7.3.20

5 Μάρτη: Πορείες – ανάσα!




Οι πορείες που πραγματοποιήθηκαν χθες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ήταν από τις μαζικότερες της τελευταίας περιόδου, ενώ σημαντικές συγκεντρώσεις έγιναν και στις υπόλοιπες πόλεις της χώρας.



Γύρω στις 10.000 άτομα διαδήλωσαν ενωτικά και μαχητικά στην Αθήνα, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, διεθνισμού και καταγγελίας των ρατσιστικών δολοφονικών πολιτικών κυβέρνησης και ΕΕ.
Χαρακτηριστικό της μαζικότητας της χθεσινής πορείας ήταν ότι ενώ η κεφαλή της είχε φτάσει στην αρχή της Βασιλίσσης Σοφίας η ουρά της ήταν ακόμα στην Σταδίου.
Ήταν εκεί πολιτικές οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, φοιτητικοί σύλλογοι, φεμινιστικές συλλογικότητες κτλ. Ουσιαστικά ο μόνος απών ήταν – για μια ακόμη φορά – το ΚΚΕ.
Δεν έγινε το παραμικρό επεισόδιο και η πορεία έφτασε μέχρι την Βουλή όπου της έκλεισαν το δρόμο οι κλούβες των ΜΑΤ εμποδίζοντάς την να φτάσει στα γραφεία της ΕΕ που ήταν ο αρχικός στόχος. 
Μεγάλη ήταν και η κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη, με κοντά στους 3.000 διαδηλωτές, οι οποίοι συμμετείχαν στα μπλοκ των φοιτητικών συλλόγων, αριστερών δημοτικών κινήσεων, όπως η Πόλη Ανάποδα (στην οποία συμμετέχουν τα μέλη του «Ξ»), της Αντιραστιστικής Πρωτοβουλίας, αριστερών οργανώσεων και κινήσεων του αντιεξουσιαστικού χώρου.







Στοn Βόλο συγκεντρώθηκαν σχεδόν 200 άτομα στην Ερμού μπροστά στον Αγ. Νικόλαο και στη συνέχεια ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Στη συγκέντρωση απηύθυνε χαιρετισμό και η σ. Ecehan Balta – μέλος της αριστερής συλλογικότητας Baslangic στην Τουρκία, η οποία βρίσκεται στην Ελλάδα στο πλαίσιο εκδηλώσεων για το γυναικείο ζήτημα, εν όψει 8 Μάρτη.










Τις επόμενες ημέρες έχουν ήδη καλεστεί νέες κινητοποιήσεις με ανάλογο περιεχόμενο με αποκορύφωμα το Σάββατο 21 Μάρτη και τις κινητοποιήσεις διεθνώς με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού.

Πηγη:http://net.xekinima.org/5-marti-poreies-anasa/?fbclid=IwAR2v-IW19xSNBF2Yx9L4z6j_XeTaf8JMdfeErsoMaUGQlXQNc0iLfOg_iss

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.