15.12.19

Θάνος Τζήμερος: Ένας ακροδεξιός κατασκευαστής ψευδών ειδήσεων



Γράφει: Γιώργος Λιγουριώτης

Σε μηνυτήρια αναφορά για διασπορά ψευδών ειδήσεων εις βάρος του προέδρου του κόμματος «Δημιουργία Ξανά», Θάνου Τζήμερου, προχώρησε το Παρατηρητήριο Ρατσιστικών Εγκλημάτων. Η μήνυση έγινε με αφορμή tweet που ανέβασε ο Τζήμερος, με το οποίο επιτέθηκε ανοιχτά κατά των μεταναστριών της Λέσβου αλλά και φορέων του ιού HIV. Το tweet μάλιστα συνοδευόταν μ’ ένα αμφίβολο άρθρο, τόσο από άποψη στοιχείων όσο και έρευνας, στο οποίο παρουσιάζεται μια εικόνα αύξησης των κρουσμάτων του AIDS στο συγκεκριμένο νησί. Για τον Τζήμερο αυτή η αύξηση οφείλεται στις μετανάστριες που εκδίδονται στις ανοιχτές δομές προσφύγων.
Στη μήνυση που προέβη το Παρατηρητήριο Ρατσιστικών Εγκλημάτων αναφέρει συγκεκριμένα:
«Σας υποβάλλουμε άλλη μια μηνυτήρια αναφοράκατ’ άρθρο 42 ΚΠΔστα πλαίσια του προγράμματος τουΠαρατηρητηρίου Ρατσιστικών Εγκλημάτωνκατά του Θάνου Τζήμερουπροέδρου του κόμματος “Δημιουργία Ξανά”γιαδιασπορά ψευδών ειδήσεων κατά τόσο των μεταναστριών της Λέσβου όσο και των φορέων του HIV, για tweet του από τιςΔεκεμβρίου 2019 στο οποίο προσπαθεί να δημιουργήσει υγειονομικό πανικό χρησιμοποιώντας το στίγμα κατά τωνπροαναφερόμενων ομάδων και των εργαζομένων στο σεξβάζοντας λινκ σε ατεκμηρίωτη και μη επιβεβαιωθείσα έκτοτε ανάρτηση του Απριλίου 2018.»
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Θάνος Τζήμερος βάζει στο στόχαστρο του τους φορείς του HIV. Σε άρθρο του που αναρτήθηκε στο capital.gr τον Αύγουστο του 2016 για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, αποκάλεσε «βάρος» για τον εργοδότη τους φορείς του HIV, καθώς η συλλογική σύμβαση «προβλέπει 1 μήνα επιπλέον άδεια πληρωμένη απότον εργοδότη σε φορείς του AIDS, αν έχουν συμπληρώσει 4 χρόνια εργασίας στον ίδιο εργοδότη! Δηλαδή δε φτάνει που ηιδιότητα του φορέα είναι ήδη μεγάλο βαρίδιη “φιλέσπλαχνη” σύμβαση τον φορτώνει με ένα ακόμαΤο μισθολογικόκόστος ενός φορέα του AIDS αυξάνεται κατά 10% περίπου».
Όσο για το μένος του για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, δεν είναι κάτι καινούριο. Μάλιστα, για να αποδείξει την «αλλοίωση του ελληνικού πολιτισμού» από τους μουσουλμάνους ανέβασε φωτογραφία από τη στολισμένη για τα Χριστούγεννα Αθήνα, στην οποία φαίνεται ένα κλασικό φεγγάρι με ένα αστεράκι στη μέση. 
Για τον Θάνο Τζήμερο όμως, αυτό ο στολισμός αντικατοπτρίζει τους μεγαλύτερους φόβους των ακροδεξιών.


Ένας ακροδεξιός μισάνθρωπος 

Ο Τζήμερος αποδεικνύει διαρκώς ότι δεν είναι τίποτα παραπάνω από έναν προκλητικό μισάνθρωπο. Δεν έχουν περάσει παρά μόνο λίγες μέρες από το προκλητικό tweet που ανέβασε με αφορμή τη συμπλήρωση των 11 χρόνων από την εν ψυχρώ δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, αποκαλώντας τον «ήρωα διαλυμένης οικογένειας». Στο ίδιο tweet δεν «ξέχασε» να συμπεριλάβει και τον Παύλο Φύσσα, που σύμφωνα με τον Τζήμερο ήταν ένας «κήρυκας του μίσους».

Στο παρελθόν ο Τζήμερος είχε ξαναπιάσει στο στόμα του τον Π. Φύσσα εξισώνοντάς τον με τους χρυσαυγίτες δολοφόνους του:
«ΤΙ ΗΤΑΝ Ο #ΦΥΣΣΑΣ ΕΙΠΑΜΕΤι είσαι όταν σε δολοφονούν φασίστεςΘύμα των φασιστώνΕίσαι αυτομάτως καιαντιφασίσταςΌχι βέβαιαΗ ιδιότητα του θύματος δεν συνεπάγεται αυτόματα καμμία άλληΟ #killahP ήταν φασίστας,τροβαδούρος του μίσουςσαν τους δολοφόνους του».

Ενάντια στο δικαίωμα στην απεργία

Εκτός από τους ανθρώπους που δε μοιάζουν στο πρότυπο που έχει ο ίδιος στο μυαλό του, ο Τζήμερος μισεί και το δικαίωμα στην απεργία. Μας πληροφορεί λοιπόν ότι αν το κόμμα του βρισκόταν στην εξουσία θα έθετε εκτός νόμου τις απεργιές και όποιος εργαζόμενος τολμούσε να απεργήσει θα βρισκόταν αντιμέτωπος με την απόλυσή και μάλιστα χωρίς αποζημίωση. 
«Αιτιολόγησε» μάλιστα την απίστευτη αντεργατική του άποψη λέγοντας: 
«οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν θα πρέπει να έχουν το δικαίωμα στην απεργίαδιότι αν μία τέτοια μέρα εισβάλει η Τουρκίαστη χώρα μαςσε τι θέση ετοιμότητας θα είναι η χώρα».

Το «σάπιο» προφίλ του Τζήμερου

Όταν ο Θάνος Τζήμερος εμφανίστηκε στο πολιτικό σκηνικό, ένα κομμάτι των μίντια προσπάθησε να τον παρουσιάσει σαν κάτι «φρέσκο», όπως έγραφε ο Άρης Πορτοσάλτε. Μόνο που οι δηλώσεις του και οι απόψεις που παρουσιάζει αποδεικνύουν το ακριβώς αντίθετο. Αντιπροσωπεύει ό,τι πιο «σάπιο» κυριαρχεί στην πολιτική σκηνή.
Την ίδια ώρα πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν τον Τζήμερο ως ένα προκλητικό τύπο που αναζητά λίγα λεπτά δημοσιότητας ή ως ένα απλό τρολ. Αυτή η προσέγγιση όμως δεν είναι μόνο απλουστευμένη, αλλά κι επικίνδυνη καθώς αυτές οι προκλητικές δηλώσεις το μόνο που καταφέρνουν είναι να ενισχύουν το μπλοκ της ακροδεξιάς. Παράλληλα αποκαλύπτουν και το πραγματικό πρόσωπο του Τζήμερου: αυτό του ρατσιστή μισανθρώπου, που πάει κόντρα στα συμφέροντα της εργατικής τάξης ενώ ταυτόχρονα προσφέρει τις υπηρεσίες του στο σύστημα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.