκια, κέικ (όλα τα είδη σε πλαστικές συσκευασίες μακράς διαρκείας. Δεν επιτρέπονται γυάλινες, μεταλλικές και τα spray)
3. ΒΙΒΛΙΑ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ (Γαλλικά έχουμε αρκετά) ΠΟΛΥΓΛΩΣΣΑ, ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ και ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ ΓΛΩΣΣΩΝ+ΛΕΞΙΚΩΝ. Λείπουν εντελώς Αραβικά, Φαρσί, Ορντού, καθώς και Ελληνικά
4. ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ
5. ΕΙΔΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ, ΤΕΤΡΑΔΙΑ, ΣΤΥΛΟ
6. ΜΠΑΛΕΣ
7. ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ πολύγλωσσα
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ 
ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ                                                 
ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟ ΑΠ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ
ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΣΕ ΟΛΕΣ/ΟΥΣ/Α ΧΑΡΤΙΑ ΑΣΥΛΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΟΥΝ ΣΕ ΔΩΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΠΛΗΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΌΡΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ, ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΘΑΛΨΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ & Η ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΑ ΟΠΛΑ ΜΑΣ
Συνέλευση Πρωτοβουλίας: Το Σπίτι των Γυναικών για την Ενδυνάμωση & τη Χειραφέτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.