12.1.20

Νέα τραγωδία με τουλάχιστον 12 νεκρούς πρόσφυγες



Νέα προσφυγική τραγωδία εκτυλίσσεται αυτήν την ώρα, νοτιοδυτικά των Παξών αυτήν τη φορά, με τουλάχιστον 12 νεκρούς πρόσφυγες που επέβαιναν σε σκάφος το οποίο βυθίστηκε λίγο μετά τις 9.00 το πρωί. Έχουν διασωθεί 21, ενώ αγνοούμενοι παραμένουν περίπου 17 πρόσφυγες.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ από το Λιμενικό Σώμα μέχρι τώρα έχουν διασωθεί από τη θάλασσα 21 μετανάστες, ενώ αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών που έφτασαν πλέον τους δώδεκα .
Στο σημείο βρίσκονται σκάφη του λιμενικού σώματος από Ηγουμενίτσα , Κέρκυρα , Παξούς και Λευκάδα, παραπλέοντα πλοία καθώς και δύο αεροσκάφη super puma.
Όπως μεταφέρει η «Εφημερίδα των Συντακτών», σύμφωνα με το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος το πρωί ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού για σκάφος σε δυσχερή θέση με αλλοδαπούς επιβαίνοντες στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή. Είχε προηγηθεί τηλεφώνημα στο 112 από επιβάτη του σκάφους που είχε δηλώσει ότι βρίσκονται σε κίνδυνο. Οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή είναι καλές., ενώ τρεις από τους 21 διασωθέντες μεταφέρονται με ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού στο ΑΚΤΙΟ, προς παροχή άμεσης ιατρικής περίθαλψης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.