15.12.19

Χιλή: Ο Λαός Ενωμένος…



Μια συγκλονιστική ερμηνεία του El Pueblo Unido στη Χιλή, την 53η ημέρα των λαϊκών εκδηλώσεων στην Πλατεία Αξιοπρέπειας, πρώην πλατεία Ιταλίας


Μία μοναδική συναυλία δόθηκε χτες, 13 Δεκεμβρίου, 53η ημέρα των λαϊκών κινητοποιήσεων και ορόσημο των οκτώ εβδομάδων αγώνα, στην πλατεία Αξιοπρέπειας, πρώην πλατεία Ιταλίας, που μετονομάστηκε από τους διαμαρτυρόμενους. Στο κονσέρτο, που έγινε υπό το γενικό τίτλο «Για την Αξιοπρέπεια», συμμετείχαν ιστορικά συγκροτήματα της λατινοαμερικάνικης Αριστεράς. Δεκάδες χιλιάδες Χιλιάνων τραγούδησαν μαζί με τους Inti-Illimani, το συγκρότημα που έκανε διάσημο το τραγούδι, το θρυλικό El pueblo unido (jamas sera vencido) – Λαός Ενωμένος, Ποτέ Νικημένος, των Σέρχιο Ορτέγα και Κιλαπαγιούν.
Τραγούδι – σταθμός του νέου κύματος της μεγάλης χιλιάνικης μουσικής παράδοσης, έχει συνοδέψει όλες τις αριστερές, λαϊκές εκδηλώσεις από την εποχή του Αλιέντε ως σήμερα, αποτελώντας πια έναν διεθνή ύμνο της αντίστασης της εργατικής τάξης.
Οι μουσικοί έπαιζαν ανεβασμένοι σε ένα τεράστιο φορτηγό, στημένο ακριβώς έξω από την πλατεία.
Οι συγκεντρωμένοι κρατούσαν σημαίες της Χιλής, της Βολιβίας και κόκκινες και φώναξαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης, της αστυνομίας και των ΗΠΑ.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.