19.1.20

Φασίστες ξυλοκόπησαν δημοσιογράφο στο ακροδεξιό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα



Θύμα άγριου ξυλοδαρμού έπεσε ξανά ο συνάδελφος Θωμάς Γιακόμπι, δημοσιογράφος και ανταποκριτής γαλλόφωνων μέσων στην Ελλάδα, με δράστες ομάδα φασιστών από την αντιμεταναστευτική διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Σύνταγμα.


Αυτή είναι η δεύτερη φορά που ο συνάδελφος πέφτει θύμα ξυλοδαρμού. Ο Θωμάς Γιακομπί έχει κάνει μαζί με την Ανζελίκ Κουρούνη το ντοκιμαντέρ «Χρυσή Αυγή: Προσωπική Υπόθεση».
Ο Γιακομπί δήλωσε σε δημοσιογράφους:
«Ακριβώς πέρυσι έγινε το ίδιο σε ένα συλλαλητήριο για το Μακεδονικό. Με αναγνώρισαν επειδή κάναμε το ντοκιμαντέρ “Χρυσή Αυγή: Προσωπική Υπόθεση”. Μου την πέσανε και με χτυπούσαν για περίπου πέντε λεπτά, ώσπου ήρθαν ΜΑΤαδες και εξαφανίστηκαν. Κανείς δεν επέμβαινε και αυτό ήταν το πιο σοκαριστικό. Δεν περίμενα τίποτε άλλο από αυτούς, δεν έχουν τίποτε άλλο στη γκάμα των δραστηριοτήτων τους παρά βία και μίσος. Για δεύτερη φορά ήμουν πολύ τυχερός που δεν έβγαλαν μαχαίρι, γκλομπ, σιδερογροθιές. Νόμιζα ότι με τόση πολλή αστυνομία μπορούσα να κάνω τη δουλειά μου, έκανα λάθος. Δεν θα κρυφτώ όμως και δεν θα φοβηθώ. Και θα βγει και αυτό στη δεύτερη μας ταινία που ετοιμάζουμε για τη Χρυσή Αυγή».
Σύμφωνα με ενημέρωση από τον ΣΚΑΪ, ομάδα ακροδεξιών από το συλλαλητήριο προπηλάκισε αρχικά τον δημοσιογράφο. Του ζήτησαν τα στοιχεία της ταυτότητάς του και όταν εκείνος αρνήθηκε πήραν την κάμερά του και άρχισαν να τον χτυπούν με γροθιές και κλωτσιές. Τον Γιακομπί, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, έσωσαν οι υπόλοιποι δημοσιογράφοι, καθώς η αστυνομία ήταν απούσα από το περιστατικό, οι οποίοι δέχθηκαν επίσης απειλές από τους ακροδεξιούς.
Στο αντιμεταναστευτικό συλλαλητήριο έδωσαν το «παρών» μερικές εκατοντάδες άτομα με ακραία συνθήματα για «λαθρομετανάστες», «εποικισμό» και «εισβολή» με την κατάσταση σε ορισμένες στιγμές να ξεπερνάει τα όρια του γραφικού, μέχρι να έρθει η δολοφονική επίθεση κατά του δημοσιογράφου.




Στη συγκέντρωση συμμετείχαν αρκετές ακροδεξιές οργανώσεις, παρουσία είχε και η Χρυσή Αυγή, ενώ στο Σύνταγμα βρέθηκαν και πολιτικοί όπως ο Ηλίας Κασιδιάρης, αλλά και ο Θάνος Τζήμερος.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.