20.1.20

Τρίτη 21 Γενάρη: Συνέλευση για αντιρατσιστική διαδήλωση στις 21 Μάρτη


Δημοσιεύουμε κοινό κάλεσμα αντιρατσιστικών/αντιφασιστικών οργανώσεων για συνέλευση στις 21 Γενάρη στις 6:30 μ.μ., στο Στέκι Μεταναστών στην οδό Τσαμαδού 13.

Εν’ όψει των διεθνών αντιρατσιστικών κινητοποιήσεων της 21ης Μάρτη 2020, οι οργανώσεις που συνυπογράφουμε αυτό το κάλεσμα, σας προσκαλούμε την Τρίτη  21 Γενάρη, στις 6:30 μμ, στο Στέκι Μεταναστών στην οδό Τσαμαδού 13, σε συνάντηση-συνέλευση για τη διοργάνωση μεγάλης ενωτικής αντιρατσιστικής και αντιφασιστικής διαδήλωσης στην Αθήνα.
Τέσσερα χρόνια έχουν περάσει από τη ρατσιστική συμφωνία ΕΕ-Ελλάδας-Τουρκίας, που οδήγησε στην δολοφονία χιλιάδων προσφύγων στη Μεσόγειο, στον εγκλεισμό δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων σε απάνθρωπα κέντρα κράτησης και σε άθλια προσφυγικά στρατόπεδα, στην απέλαση χιλιάδων προσφύγων με συνοπτικές διαδικασίες, στις παράνομες επαναπροωθήσεις χιλιάδων προσφύγων στον Έβρο. 
Σε συνέχεια της αντιπροσφυγικής/αντιμεταναστευτικής πολιτικής της ΕΕ που υλοποίησε η προηγούμενη κυβέρνηση, η νέα κυβέρνηση κλιμακώνει τις απάνθρωπες πολιτικές τροφοδοτώντας ένα νέο γύρο ρατσισμού στα νησιά και στην ενδοχώρα. Στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται με την αφαίρεση του ΑΜΚΑ από μεγάλες κατηγορίες μεταναστών-τριών και αιτούντων-σών άσυλο, τις εκκενώσεις των καταλήψεων στέγης και την αστυνομοκρατία στο κέντρο της Αθήνας, την ψήφιση νόμων που περιορίζουν ασφυκτικά το άσυλο, την εξαγγελία δημιουργίας νέων φυλακών για δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους στα νησιά και την ενδοχώρα, πιστεύουμε πως χρειάζεται  να συνδιοργανώσουμε μια μεγάλη κινητοποίηση που να απαιτεί δικαιοσύνη για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες-τριες, ζωή με αξιοπρέπεια για όλους-ες. 
Στις νέες συνθήκες  που διαμορφώνονται μετά την προκλητική πρόταση αθώωσης της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής εκ μέρους της εισαγγελέα της έδρας λίγους μήνες πριν από την απόφαση του δικαστηρίου που δικάζει τη Χρυσή Αυγή για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης, θα χρειαστεί να διατρανώσουμε ξανά δυνατά την απαίτησή μας για να καταδικαστεί και να μπει στη φυλακή σύσσωμη η ηγεσία της ναζιστικής οργάνωσης. 
Σε μια στιγμή που οι στρατιωτικοπολιτικοί ανταγωνισμοί στη Μεσόγειο τίποτα καλό δεν προοιωνίζουν για τους λαούς της περιοχής, ενώ αντίθετα υπόσχονται νέους ξεριζωμούς ανθρώπων, να καλέσουμε σε αντίσταση στις φιλοπόλεμες ιμπεριαλιστικές και εθνικιστικές πολιτικές. 
Για όλους αυτούς τους λόγους, όπως επίσης και για να αντισταθούμε στο σεξισμό και την ομοφοβία που παράγουν δολοφονίες γυναικών και μελών της lgbt κοινότητας, ανάμεσά τους γυναίκες πρόσφυγες, μετανάστριες και lgbt άτομα, σας καλούμε σε συνάντηση-συνέλευση για να οργανώσουμε με ενωτικό και μαζικό τρόπο μια μεγάλη κινητοποίηση αντίστασης και αλληλεγγύης, στις 21 Μάρτη 2020 στην Αθήνα.
  • Antinazi Zone – YRE
  • Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών
  • Κίνηση «Απελάστε τον Ρατσισμό»
  • ΣΥντονισμός για το ΠΡΟσφυγικό-ΜΕταναστευτικό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.