27.1.20

Ανακοίνωση Αντιφασιστικής Πρωτοβουλίας Πτολεμαΐδας: Η Πτολεμαΐδα ορμητήριο των φασιστών στη Βόρεια Ελλάδα;



Την Κυριακή 2 Φλεβάρη ανακοινώθηκε συλλαλητήριο μίσους στην Πτολεμαΐδα, δήθεν για τα Ίμια, στην πραγματικότητα για να εκφραστεί ένας εθνικιστικός οχετός από οπαδούς του Βελόπουλου και της Χρυσής Αυγής. Διοργανωτής κάποια ΣάριΣΣα (με 2 «Σ», για να παραπέμπει στα SS του Χίτλερ), μια δεξιά διάσπαση των «Πτολεμαίων Μακεδόνων» με τη συμμετοχή άλλων δέκα φασιστικών ομάδων από όλη τη Β.Ελλάδα.

Πέρυσι τον Μάρτιο είχαν κάνει κάτι παρόμοιο, με την άδεια της τότε δημοτικής αρχής. Πούλμαν έφτασαν με ορκ από άλλες πόλεις και παραταγμένα σε «τάγματα εφόδου», με πυρσούς και … τσολιάδες, λερώνοντας την πόλη μας συνθήματα όπως «αλήτες προδότες πολιτικοί», «στα όπλα να πάρουμε τα Σκόπια», «Δεν θα γίνεις Έλληνας ποτέ, Αλβανέ», «Γ…ιέται η Τουρκία». Κάτι τέτοιο φιλοδοξούν να κάνουν και φέτος. Διεκδικούν νέους τρόπους να χτίσουν γέφυρες με πλατύτερα ακροατήρια, τώρα που τους άδειασε ο Μητσοτάκης και τους τελείωσε το Μακεδονικό. Η νέα δημοτική αρχή αρνήθηκε να τους παραχωρήσει την πλατεία, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν θα το επιχειρήσουν.
Τι εστί συγκέντρωση «για τα Ίμια»; Πρόκειται για την κλασική ετήσια συγκέντρωση των Ναζί της Χρυσής Αυγής στην Αθήνα, που καταλήγει κάθε χρόνο σε παταγώδη αποτυχία χάρη στις μαζικές αντιφασιστικές διαδηλώσεις. Φαίνεται ότι γίνεται φέτος προσπάθεια να μεταφερθεί και σε μια πόλη στη Βόρεια Ελλάδα. Και δεν διαλέγουν την Θεσσαλονίκη, αλλά την Πτολεμαΐδα! Μυρίστηκαν «ψωμί» και όχι άδικα: οι περσινές συγκεντρώσεις για το Μακεδονικό έδειξαν εύφορο έδαφος, με την Ακροδεξιά να απολαμβάνει την ασυλία των ΜΜΕ, της δημοτικής αρχής, της Εκκλησίας, των πολιτικάντηδων κλπ.
Επιβεβαιώνεται ότι υπάρχει σχέδιο να καθιερώσουν την Πτολεμαΐδα ως φασιστικό ορμητήριο της Βόρειας Ελλάδας. Θα τους το επιτρέψουμε;
ΔΕΝ ΞΕΜΠΕΡΔΕΨΑΜΕ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ!…όπως ισχυρίζονται κάποιοι, επειδή για παράδειγμα η Χρυσή Αυγή έμεινε εκτός Βουλής.
Άλλωστε ένα παρόμοιο πολιτικό μόρφωμα έστω χωρίς τάγματα εφόδου, μπήκε στη Βουλή (Βελόπουλος). Η πολιτική ατζέντα τους έχει υιοθετηθεί από παπαγαλάκια και κυβέρνηση. Τα οικονομικά συμφέροντα, το πολιτικό κύκλωμα κάλυψης, το δικαστικό σώμα, τα ένοπλα σώματα του κράτους παραμένουν αλώβητα.
Ζούμε σε μια περίοδο που η κυβέρνηση συνεχίζει να σφίγγει το ζωνάρι στα λαϊκά στρώματα ενώ μπουκώνει ακόμα περισσότερο με χρήμα το μεγάλο κεφάλαιο. Η ανεργία και η φτώχεια εξαπλώνονται. Ο Μητσοτάκης υιοθετεί την ακροδεξιά ατζέντα νόμου και τάξης, ανάγει σε Νο1 εχθρό τις καταλήψεις κοινωνικών χώρων, στοχοποιεί τους αγωνιστές-τριες, τρομοκρατεί τους διαδηλωτές, αφήνει τους αστυνομικούς να ξεσαλώνουν στις γειτονιές ατιμώρητοι (χαρακτηριστική η περίπτωση Ινδαρέ). Τοπικοί παράγοντες της Δεξιάς οργανώνουν συλλαλητήρια μίσους απέναντι στα θύματα του πολέμου και της φτώχειας, πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ κυβερνητικοί και δημοσιογραφικοί εκπρόσωποι περίπου καλούν δημόσια «να τους πνίγουμε στο Αιγαίο για να μην έρχονται εδώ».
Η εισαγγελέας προχωρά πρόταση αθώωσης της χρυσαυγίτικης ναζιστικής συμμορίας ενώ τα στοιχεία αρκούν για να καταδικαστούν επί 10 ως εγκληματική-τρομοκρατική οργάνωση με βαριές ποινές. Γερμανός δημοσιογράφος ξυλοκοπείται από μπράβους του Κασιδιάρη μπροστά στα μάτια αστυνομικών, που παρακολουθούν ατάραχοι το γεγονός, και δεν γίνεται καμία σύλληψη. Δικαστές ρίχνουν στα μαλακά τους ομοφοβικούς φασίστες δολοφόνους του Ζακ Κωστόπουλου. Τέλος το θερμόμετρο στο Αιγαίο έχει ανέβει επικίνδυνα, με κυβέρνηση-ΜΜΕ να καλλιεργούν νυχθημερόν εθνικισμό και αντιτουρκισμό και να παίζουν σοβαρά με το ελληνοτουρκικού πολέμου, ενώ η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να στρέψει κι άλλες στρατιωτικές δυνάμεις απέναντι στον ελληνικό λαό: παραχωρεί στρατιωτικές βάσεις στις ΗΠΑ για εξορμήσεις στο Ιράκ, συνομιλεί με πραξικοπηματίες τύπου Χαφτάρ, δημοσιεύει τις σκέψεις της να στείλει στρατό σε εδάφη τρίτων χωρών (Λιβύη και Σαουδική Αραβία).
Αυτά από μόνα τους συνθέτουν συνθήκες θερμοκηπίου για τα τάγματα εφόδου του Μιχαλολιάκου, εξασφαλίζουν τις προϋποθέσεις για να επιστρέψουν δριμύτεροι. Μέσα σε αυτό το κλίμα και μπροστά στο σοβαρό πλέον ενδεχόμενο αθώωσής τους οι φασίστες αποθρασύνονται και κολυμπάνε σαν το ψάρι μέσα στο νερό, παριστάνοντας την «αντισυστημική δύναμη». Προχωράνε πλέον πιο απελευθερωμένοι σε επιθέσεις κατά των αδύναμων. Έχουν μυριστεί την αποσύνθεση του πολιτικού συστήματος και ξεροσταλιάζουν γύρω του σαν όρνεα.
Η κυβέρνηση της Δεξιάς ετοιμάζεται να δώσει το χαριστικό χτύπημα στην περιοχή μας, επισπεύδοντας το κλείσιμο των τελευταίων λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ. Είναι πολύ βολικό για την κυβέρνηση να αναζητηθούν αποδιοπομπαίοι τράγοι, όπως οι πρόσφυγες ή οι γειτονικοί λαοί. Είναι πολύ βολικό η ανασφάλεια που βιώνουν οι κάτοικοι της περιοχής να μετατραπεί σε οργή για τους πρόσφυγες, τους Βορειομακεδόνες, Αλβανούς ή τους Τούρκους εργάτ(ρι)ες, ενώ αντικειμενικά είναι ανάγκη να μετατραπεί σε ξεσηκωμό φορέων, συνδικάτων και απλού κόσμου ενάντια στα σχέδια για ερήμωση της πόλης. Μια νέα επιχείρηση αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης βρίσκεται σε εξέλιξη.

Συμπολίτες, θα είναι ντροπή για την περιοχή μας, που έχει υποφέρει στο παρελθόν από τις ναζιστικές θηριωδίες, να επιτρέψουμε να αμαυρωθεί ως ορμητήριο του φασισμού.
Ούτε στις 2 Φλεβάρη ούτε ποτέ και πουθενά!Ανεπιθύμητα τα τάγματα εφόδου, ντόπια και ξενόφερτα, στην Πτολεμαΐδα! Καλούμε σε συσπείρωση απέναντι στον φασισμό. Από τη δράση μας και μόνο από αυτήν εξαρτάται αν θα ανακάμψει ή αν θα εξαφανιστεί οριστικά.
Εχθρός μας η κυβέρνηση, το κεφάλαιο, οι τραπεζίτες, όχι οι μετανάστες, οι πρόσφυγες και οι γειτονικοί λαοί!
Ξεσηκωμός για το μέλλον της περιοχής, απέναντι στα συμφέροντα του πετρελαίου και του φυσικού αερίου που χαράζουν την κυβερνητική πολιτική και βάζουν τα κέρδη τους πάνω από τις ζωές μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.