27.1.20

Αλληλεγγύη στην Α.Σ. και σε κάθε θύμα σεξιστικής βίας!


Όλες και όλοι στα Δικαστήρια Θεσ/νίκης την Τρίτη 11/2 στις 9 π.μ.! 

Την Κυριακή 26 Νοέμβρη του 2017 το μεσημέρι, έλαβε χώρα στην Αρετσού Καλαμαριάς στη Θεσσαλονίκη, περιστατικό εγκληματικής επίθεσης με ξεκάθαρο σεξιστικό και ομοφοβικό χαρακτήρα ενάντια στο μέλος του «Ξ», Α.Σ., κατά το οποίο από καθαρή τύχη δεν υπήρξε σοβαρός τραυματισμός (αν όχι χειρότερα)!

Τα γεγονότα

Η Α.Σ. έκανε βόλτα μαζί με φίλη της, δίπλα από την παραλιακή οδό Θεμ. Σοφούλη, μετά το Κυβερνείο (παλατάκι), εκεί που υπάρχει μια μικρή δασική έκταση. Όταν διαπίστωσαν ότι υπάρχει ένα παρκαρισμένο τζιπάκι (παράνομα, καθώς είναι χώρος περιπάτου, περιφραγμένος) και περνώντας από δίπλα κοίταξαν τον οδηγό του, αυτός αποκρίθηκε στην Α.Σ. λέγοντας: «Τι κοιτάζεις μωρή;». Η Α.Σ. στην προσπάθειά της να του εξηγήσει ότι απαγορεύονται τα αυτοκίνητα στο συγκεκριμένο σημείο, δέχτηκε έναν οχετό ύβρεων, μια χυδαία (λεκτική αρχικά) επίθεση.
Η Α.Σ. κάλεσε επί τόπου την αστυνομία για να καταγγείλει το περιστατικό. Την ώρα που εξηγούσε τηλεφωνικά στην αστυνομία το τι συνέβη, στάθηκε στο μπροστινό μέρος του οχήματος και καθώς διάβαζε την πινακίδα του τζιπ, ο οδηγός -συνεχίζοντας να βρίζει- μπήκε στο ΙΧ και έβαλε μπρος. Αντί να κάνει όπισθεν, κινήθηκε προς τα μπροστά, σπρώχνοντας την με τον προφυλακτήρα προς τα πίσω, στο όριο του γκρεμού.
Στη συνέχεια, βγήκε έξω και της χτύπησε το κεφάλι στο καπό και την γρονθοκόπησε. Εν τω μεταξύ στο σημείο σταμάτησαν διερχόμενα οχήματα και καθώς ο κόσμος έδωσε τέλος στην επίθεση, ο οδηγός βρήκε ευκαιρία και διέφυγε.
Η Α.Σ. μαζί με 2 αυτόπτες μάρτυρες κατήγγειλαν το γεγονός στο αστυνομικό τμήμα και με βάση τον αριθμό κυκλοφορίας από την πινακίδα του ΙΧ, κατατέθηκε μήνυση και εντοπίστηκε ο δράστης. Δύο χρόνια αργότερα, έφτασε η μέρα για τη δίκη, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 11/2.

Η Α.Σ. (δυστυχώς) δεν είναι η μόνη…

Ίσως αποτελεί τραγική ειρωνεία το γεγονός ότι αυτή η επίθεση με σεξιστικές και ομοφοβικές βρισιές από τον οδηγό, έγινε μία ημέρα μετά την παγκόσμια ημέρα ενάντια στη βία κατά των γυναικών.
Πολλοί ίσως να σκέφτονται ότι σήμερα έχουν αμβλυνθεί οι αντιθέσεις, ότι στο δυτικό κόσμο έχει κατακτηθεί η ισότητα των δύο φύλων και τα περιστατικά σεξιστικής βίας έχουν σχεδόν εκλείψει. Η πραγματικότητα διαψεύδει καθημερινά τις παραπάνω σκέψεις.

… αλλά (ευτυχώς) δεν είναι μόνη!

Οι «Μαχητικές και Ελεύθερες» καταγγέλλουμε με τον πιο εμφατικό τρόπο το παραπάνω γεγονός και στέκονται με αλληλεγγύη στο πλάι της Α.Σ. Παράλληλα με το νομικό σκέλος της υπόθεσης, που πολύ σωστά καταγγέλθηκε επώνυμα και με μαρτυρίες, θεωρούμε πολύ σημαντικό τέτοιου είδους περιστατικά να δημοσιοποιούνται πλατιά, τόσο στην περιοχή που έχουν συμβεί όσο και συνολικά στην πόλη. 
Μόνο η οργανωμένη πάλη του μαζικού κινήματος, η σύνδεση του γυναικείου κινήματος με το αντιρατσιστικό, το εργατικό και τα άλλα κοινωνικά κινήματα μπορεί να θέσει τέρμα σε τέτοιες τραμπούκικες και φασιστικού τύπου επιθέσεις. 

Καμιά γυναίκα μόνη της απέναντι στην σεξιστική βία!

Κάθε σεξιστική επίθεση μας αφορά όλες/ους! Για αυτόν το λόγο καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Α.Σ. την ημέρα της δίκης, Τρίτη 11/2 στις 9:00 έξω από τα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης.
Αν σε ενδιαφέρει να συμμετέχεις στην εκστρατεία – ενημέρωση για την επίθεση της Α.Σ., έλα σε επαφή: 2310540432, fb: Μαχητικές και Ελεύθερες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.