13.1.20

0 ΑΕΛ-Αρης: Ρατσιστική επίθεση στον Αμπού Μπα από την κερκίδα! - Nτιγκινί: «Μαύρη κηλίδα»


Έντονη αντίδραση του μέσου του Άρη στο 85' του αγώνα με τον ΑΕΛ, που έγινε έξαλλος με ρατσιστικό σύνθημα σε βάρος του.

Το παιχνίδι της ΑΕΛ με τον Άρη (που έληξε ισόπαλο 0-0) πήγε να τιναχθεί στον αέρα στο 85', όταν ο Αμπού Μπα του Άρη άκουσε ρατσιστικά σχόλια από την εξέδρα, έγινε έξαλλος και αντέδρασε έντονα. Οι συμπαίκτες του προσπάθησαν να τον καθησυχάσουν καθώς αρκετοί δεν είχαν καταλάβει τι είχαν γίνει.
Ο διαιτητής Καραντώνης διέκοψε προσωρινά το παιχνίδι και λίγο αργότερα το συνέχισε. Όπως μετέφεραν οι ρεπόρτερ της ΝΟVA από τον αγωνιστικό χώρο, ακούστηκε ρατσιστικό σύνθημα, που έβγαλε εκτός εαυτού τον Γάλλο ποδοσφαιριστή του Άρη. 

Ντιγκινί: «Μαύρη κηλίδα, μέρα ντροπής!»

Ο Νικολά Ντιγκινί ξέσπασε για το περιστατικό στις δηλώσεις που έκανε μετά το τέλος του αγώνα στην κάμερα της NOVA: «Αυτό που έγινε είναι ντροπή για τη Λάρισα και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Θέλω να πιστεύω πως δεν αντιπροσωπεύει την πόλη. Ο Αμπού Μπα ήθελε να φύγει από το γήπεδο και τον ενθαρρύναμε να το κάνει, αλλά ο διαιτητής είπε να συνεχίσουμε. Είναι απαράδεκτο. Είναι μία μαύρη κηλίδα, μία μέρα ντροπής, αν και δεν είχα ζήσει κάτι τέτοιο έξι χρόνια στην Ελλάδα».

Ρόουζ: «Έπρεπε να φύγουμε από το γήπεδο»


Ο Λίντσεϊ Ρόουζ, πρόσθεσε: «Είμαι έξαλλος με αυτό που έγινε. Ερωτεύομαι την Ελλάδα, αλλά είμαι πολύ λυπημένος με αυτό που έγινε. Είπαμε στον διαιτητή να διακόψει και του τονίσαμε ότι είμαστε όλοι μαζί ενάντια σ' αυτό, αλλά δεν το έκανε. Δεν αφορά όλο τον κόσμο, αλλά μία μερίδα ανθρώπων, αλλά μας είπαν και οι παίκτες της ΑΕΛ ότι αυτό έχει ξαναγίνει στο ίδιο γήπεδο. Ο Μπα είναι λίγο καιρό, δεν μιλάει καλά αγγλικά, πρέπει να το αλλάξουμε αυτό που έγινε!».


Πηγη:https://www.ethnos.gr/athlitismos/82167_ael-aris-ratsistiki-epithesi-ston-ampoy-mpa-apo-tin-kerkida-ntigkini-mayri-kilida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.