16.10.19

H απολογία Κασιδιάρη, όπως καταγράφηκε από το Golden Dawn Watch



Έναρξη της 392ης ημέρας 09:48 στην αίθουσα τελετών του Εφετείου Αθηνών. Παρόντες κατηγορούμενοι: Η. Κασιδιάρης



Πρ: Για σήμερα απολογίες;
Παπαδέλλης: Ο κ. Κασιδιάρης. Είναι παρών.
Πρ: Να προσέλεθει.
Συνήγορος Κούζηλου: Εκπροσωπώ τον κ. Κούζηλο. Να εμφανιστεί ο κ. Κούζηλος 18, την Παρασκευή, γιατί αλλάζοντας το 11 για 16 ανέκυψε πρόβλημα χθες το βράδυ, οπότε παρακαλώ το δικαστήριό σας να έρθει την Παρασκευή.
Πρ: Να έρθει την Παρασκευή και ανάλογα θα δουμε αν θα απολογηθεί. Ελάτε τι έχετε να πείτε για τις πράξεις που σας αποδίδονται [Προς κατηγορούμενο Κασιδιάρη].
Κασ: Οι πράξεις οι οποίες μου αποδίδονται. Κατ' αρχήν...
ΜιχΓ: Κα πρόεδρε, έχουμε πει όχι φωτογραφίες.
Κασ: Νομίζω έχουν βγει ήδη αρκετές φωτογραφίες, έχει πάρει αρκετή δημοσιότητα η δίκη, δε χρειάζεται κάτι άλλο. Για την πρώτη κατηγορία, για τη διεύθυνση, η κατηγορία είναι κατασκευασμένη και αυτό τεκμηριώνεται από ντοκουμέντα ηχητικά και τηλεοπτικά. Τον Ιούνιο του 2014 παρουσίασα στη Βουλή τηλεοπτικό υλικό που αποδεικνύει αυτό και συγκεκριμένα τον Σαμαρά να ομολογεί ενώπιόν μου ότι οι κατηγορίες ήταν κατασκευασμένες, με μοναδικό στόχο να μειωθουν τα ποσοστά της ΧΑ. Συγκεκριμένα, έγγραφο που λέει ο ΓΓ επειδή κόβει ψήφους θα σας βάλω φυλακή.
Εν συνεχεία κατονομάζεται ο υπ. Δικαιοσύνης, Αθανασίου, ο οποίος έπεισε την εισαγγελέα Κουτζαμάνη να οδηγήσει τελειως παράνομα τη δίωξη ενός κόμματος διότι όταν παρουσίασα στη Βουλή την εν λόγω συνομιλία στην οποία ο κ. Μπαλτάκος αναφέρει ότι την ώρα της ανάκρισης υπήρχαν τηλεφωνικές συνομιλίες και αναφέρει ο κ. Ζιώγας ότι η εν λόγω συνομιλία επέτεινε τη θέση του κατηγορούμεου [αναγιγνώσκει]. Υπουργός ομολόγησε ότι παρενέβη τηλεφωνικά εν ώρα ανακρίσεως. Αποδεικνύεται περίτρανα ότι οι κλήσεις τους ήταν για πίεση προς φυλάκιση του αρχηγού και των στελεχών ενός κόμματος. Ο Χ. Αθανασίου αναφέρει τι είπε, επί λέξει λέει «παίρνω την κα Τσάμη να ενημερωθώ πώς έχει το θέμα» δεν ήξερε τι ώρα θα υπήρχε απόφαση. Μήνες αργότερα, όταν ερωτάται στη Βουλή δίνει τρίτο, ψευδές σενάριο, «τηλεφώνησα γιατί γίνονταν κάτι επεισόδια». Αυτή είναι μια κατάφωρα παραβίαση, όχι μόνο των ανθρώπων που άδικα φυλακίστηκαν αλλά και του Συντάγματος των Ελλήνων. 
Το ότι η εν λόγω δίωξη είναι υπαγορευεμένη και κατασκευασμένη δεν προκύπτει μόνο απο τα ντοκουμέντα, αλλά και από δηλώσεις ανωτάτων υπουργών της τότε κυβέρνησης Σαμαρά. Τι είχε δηλώσει ο υπουργός Δικαιοσύνης, Ρουπακιώτης, εξέχον στέλεχος της αριστεράς, με τον οποίο έχουμε τεράστιες ιδεολογικές διαφορές, αλλά ο οποίος είπε την αλήθεια, ο οποίος δηλώνει ότι σχετικά με τις διώξεις ότι επιχειρήθηκε πολιτική διαχείριση σε δικαστικό επιπέδο. Αμερικανοεβραϊκές οργανώσεις ήρθαν στην Ελλάδα και πίεζαν, γιατί η ΧΑ, και υπήρχαν πιέσεις και από την Κομισιόν. Ο Μούιζνιεκς επίσης. Αυτές είναι οι δηλώσεις του Α. Ρουπακιώτη αλλά δεν είναι μόνο αυτός είναι και η παραδοχή μεγάλου αριθμού υπουργών της τότε κυβέρνησης, όπως ο κ Μιχελάκης που συνεδρίασαν σε κλειστή σύσκεψη με τον Βορίδη τον Δένδια και τον Αθανασίου που αποφασίσαν να υπάρχει νομοθετική πρωτοβουλία για το σταμάτημα της χρηματοδότησης πολ. κόμματος, υπενθυμίζω βράδυ Παρασκευής δεν είχε απαγγελθεί καμμιά κατηγορία αλλά η εκτελεστική εξουσία γνώριζε τι επρόκειτο να συμβεί και λέει μάλιστα στο ΣΚΑΪ ο Βαρβιτισιώτης, δηλώνει ότι την παραπομπή τους την έφτιαξε η ΝΔ.
Ήταν ένα κατασκεύασμα και τον διακόπτει μαλιστα ο Δρίτσας, όχι για να του πει ότι είναι απαράδεκτο αυτό που λέει, αλλά του λέει «μην το λες αυτό, μην είσαι επιπόλαιος, τους δίνεις επιχειρήματα». Ο βουλευτής Κυρανάκης λέει μάλιστα «Η κυβέρνηση Σαμαρά έβαλε στη φυλακή τη ΧΑ, όχι του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση Σαμαρά. Τελεία και παύλα». Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, είπε στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι μέσα σε μία νύχτα, μπούκαραν στα σπίτια τους. Για το θέμα αυτό επανέρχομαι στην πρόταση Λιόγα η οποία έγινε δεκτή όπου αναφέρεται ότι πρέπει να γίνει κάποια άλλη αυτοτελής έρευνα για το βίντεο Μπαλτάκου και μάλιστα με τη μεγαλύτερη δυνατή δημοσιότητα και διαφάνεια που απαιτεί το θέμα. Εγώ σε αυτό το Δικαστήριο με απόλυτο λόγο γνώσεως θα αναφέρω ποιά ήταν αυτή η συνομιλία, που ο ίδιος ο κ. Αθανασίου ανέφερε και υπερηφανευόταν ότι έκλεισε μέσα αθώους ανθρώπους.
Η συνομιλία ειχε ως εξής η Τσάμη λεει στον Αθανασίου δε «δένει» η εγκληματική οργάνωση. Το τηλεφώνημα έγινε μετά τη στιγμή που αφέθην ελεύθερος και δέχθηκε οχλήσεις τότε ο υπ. Δικαιοσύνης, «κόφτε το λαιμο σας» της απαντά ο Αθανασίου, «μας καλύπτεις, σας καλύπτω», αυτός ειναι ο διάλογος και ό,τι έχω πει στο δημοσιο λόγο μου είναι γνωστό οτι επαληθεύονται με ντοκουμέντα ηχητικά από εκεί και πέρα ανέφερα οτι πρέπει να γίνει αυτοτελής έρευνα και μάλιστα με τη σχολαστικότητα που η σημασία του θέματος απαιτεί. Και πράγματι η δικαιοσύνη κινήθηκε και απέστειλε αίτημα στο κοινοβούλιο όπου συζητείται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών η διερεύνηση των αδικημάτων του κ. Σαμαρά. Προς τον Εισαγγελέα Εφετών Ντογιάκο ακούγεται να μεταφέρεται η εντολή να προφυλακίσει και αναφέρεται η φράση από τη φωνή του Α. Σαμαρά «πες τον παναθηναϊκάκια, τους επόμενους τρεις που θα έρθουν να τους γαμήσει». Συγγνώμη για τη γλώσσα, αλλά επειδή στον δημόσιο λόγο έχουν ακουστεί ένα σωρό ανοησίες, και αναφέρεται στη συνέχεια, ζητείται από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών να διαβιβαστεί η δικογραφία στη Βουλή και να διερευνηθούν ευθύνες. Αυτό που διαβάζω είναι το έγγραφο που αποστέλλει ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών στον εισαγγελέα του Α.Π. και διαβιβάζεται στη Βουλή να διερευνηθούν οι ευθύνες βουλευτή για παρέμβαση ώστε να φυλακίσει βουλευτές της ΧΑ, αθώους ανθρώπους. 
Ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, αυτό το κατάπτυστο νομοθέτημα, όταν ένας υπουργός διαπράττει ένα αδίκημα, στέλνω 300 φακέλους σε όλους τους βουλευτές να διερευνηθεί αυτή η υπόθεση γιατί αυτή η υπόθεση αφορά το ίδιο το Σύνταγμα, το οποίο καταλύεται και η Βουλή δεν προέβη σε καμμία κίνηση. Ως γνωστόν απαιτούνταν 30 υπογραφές οι οποίες δε βρέθηκαν και υπήρχε η απόλυτη συγκάλυψη. Ήταν ένα αίτημα που αφορούσε συγκεκριμένο πολιτικό πρόσωπο και συγκεκριμένο αδίκημα. Λόγω αυτής της απόλυτης ασυλίας, την οποία ολόκληρο το πολιτικό σύστημα επεφύλασσε, βγαίνει σε ασυδοσία. Καταθέτω το σχετικό φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως. Υπάρχει αντίδωρο για τον Ντογιάκο. «Υπουργείο Μεταφορών [...] προσλαμβάνεται ο Χαράλαμπος Ντογιάκος σε θέση ειδικού συνεργάτη». Μετά από αυτά τα εγκλήματα διόρισε και τον γιό του, μετά από αυτά που διέπραξε. 

Πρ: Ναι, να περιοριστούμε σε θέματα του κατηγορητηρίου. Θα παρακαλέσω ιδιαιτέρως.
Κασ: Ναι. Για τη δεύτερη κατηγορία, περί τροφοδοσίας εγκληματικής οργάνωσης με οπλισμό έχω να δηλώσω ότι είναι κατασκευασμένη με άθλιο τρόπο, όταν πήγα στην πρώτη ανάκριση είπα επί λέξη, «βεβαίως κατέχω αυτά τα όπλα με άδεια». Ο ανακριτής διαφθοράς τότε μου είπε «μη μου πείτε απολύτως τίποτα, έχετε άδεια». Άρχισα να λέω ότι ασχολούμαι με τη σκοποβολή και μου είπε «δε θέλω τίποτα, έχετε άδεια». Το ίδιο είπε ο κ. Δένδιας. Πέρασαν 6 μήνες και υπήρχε πίεση να ασκηθεί δίωξη για να μην ασκώ πολιτική, να μη βρίσκομαι στη Βουλή. 6 μήνες μετά μου ασκείται ποινική δίωξη για αυτό το αδίκημα. Ο Βούτσης δήλωσε από το τότε βήμα Βουλής «όταν βλέπω να ασκείται δίωξη σε έναν βουλευτή για δυο καραμπίνες που κατείχε με άδεια, όλοι οι άνθρωποι με νου σκέφτονται ότι κάτι υπάρχει από πίσω». Αυτά λέγανε οι πολιτικοί μας αντίπαλοι. Και βέβαια είναι πρωτοφανές να ασκείται δίωξη για νόμιμο όπλο που είχα άδεια. Θα κλείσω την τοποθέτησή μου με αυτό που έγινε την ημέρα που κατετέθη το υλικό με τον κ. Μπαλτάκο. Επικράτησε πανικός στη Βουλή. Ο κ. Παπαδημούλης, ορκισμένος εχθρός του Λαϊκού Συνδέσμου, ζήτησε έρευνα για την εν λόγω υπόθεση. Αυτό δεν έγινε, γιατί έπρεπε ένα κόμμα να διωχθεί και το ίδιο οι βουλευτές του.
Είχαν προαναγγελθεί τα πάντα γιατί ο σκοπός της δίωξης ήταν ξεκάθαρα πολιτικός, έρχομαι στο δικαστήριο για να αναφέρω αυτά τα βαρυσήμαντα ντοκουμέντα που έχουν κλειδωθεί σε ένα συρτάρι και έρχομαι εδώ απολογούμενος να πω αυτά τα πράγματα. Είναι το τελευταίο βήμα ενός ανθρώπου που άδικα κατηγορήθηκε. 
Έρχομαι λοιπόν εδώ απολογούμενος, στο τελευταίο βήμα που έχει ένας πολίτης, διότι είμαι ένας πολίτης που άδικα έχω διωχθεί, όχι μόνο εγώ αλλά και όλη μου η οικογένεια. Ο αδερφός μου ξηλώθηκε την επόμενη ημέρα από τις Ειδικές Δυνάμεις και ο Διοικητής στο παράπονό του είπε «αγόρι μου, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για εσένα. Παίρνει και πιέζει ο ίδιος ο πρωθυπουργός ο κ. Σαμαράς». Αυτά έχω να δηλώσω σχετικά με τις κατηγορίες. 
Πρ: Με τι ασχολείστε;
Κασ: Είμαι γεωπόνος, επαγγελματίας τροφίμων και έχω εκλεγεί και στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας με την Ελληνική Αυγή.
Πρ: Η διεύθυνσή σας;
Κασ: [αναφέρει διεύθυνση]
Πρ: Πότε ενταχθήκατε στη ΧΑ;
Κασ: Όταν ήμουν φοιτητής. Παρόλα αυτά ήμουν οπαδός από μαθητής, από το 1994, παρακολούθησα το 10λεπτο του κόμματος και όταν εισήλθα στο πανεπιστήμιο, εντάχθηκα.
Πρ: Υποψήφιος σε βουλευτικές;
Κασ: Ναι από το 2009 και εντεύθεν σε όλες.
Πρ: Και εκλεγήκατε το 2012;
Κασ: Ναι, το 2012 βουλευτής της τότε περιφέρειας Ανατολικής Αττικής.
Πρ: Μάλιστα. Όταν λέτε από μαθητής ότι παρακολουθούσατε, βλέπατε τα δημοσιεύματα. Η ενημέρωσή σας σχετικά με τη ΧΑ ποιά ήταν;
Κασ: Είχα διαβάσει την εφημερίδα, είχα ακούσει ομιλίες και είχα δει ότι υπήρχε ταύτιση απόψεων.
Πρ: Επισκεπότσασταν κάποια συγκεκριμένη τοπική οργάνωση;
Κασ: Ναι της Αθηνας.
Πρ: Μέλος της ΧΑ;
Κασ: Άρχισα να θεωρούμαι μετά από μια τριετία τακτικής παρουσίας.
Πρ: Ποιά ήταν τα κριτήρια να είναι κάποιος μέλος;
Κασ: Επί της ουσίας να έχει μια τακτική παρουσία στο κόμμα, για ένα εύλογο χρονικό διάστημα.
Πρ: Αυτό αποτυπωνόταν κάπου τυπικά;
Κασ: Τι εννοείτε;
Πρ: Υπήρχε κάποιος κατάλογος;
Κασ: Ναι, υπήρχε στην τοπική Αθηνών, με τα τηλ. και τους υποστηρικτές.
Πρ: Πώς γινόταν κάποιος μέλος;
Κασ: Μπορούσε να θεωρηθεί μέλος όταν υπήρχε ένα εύλογο διάστημα ενασχόλησης, αυτοί θεωρούνταν υποστηρικτές, έπρεπε να περάσει αρκετός χρόνος. 
Πρ: Το καταστατικό της ΧΑ το είχατε δει; Το είχατε διαβάσει; Είχατε ενημερωθεί;
Κασ: Όταν πήγα στα γραφεία, υπήρχε ένα υποτυπώδες κείμενο με βασικές κατευθύνσεις για τον τρόπο λειτουργίας. Το επίσημο καταστατικό βεβαίως ήταν αυτό που κατετέθη το 2012 στον ΑΠ, ένα πλήρες κείμενο 30 σελίδων που αποτύπωνε βασικές αρχές.
Πρ: Συνέδρια διεξάγονταν;
Κασ: Εγώ αργότερα συμμετείχα και εκλέχτηκα. Συζητούσαμε την πολιτική κατεύθυνση του κόμματος για τα επόμενα έτη.
Πρ: Στο καταστατικό του 2012 αναφέρεται η τροποποίηση, σε ποια τροποποίηση αναφέρεται;
Κασ: Πολύ πιθανόν, το κατατατικό που υπάρχει και στη δικογραφία είναι κατατεθειμένο και στη δικογραφία, βέβαια δεν μπορώ να να καταλάβω για ποια στιγμή μιλάτε ακριβώς, γιατί είχαν αλλάξει οι πολιτικές συνθήκες μετά το 2004, 2005.
Πρ: Αναφέρομαι στο 2003, όπου αναφέρεται τροποποίηση καταστατικού.
Κασ: Τότε στο συνέδριο στο Πήλιο και η συζήτηση που έγινε αφορούσε τη λαθρομετανάστευση που είχε γίνει κεντρικό στην κοινωνία και γινόταν αναφορά στην καίρια στόχευσή μας στα προβλήματα που έχει φερει η λαθρομετανάστευση που είχε γινει κοινωνική λαίλαπα μετά άλλαξαν οι καταστάσεις και δόθηκε βάρος και σε άλλα ζητήματα. Προφανώς η αναφορά στην τροποποίηση του καταστατικού έχει να κάνει με αυτό το γεγονός.
Πρ: Είδαμε λοιπόν στα αναγνωστέα και διαβάσαμε ένα άλλο καταστατικό.
Κασ: Στην ανάκριση στους ανακριτές διαφθοράς, μου το υπέδειξαν, το διάβασα και χαρακτήρισα αυτό το κείμενο γελοίο. Το επαναλαμβάνω. Αυτό ακριβώς που είπα τότε το λέω και σήμερα.
Πρ: Πότε το είδατε για πρώτη φορά; Και θεωρείτε ότι αυτό προέρχεται από πού;
Κασ: Διάβασα στην εφημερίδα ότι το έστειλε κάποιος δημοσιογράφος με ανώνυμη επιστολή. Τώρα ποιός και τι δε μπορώ να ξέρω.
Πρ: Εσείς ομιλίες κάνατε;
Κασ: Πάρα πολλές, βεβαίως.
Πρ: Κάποιο άρθρο στην εφημερίδα του Απριλίου του '11, στο οποίο δινετε την εικόνα και αναφέρεστε στον Χίτλερ και αποδίδετε τον χαρακτηρισμό του αναμορφωτή, ότι πρόκειται για στρατιωτική ιδιοφυία;
Κασ: Δε θα σχολιάσω άρθρα τα οποία έχουν γραφτεί ως πολιτική κριτική και αφορούν ιστορικά γεγονότα. [...]
Πρ: Γιατί έρχεστε μετά το '14, δώστε μας να καταλάβουμε, τότε τοποθετείστε διαφορετικά;
Κασ: Ξεκάθαρα είμαι αντίθετος, καταγγέλλω και καταδικάζω οποιοδήποτε έγκλημα απερίφραστα, κάθε έγκλημα πολέμου αλλά και κάθε έγκλημα με την έννοια του ΠΚ.
Πρ: Άρα ο χαρακτηρισμός εκεί του Χίτλερ ως αναμορφωτή και στρατηγικής ιδιοφυίας, τι αφορούσε;
Κασ: Όπως είπα δεν επιθυμώ να κάνω οποιοδήποτε σχόλιο για πράγματα που γράφτηκαν στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης και διακίνησης ιδεών. Και μου κάνει εντύπωση γιατί πλην του Χίτλερ είχα κάνει δηλώσεις και για τον Τσε Γκεβάρα που ανήκε σε άλλο χώρο, γιατί δε με ρωτάει κανένας για αυτό; Υπήρχε εξώφυλλο με τον Τσε Γκεβάρα. Γιατί δεν κατασχέθηκε αυτό; Υπήρχε εξώφυλλο στην Καλαμάτα. Μου έκανε εντύπωση αυτή η μονομέρεια.
[γέλια, μουρμουρητά]
Πρ: Πάμε στο 2005 τον Ιανουαριο σε μια συναυλία που ήσαστε εσείς και άλλα στελέχη.
Κασ: Εχω παραστεί κι έχω κάθε δικαίωμα να παρίσταμαι σε συναυλίες, εκδηλώσεις, από τη στιγμή που δεν παραβιάζω τη νομιμότητα.
Πρ: Ήταν μια συναυλία στην οποία όπως είδαμε υπήρχαν σύμβολα... ναζιστικά σύμβολα, σημαίες SS, βέρμαχτ, αγκυλωτός σταυρός, κάποιος χαιρετισμός που αποκαλούν εδώ όπως εχουν πει στις καταθέσεις αρχαιολληνικό. Θυμόσαστε αυτή τη συναυλία;
Κασ: Τα ζητήματα των χαιρετισμών και των συμβόλων που έχω αναπτύξει στην αρθρογραφία μου, δε θα τα θίξω στην απολογία μου, γιατί ακόμα και το βούλευμα του Ντογιάκου ρητά αναφέρει ότι η ιδεολογία και τα σύμβολα, άρα ο Στάλιν, ο Χίτλερ, τα σφυροδρέπανα, η σβάστικα δεν αφορούν την ποινική δίωξη. Υπάρχει η ελευθερία διακίνησης ιδεών, εγώ δε μπορώ να κάνω κανένα σχόλιο σε αυτά από τη στιγμή που εντάσοσονται στα πλαίσια της νομιμότητας, δε θα πω τίποτα άλλο πάνω σε αυτά όλα. 
Πρ: Όμως όταν φωτογραφία δημοσιεύτηκε σε κάποιες εφημερίδες που εικονίζεστε εσείς με κάποια σημαία πίσω σας, σημαία της Βέρμαχτ, εσείς κινηθήκατε να πείτε ότι είναι φωτομοντάζ.
Κασ: Έχω αναφερθει δημόσια σε αυτά τα ζητήματα, δε θα κάνω καμία αναφορά.
[μουρμουρητά]
Πρ: Θα κάνετε απόλυτη ησυχία.
ΜιχΤ.: Τι νιαουρίζουν; Δεν ακούμε την απολογία.
Πρ: Τι είπατε;
ΜιχT.: Τι νιαουρίζουν;
Κασ: Αλίμονο αν φτάσουμε στο σημείο αν, οποιοσδήποτε πολίτης, είτε είναι αριστερός, είτε δεξιός, είτε κομμουνιστής, είτε μαοϊκός να έρθει να απολογηθεί σε ποινικό δικαστήριο για σύμβολα.
Πρ: Το ίδιο θα μας πείτε και για το τατού στο χέρι;
Κασ: Έχω γράψει άρθρο πάνω σε αυτό. Δε θα αναφερθώ περαιτέρω.
Πρ: Η λέξη «αγχιβασίην» τι έννοια έχει;
Κασ: Αφορά μια φιλολογική συζήτηση του Ηράκλειτου που μπορούμε να κάνουμε οποιαδήποτε στιγμή στο πολιτικό μου γραφείο, όχι εδώ.
Πρ: Μάλιστα. Σε κάποιο έντυπο της ΧΑ υπήρχε ένα άρθρο που έλεγε «πίστευε, υπάκουε, πολέμα».
Κασ: Πιθανότατα αλλά δεν το έχω υπόψιν μου. Δεν το έχω διαβάσει.
Πρ: Ακούσαμε να λένε ότι δε χρειάζεται τα μέλη να έχουν απορίες γιατί για όλα γνωριζουν τα στελέχη. Μήπως αυτό έχει σχέση με τη δήλωση «πίστευε, υπάκουε, πολέμα»;
Κασ: Εσείς τώρα μου αναφέρετε μία φράση, θα ήθελα να έχω ολόκληρη τη δήλωση για να ξέρω σε τί αναφέρεται ο συγκεκριμένος άνθρωπος.
Πρ: Ήταν φράση του συγκατηγορούμενου Παναγιώταρου, δεν το είχατε ακούσει;
Κασ: Υπάρχει παραβίαση όταν υπάρχει σχολισασμός. Να κάνω εγώ τώρα σχολιασμό σε κάτι που είπε ο Παναγιώταρος πάνω σε μία ομιλία, μπορεί να οδηγήσει σε λογική ασυνέχεια. Σε κάθε περίπτωση να δηλώσω ότι ο πολιτικός μας λόγος ο δημόσιος λόγος είναι απολύτως προσαρμοσμένος στα πλαίσια της νομιμότητας. Δεν υπάρχει η παραμικρή σκιά. Ένας ετόλμησε, ο Δημητράς του Παρατηρητηρίου του Ελσίνκι να καταθέσει μηνύσεις ότι παραβιάσαμε το νόμο με κάποια δήλωσή μας, πήγαμε στο δικαστήριο και αθωωθήκαμε αμετάκλητα. Ως εκ τούτου δηλώνω ρητά ότι κάθε ομιλία τελεί υπό το πλαίσιο της νομιμότητας. Είμαστε συνεπείς όλοι μας, οι λόγοι είναι πεντακάθαροι.
Πρ: Πριν το 2000 και στη δεκαετία του 1990, παρακολουθείτε λέτε...
Κασ: Όχι εκ του σύνεγγυς. Εκ του μακρόθεν.
Πρ: Ναι έστω, η ιδεολογία της ΧΑ υπήρξε εθνικοσοσιαλιστική;
Κασ: Όπως προείπα, το να δίνει αναφορά απολογούμενος ένας πολίτης για ζήτημα που αφορά τις ιδέες, είναι κάτι απαράδεκτο. Δε θα απολογηθώ για την ιδεολογία του κόμματος. Όμως θα προβώ σε μία δήλωση, η ΧΑ είναι λαϊκό εθνικιστικό κόμμα, η ιδεολογία μας είναι ο εθνικισμός. Αυτό δε γίνεται λόγω της ερώτησης της έδρας. Κάνω αυτή τη δήλωση επειδή έχει δημοσιότητα η δίκη και σταματώ εδώ. Το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού δεν μπορεί να το στερήσει κανείς από Έλληνα πολίτη.
Πρ: Η βουλευτική σας ιδιότητα εκτιμάτε ότι ήταν τιμητική;
Κασ: Ναι και με την παρουσία μου στη Βουλή ετίμησα την ψήφο των πολιτών. 

Πρ: Κάποιες αναφορές ότι «τα βουλευτιλίκια δεν τα γουστάρουμε, δεν τα θέλουμε». Αυτό δεν είναι απαξιωτικό; το κοινοβούλιο με ύψιλον («κυνοβούλιο») και τα λοιπά;
Κασ: Αναφέρομαι στις στρεβλώσεις του κοινοβουλευτισμού, που δυστυχώς εσυνάντησα από το έτος 2012. Από τότε που μπήκα είδα μια εικόνα που δεν πίστευα ότι θα αντίκριζα, καμία σχέση με τους θεσμούς που θα έπρεπε ο κάθε πολίτης να ευαγγελίζεται. Εγώ ουδέποτε έκανα οτιδήποτε εις βάρος βουλευτών άλλων κομμάτων, γιατί έχω να καταθέσω έγγραφα, να αναδείξω σε ποιό σημείο έχει φτάσει το κοινοβούλιο σήμερα, επειδή μιλάμε για θεσμούς και για το πώς εγώ κατήγγειλα αυτά τα πράγματα. Αναγιγνώσκω λοιπόν, Ραχήλ Μακρή: «θα σας κρεμάσουμε», Άδωνης: «κότα λυράτη», Πολάκης: «είσαι σκυλί του Σόιμπλε, θα σου ξεριζώσω τα μουστάκια»... Ποτέ δεν είπα κάτι τέτοιο.
κοινό : Σε μένα δεν το είπες;
[ενταση από υπεράσπιση]
Πρ: Όποιος ακουστεί θα περάσει έξω.
ΜιχΤ: Είναι πιωμένος. Να κάνετε αλκοτέστ.
Κασ: Σηκώνεται να μιλήσει ο κ. Παππάς και άρχισε και τον έβριζε η πρόεδρος της Βουλής και είχα ακούσει την Τασία Χριστοδουλοπούλου να λέει σε βουλευτή ΝΔ «άει στο διάολο», εγώ δεν είπα ποτέ τίποτα τέτοιο τουλάχιστον σε αυτό που αντιμετωπίσαμε. «Με εκτέλεση απειλούσε ο Παναγούλης». Αυτά ειπώθηκαν στη Βουλή. Εγώ δε δέχθηκα να έχω αυτοκίνητο, ούτε αστυνομική φύλαξη. Γιατί ένας βουλευτής να έχει αυτά τα προνόμια όταν όλος ο κόσμος είναι μέσα στην εγκληματικότητα; Θα μπορούσα να αναφέρω και άλλα περιστατικά απαξίωσης του κοινοβουλίου.
Πρ: Η δήλωσή σας, «ο αγώνας της ΧΑ είναι στους δρόμους και όχι Βουλή και τέτοιες αηδίες»;
Κασ: Κατ' αρχάς ο Κουτσούμπας είπε «με τη Βουλή τα τυπικά και για τα άλλα είμαστε στο δρόμο». Έχουν ειπωθεί αυτά. Η παρανομία που αντιμέτωπισα ως εκλεγμένος βουλευτής.[...] έχει υποχρέωση να έρθει στα έδρανα και να απαντήσει, εγώ δεν έλαβα καμία απάντηση 7 χρόνια στη Βουλή. Υπέστην μια τέτοια απαξίωση, ποτέ απάντηση επί της ουσίας αντιθέτως στο 90% των περιπτώσεων ερχόταν στο γραφείο μου ένα κατάπτυστο κείμενο «διάβασα τα άρθρα σας, νομίζω ότι είστε ρατσιτστής και δε σας απαντώ». Εγώ αυτό καταγγέλλω. Ως ενεργός πολίτης, σας ενημερώνω ότι έχω καταθέσει και μήνυση για αυτή την παραβίαση και ατομικών δικαιωμάτων αλλά και του Συντάγματος. Για όλους τους υπουργούς που αρνούνται να ανταπαντήσουν σε ερωτήσεις της ΧΑ. Τώρα αν σε κάποιους απάντησα με πιο αιχμηρό τρόπο, δε θα το αρνηθώ.
Πρ: Ότι «θα γίνει η Βουλή Άγιος Παντελεήμονας», η δήλωσή σας;
Κασ: Αυτά είναι ρητορικά σχήματα. Θα μπορούσα να πω ότι θα γίνει Κολωνάκι, ο καθεένας θα το εισέπραττε ότι θα πρεπε να μιλάνε με το σεις και με το σας, αφορούσε την πολιτική αντιπαράθεση στο κοινοβούλιο, είναι πιο λαϊκή περιοχή.
Πρ: Επικαλεστήκατε τον Άγιο Παντελεήμονα ως λαϊκή περιοχή;
Κασ: Αυτό που γινόταν εκεί δε γινόταν σε άλλη περιοχή γιατί υπήρχε τεράστιο κύμα παράνομης μετανάστευσης και γι' αυτό υπήρχαν αντιδράσεις που δεν υπήρχαν σε άλλη γειτονιά.
Γιατί προφανώς αυτό το άρθρο είναι πριν την είσοδό μου στη Βουλή και πριν τον Αγιο Παντελεήμονα που ο Παπαδημούλης έλεγε «ραντεβού στα γουναράδικα» και πήγαινε στα Εξάρχεια μετά. 
Πρ: Επεισόδια τον Μάιο του 2011;
Κασ: Το Μάιο του 2011. Μπορείτε να μου δώσετε περαιτέρω λεπτομέρειες;
Πρ: Αφήστε τον Μάιο του 2011 μετά τη δολοφονία Μ. Καντάρη.
Κασ: Μετά τη δολοφονία Καντάρη έγινε μία μαζική, μαζικότατη πορεία πολλών στην οποία συμμετείχα και με κάλεσαν οι κάτοικοι ως εκπρόσωπο του δημοτικού συμβουλίου επειδή όπως μου είπαν τους εκπροσωπούσαμε.
Πρ: Εκτός από εσάς στο πολ. συμβούλιο άλλοι συγκατηγορούμενοι ήταν παρόντες;
Κασ: Τότε επειδή ήταν μια αυθόρμητη κατάσταση δεν υπήρχε οργανωμένη παρουσία του κόμματος.
Πρ: Βίαια επεισόδια;
Κασ: Από ότι ενημερώθηκα από τα ΜΜΕ, με το πέρας υπήρχαν επεισόδια, εγώ δεν τα είδα. Είδα μια πορεία με ένταση, συνθήματα, αλλά όχι επεισόδια.
Πρ: Στα οποια να έχουν λάβει μέρος άτομα από ΧΑ;
Κασ: Όχι όχι. Με απόλυτη βεβαιότητα λέω όχι.
Πρ: Εσείς αναλάβατε το 2012;
Κασ: Ναι ήμουν εκπρόσωπος Τύπου και είχα αναπτύξει μια ρητορική, έχω γράψει βιβλία, έχω διαβάσει πολλά, έχω δουλέψει αυτό το ζήτημα του δημοσίου λόγου, ο βασικός μου ρόλος ειναι αυτός και είπαμε να εκπαιδεύσω κάπιους πιο νέους ώστε να μπορούν να μιλήσουν δημόσια, να δημιουργήσουν μια θετική εντύπωση για το κόμμα στον κόσμο. Προσπάθησα και αυτό στα πλαίσια των δυνατοτήτων μου, αλλά επειδή ήταν πιεσμένο το πρόγραμμά μου ως βουλευτής, δεν προχώρησε.
Πρ: Σε κάποιο αναγνωστέο από το σκληρό δίσκο Μιχαλολιάκου [...] ως υπεύθυνος ιδεολογίας και εκπαίδευσης στελεχών, αυτή η εκπαίδευση τι έννοια έχει; Μπορεί να έχει και έννοια εκπαίδευσης σε όπλα;
Κασ: Ουδέποτε έκανα στο κόμμα εκπαίδευση σε όπλα ή πολεμικές τέχνες. Άλλο να έχω εγώ ενα χόμπι. Η εκπαίδευση αφορούσε το δημόσιο λόγο, το κόμμα έπασχε σε αυτό, έκανα ό,τι μπορούσα. Αυτό ήταν
Πρ: Αυτή η εκπαίδευση με αυτή την έννοια...
Κασ: Δεν αφορούσε συνολικά το κόμμα. Δεν υπήρχε τέτοιου είδους εκπαίδευση μέσα στο κόμμα. Εγώ βέβαια έχω μεγάλη αγάπη για τα όπλα και τις πολεμικές τέχνες. Αυτό είναι γνωστό αλλά αυτό αφορά εμένα ως προσωπικότητα.
Πρ: Σε κάποιες φωτογραφίες δίνετε την εικόνα ότι εσείς εκπαιδεύετε κάποιους σε περιοχές εκτός κέντρου, εκτός Αθήνας.
Κασ: Βεβαίως. Όταν βγαίνω και κάνω σκοποβολή, πηγαίνω σε οργανωμένα κέντρα που βρίσκονται εκτός πόλης. Εγώ πηγαίνω στα επίσημα σκοπευτήρια της Ελλάδος όλες οι φωτογραφίες που έχετε δει και υπήρχαν στο σκληρό μου δίσκο αφορούν την αθλητική αυτή δραστηριότητα. Επειδή διάβασα ότι εκπαίδευα να ρίχνουν με σκόρπιον. Αυτά είναι τερατολογίες, η κρατική ασφάλεια είναι πανταχού παρόν και αν κάποιος στο ΕΒΟ ή οπουδήποτε άλλού έριχνε με σκόρπιον θα ερχόταν με ελικόπτερα. Δεν την κρύβω τη δραστηριότητά μου, αλλά αυτά είναι τερατώδη. Πήγα και βρήκα υλικό από αγώνες πριν 20 χρόνια για να αποδείξω ότι δεν αρνούμαι την ενασχόλησή μου.
Πρ: Ομιλίες σας στα Χανιά, έχετε πει «είμαστε πιο άνετα στις κινήσεις μας, δεν έχει αυτόφωρο, έχουμε και άδεια οπλοφορίας..»
Κασ: Το «δεν έχει αυτόφωρο» αφορά μιά κατάσταση που από την πρώτη ημέρα δεχόμουν μηνύσεις. Δεν έχει ξαναγίνει αυτό το πράγμα από το 1974, το 'χω ψάξει, δεν έχει ξαναγίνει αυτό. Εχω δεχτεί 15 μηνύσεις, γινόταν άρση ασυλίας, πήγαινα στο ακροατήριο και αθωώθηκα σε όλες. Εννοώ ότι η προσπάθεια που έγινε να περιοριστούν οι κινήσεις μου δεν απέδωσε τίποτα. Πήγα στη Δικαιοσύνη και δεν υπήρχε καμία καταδικαστική απόφαση.
Πρ: Η έννοια «είμαστε πιο άνετοι στις κινησεις»; Αυτο εννοώ, να μας δώσετε μια εξηγηση στο συνολικό, [...]
Κασ: Θέλετε να σας πω για την άδιεα οπλοφορίας μου; Το αυτόφωρο είναι άλλο πράγμα από την άδεια οπλοφορίας μου. Αν δεν έχω την ασυλία, θα συλληφθώ επι τόπου. Επομένως, στην περίπτωση του βουλευτή, γίνεται άρση της ασυλίας του, πάει στο πρωτοδικείου και αθωώνεται. Υπάρχει μια άνεση κινήσεων. Μιλούσα στην Κρήτη, στα Χανιά, γιατί έχει σημασία το περιβάλλον, άλλο να μιλάς στο Μέγαρο Μουσικής και άλλο στα Χανιά, και να τονίζουμε ότι έχουμ όπλα με άδειες, γιατί στην Κρήτη είναι γνωστό ότι έχουν όπλα χωρίς άδειες και τόνιζα ότι έχουμε όπλα με άδεια και γελούσαν οι Κρητικοί.
Πρ: Στην Κρήτη όμως τον ίδιο χρόνο εκείνο που είπατε σε αστυνομικό ότι «μέχρι το βράδυ θα έχεις νεκρούς»; Είναι αυτός λόγος για έναν βουλευτή να μιλάει έτσι;
Κασ: Αυτό έγινε την επομένη, 25 Απριλίου. Για να κριθεί ο λόγος πρέπει να λάβουμε υπόψιν το περιβάλλον. Εκείνη τη στιγμή είχε προσέλθει ένας γέροντας με το παρμπριζ σπασμένο, διότι η αστυνομία είχε επιτρέψει σε 250 αναρχικούς να διενεργούν επιθέσεις σε όποιον περνούσε. Τα είπα αυτά γιατί υπήρχε η απόλυτη ασυδοσία. Το «θα έχεις νεκρούς» το είπα γιατί έτσι όπως πήγαιναν τα πράγματα, αυτό θα γινόταν.
Πρ: Δηλαδή το νεκρούς το αποδίδατε σε ποιον, ότι θα προκληθούν από πού;
Κασ: Στην κατάσταση που έβλεπα, να χτυπάνε τους ανθρώπους. Την ώρα που έσπασαν το αυτοκίνητο του πολίτη. Αυτά που λέω δεν ειναι προσωπική άποψη. Αν έκανα και μια χειρονομία παραπάνω ζήτησα συγγνώμη μετά, αλλά τη χειρονομία την έκανα την ώρα που κινδύνευε κόσμος που προσερχόταν στη συγκέντρωσή μας, μία κατάσταση που βιώνω μονίμως ως βουλευτής της ΧΑ, άνθρωποι να έρχονται τραυματισμένοι, να τους έχουν ληστέψει. Η αδιαφορία του αστυνομικού Διευθυντή και η παθητικότητα, που είχε φτάσει η αντισυγκέντρωση στο χώρο του ξενοδοχείου, αν δεν έβγαινα έξω να κινητοποιηθεί η αστυνομία, θα είχε φτάσει μέσα στο ξενοδοχείο. 
Πρ: Έχετε πει σε δήλωσή σας «αν χρειαστεί το σηκώνουμε το χέρι».
Κασ: Κατακλείδα κάθε τέτοιας δήλωσης είναι ότι δε θα κάνουμε απολύτως τίποτα εκτός της νομιμότητας που θα θέσει σε κίνδυνο το κόμμα. Ένα παράδειγμα ήταν το ατυχές συμβάν με την κα Κανέλη. Στον Αντέννα...
Πρ: Δεν αναφέρομαι εκεί.
Κασ: Αναφερόμενος σε εκείνο το συμβάν έλεγα, μπορεί να έχει συμβεί, έχει γίνει αυτό το γεγονός αλλά έλεγα ότι όλοι μας πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, γιατί ξέραμε ότι υπάρχει σχέδιο να βγει εκτός νομιμότητας το κόμμα. Έτσι κατέληγα πάντα. Η κατακλείδα ήταν απόλυτος σεβασμός στη νομιμότητα, απόλυτη προσοχή για να μη βγει εκτός νομιμότητας το κόμμα, αυτή ήταν η επίσημη θέση του κόμματος. Απόλυτη προσοχή για τη νομική υπόσταση του κόμματος ήταν η βασική εγκύκλιος του κόμματος.
Πρ: Δηλαδή στις ομιλίες σας κάνατε αναφορά στο περιστατικό με την Κανέλλη και καταλήγατε αν χρειαστεί το σηκώνουμε το χέρι;
Κασ: Δεν την έκανα εγώ την αναφορά. Ο κόσμος την έκανε, αναφέρομαι σε αυτό το περιστατικό γιατί έχει πάρει δημοσιότητα. Και είπα και στο Μονομελές ότι ήταν ατυχές κι ότι έπρεπε να φύγω.
Πρ: Όταν το επικαλείστε στα εγκαίνια και έρχεται κόσμος να σας ακούσει είναι σαν να υπερηφανεύεστε αλλιώς δε θα το αναφέρατε.
Κασ: Το αντίθετο. Ο κόσμος το αναφέρει και εγώ αναφέρομαι σε αυτό που είπατε και συνεχίζω. Να μην κρίνουμε τον πολιτικό λόγο από ένα απόσπασμα για να εξαχθούν συμπεράσματα. Η δική μου άποψη ήταν ότι πρέπει όλοι να είναι απολύτως προσεκτικοί και να σέβονται το πλαίσιο νομιμότητας.

Πρ: Στις εκδηλώσεις, στους εορτασμούς υπήρχε καμία ιδιαίτερη ενδυμασία;
Κασ: Απολύτως καμμία ο καθένας ό,τι ήθελε φόραγε και θα καταθέσω και φωτογραφία που ο κ. Παναγιώταρος είχε έρθει με μαγιώ.
Πρ: Άλλες πορείες, δεν έχετε δει με ομοιόμορφη ενδυμασία;
Κασ: Ο καθένας ό,τι ήθελε, απλώς εγώ είχα πει είναι καλό να φοράτε το μπολουζάκι με τα διακριτικά του κόμματος αλλά γι' αυτό δεν υπήρχε υποχρέωση, δεν υπήρχε εντολή. Για τίποτα δεν υπήρχε εντολή στο κόμμα. Εγώ πήγαινα στη Βουλή [...]
Πρ: Υπάρχει μήνυμα που λέει «ομοιόορφα ρούχα, εντολή Λαγού».
Κασ: Δεν το γνωρίζω αυτό.
Πρ: Για τα παραγγέλματα που έχουμε ακούσει;
Κασ: Στην προκειμένη περίπτωση, βαδίζοντας στο μνημείο, είδα μια εικόνα των συγκεντρωμένων που δε μου έκανε καλή εντύπωση, δεν μπορέις να πηγαίνεις λες και πας σε πικ νικ, και είχα εκέινη τη στιγμή την ιδέα να πω, ρε παιδιά, πάμε σε ένα χώρο με δύο χιλιάδες τάφους και είχα τη φαεινή ιδέα, και το έχω μετανιώσει, και λέω, θέλω να πάμε με βηματισμό. Όποιος έχει πάει στρατό είναι λογικό να βρει βηματισμό. Άνθρωποι που είχαν εκεί παραλλαγές δε βρήκαν το βήμα. Δείτε το βίντεο. Είπα, ρε παιδιά ας πάμε έτσι στο μημείο, αλλά οι άνθρωποι δεν τα κατάφεραν.
Πρ: Όχι, φαίνεται να έχουν βηματισμό και ακούγεται βηματισμός.
Κασ: Είχα τη φαεινή ιδεά να το επιχειρήσω και οι άνθρωποι αυτοί ήταν εντελώς ασύντακτοι.
Πρ: Και τα επόμενα που έγιναν βέβαια μετά δεν εκπληρωναν το σκοπό που ειχατε για απόδοση τιμής στους νεκρους...
Κασ: Σε τι αναφέρεστε, σε επεισόδια στον Μελιγαλά; Ανεβαίνει στο βήμα ο Δήμαρχος και λέει κάτι που όλοι κοιταζόμασταν. Εξομοίωσε τους θύτες με τα θύματα. Συγγενείς θυμάτων προσπάθησαν να λιντσάρουν το δήμαρχο. Και βγήκα εγώ και έβαλα τα πράγματα στην πραγματική τους διάσταση, μετά βέβαια δόθηκαν εξηγήσεις. Αλλά μίλησε για σφετερισμό από τα θύματα της κοινής αντίληψης. Αυτά δε λέγονται. Τον βρήκαμε βέβαια μετά του είπαμε τι είναι αυτά που είπατε, μας είπε κ. Κασιδιάρη δεν το εννοούσα ακριβώς όπως το εκλάβατε, το λύσαμε.
Πρ: Είχατε πει κάποτε στη Μεσσηνία ότι «οι συγκεντρώσεις μας δεν είναι πολ. κόμματος, πιο πολύ θυμίζουν στρατιωτική μονάδα».
Κασ: Έτσι κλείνω σχεδόν κάθε ομιλία μου στη Μεσσηνία, μέχρι και σήμερα.
Πρ: Γιατί θυμίζουν στρατιωτική μονάδα;
Κασ: Να ολοκληρώσω. Μέχρι και σήμερα στον Κολωνό, λέω η εικόνα να είναι εικόνα από το στρατό, να είμαστε σε προσοχή και να λέμε τον εθνικό ύμνο. Άντρες, γυναίκες, παιδιά να αποδώσουμε φόρο τιμής σε αυτούς που πέσαν, αυτό είναι προσωπική μου άποψη, σε όλα τα εγκαίνια και σε όλες στις συγκεντρώσεις το λέω αυτό. Εμένα μου αρέσει αυτή η εικόνα, όλοι σε στάση προσοχής και να λέμε τον εθνικό.
Δε μου αρέσει η εικόνα του Τσίπρα που ψάλλει τον εθνικό ύμνο με ανοιχτά τα πόδια και τα χέρια στις τσέπες. 
Πρ: Ήταν παρών ο Ρουπακιάς στο Μελιγαλά;
Κασ: Τον Ρουπακιά, το πώς είναι αυτός ο άνθρωπος, τον είδα μέρες μετά τη δολοφονία από τα ΜΜΕ.
Πρ: Σας ρώτησα προηγουμένως αν υπάρχουν μέλη και μου λέτε ότι εκείνος που έχει ενεργό παρουσία διαφέρει από τον υποστηρικτή.
Κασ: Μέχρι το 2006. μετά προέκυψε μία ανάγκη, επειδή εισέρρεαν μαζικά και έλεγαν «θέλω να γραφτώ». Εμείς δεν ήμασταν έτοιμοι για αυτό και δημιουργήσαμε ένα σύστημα με τις κάρτες υποστηρικτών και την εφάπαξ εισφορά. Μετά το κόμμα σκέφτηκε ότι πρέπει να αποδοθεί και η ιδιότητα του μέλους, αυτό αποτυπώθηκε και σε εγκυκλίους, όπου λένε ότι πρέπει να είναι ενεργός πριν το 2009, αυτή όμως η διαδικασία απόδοσης ταυτότητας μέλους, έπαυσε βιαίως με τις διώξεις. Σταμάτησε, ως εκ τούτου, δεν έγινε κανείς μελος. Προέκυψαν άλλα δεδομένα.
Πρ: Όταν ερωτηθήκατε σχετικά με τον Ρουπακιά και είπατε «δεν είναι εγγεγραμμένο μέλος» τι εννοούσατε «εγγεγραμένο μέλος»;
Κασ: Αυτό που μόλις τώρα ανέφερα. Επισήμως λοιπόν δεν υπήρχαν μέλη. [...]
Πρ: Τι ελέγξατε και το είπατε;
ΚαΣ: Ότι δεν υπήρχαν μέλη. Ασφαλώς και δεν ήταν μέλος. Σας είπα τη διαδικασία για την εγγραφή μελών. Υπάροχυν έγγραφα της δικογραφίας. και μετά το 2012 είπαμε ότι έπρεπε να είναι από το 2009. Ο Ρουπακιάς καμμία σχέση με τη ΧΑ. Επομένως δε θα μπορούσε να είναι μέλος.
Πρ: Το «δεν ειναι μέλος» γυρω στον Οκτώβριο του 2013 το είπατε.
Κασ: Το επαναλαμβάνω και σήμερα.
Πρ: Όμως έχουμε δει ότι ανήκε σε κάποιο 5μελές στα γραφεία της Νίκαιας.
Κασ: Ανήκε ως υποστηρικτής στη Νίκαια. Αυτό το έμαθα εκ των υστέρων, το ότι δεν έιναι μέλος το επαναλαμβάνω και το αποδεικνύουν τα έγγραφα της δικογραφίας. Επαναλαμβάνω δεν ήταν μέλος και θεωρούνταν υποστηρικτής.
Πρ: Με αυτό το σκεπτικό κανείς δεν ήταν μέλος.
Κασ: Εγώ ήμουν μέλος.
Πρ: Υπάρχει κατάλογος μελών;
Κασ: Αυτή τη στιγμή το κόμμα αναδιοργανώνεται μετά την ήττα.
Πρ: Μη πάμε στην ήττα, πριν, υπήρχε κατάλογος;
Κασ: Μα δε σας τα ανέλυσα αυτά πριν λίγο; Από το 2003 και μετά έγινα μέλος και έγινα και επισήμως μέλος της ΚΕ. Πολύ απλά τα πράγματα. Εθεωρούμουν και μέλος. Η ανάγκη για έγγραφα προέκυψε μετά το 2009. Με μένα δεν υπήρχε τέτοια ανάγκη.
Πρ: Υπάρχει κάποιο άλλο έγγραφο που έχει υπογραφές κάποιας λογίστριας που παρουσισάζει τα ονόματα Πατέλης και Ρουπακιάς ως υπεύθυνους τοπικής Νίκαιας.
Κασ: Δεν έχω υπόψιν μου αυτό το έγγραφο. Μετά πάσα βεβαιότητα σας λέω ότι ο Ρουπακιάς δεν ήταν υπεύθυνος τοπικής. Επαναλαμβάνω κατηγορηματικά ότι το «δεν ξέρω τον Ρουπακιά» είναι η πάσα αλήθεια. Τον είδα λίγες ημέρες μετά τη δολοφονία από τα ΜΜΕ. Δεν αντιλέγω, μπορεί το όνομα του να υπήρχε...
Πρ: Όχι, είναι τα ονόματα των αρμοδίων όλων των τοπικών, εσείς δεν είπατε «δεν ξέρω τι είναι, αν είναι», εσείς ειπατε «δεν είναι μέλος».
Κασ: Δεν είναι μέλος, το επαναλαμβάνω και τώρα. Είμαι σαφής.
Πρ: Επειδή τον έχουμε δει να κάνει ομιλία στη Σπάρτη «ΧΑ δε γεννιέσαι, δε γίνεσαι, ΧΑ πεθαίνες», δηλαδή έχει αναλάβει πρωτοβουλίες και σε κατασκηνωση στη Νέδα να ορκίζει. Δε φαίνεται να ήταν περαστικός δηλαδή.
Κασ: Δεν αντιλέγει κανείς σε αυτό. Ουδέποτε είπα ότι ήταν περαστικός. Αλλά στα πλαίσια λειτουργίας δεκάδων τοπικών, όπου ο καθένας μπορούσε να μιλήσει και να πει ακόμα και αυτό που αναφέρετε, το οποίο είναι βλακώδες, δεν μπορούσε το κόμμα να ξέρει τι θα πει ο καθένας.
Πρ: Έτσι δηλαδή μπορεί να πάει σε κάποια τοπική και να αναπτυξει κάποια ομιλία μόνος του;
Κασ: Πάρα πολλές ομιλίες από εκατοντάδες πολίτες.
Πρ: Κάποια συνομιλία της αδελφής του, Χρυσούλας, «μού 'ρθε να τον πιάσω από το λαιμό» και αναφέρεται σε εσάς, «να να του πω, ρε κερατά ποιος τον εκπαίδευσε γι αυτό, να δέρνουν;»
Κασ: Αυτά τα λέει στέλεχος των ΑΝΕΛΛ.
ΜιχΤ παρεμβαίνει: Όχι, η ΕφΣυν τα γράφει σε ρεπορτάζ χθες.
Κασ: Αυτά δεν τα λέει η αδελφή του Ρουπακιά. Και είπα τι αθλιότητες είναι αυτές, έκανα μήνυση για αυτό το θέμα. Εγώ το πληροφορήθηκα στην ανάκριση, όταν μου ανέφεραν αυτή τη συνομιλία και είπα ότι θα κάνω μήνυση, όπως και έκανα.
Πρ: Τι έχει απογίνει αυτή η μήνυση;
Κασ: Πιθανολογώ ότι έχει παύσει η ποινική δίωξη μέχρι να ολοκληρωθεί αυτή η δίκη. [..] Εγώ θα τους συγχωρέσω αν πούνε πάλι ότι έγιναν εν τη ρύμη του λόγου. Τονίζω όμως ότι αυτό το άτομο ήταν στέλεχος των ΑΝΕΛΛ γιατί αυτή ήταν η πάγια θέση τους. Και μέσα στη Βουλή αυτές τις άθλιες κατηγορίες εξαπέλυαν.

Πρ: Τον Πατέλη τον γνωρίζατε;
Κασ: Γνώριζα όλους τους υπεύθυνους. Είχαμε μία τυπική επαφή. Τηλέφωνα, συνεννοήσεις.
Πρ: Αναφορικά με την ανθρωποκτονία του Π. Φύσσα, μια δήλωσή σας μέσα στη Βουλή ότι «δεν έχει καμμία σχέση η ΧΑ», όμοια του συγκατηγ. Αρβανίτη και στις 23/10 αυτό που ειπαμε πριν, ότι «δεν ειναι μέλος ο Ρουπακιάς, καμμία εποικοινωνία με Πατέλη εκείνο το βράδυ»; 
Κασ: Όχι. «Καμμία επικοινωνία» ποιού; Εγώ να πω τέτοιο πράγμα; Δεν έχω υπόψιν μου.
Πρ: Εκεινο το βράδυ, ξέρετε αν οιοσδήποτε επικοινώνησε με Πατέλη;
Κασ: Η Μεσογείων ήταν κλειστή εκείνο το βράδυ.
Πρ: Ή ο Πατέλης με καποιον από αυτούς;
Κασ: Δεν έχω εικόνα για αυτές τις συνομιλίες, αμφιβάλλω ότι έκανα τέτοιες δηλώσεις. Επαναλαμβάνω τη δήλωση ότι το κόμμα δεν έχει σχέση με το αποτρόπαιο έγκλημα. Το επαναλαμβάνω, καταδικάστηκε εξαρχής από το κόμμα και το επαναλαμβάνω. Δεν αλλάζω ούτε κόμμα.
Πρ: Θεωρείτε ότι ο Ρουπακιάς τι ρόλο έχει παιξει; Αποφάσισε μόνος του ότι εγώ, έχω δεν έχω διαφορές με τον Φύσσα και τον σκοτώνω;
Κασ: Δεν μπορώ να εκφράσω άποψη, τη στιγμή που δεν υπάρχει δικαστική απόφαση.
Πρ: Πώς εξηγείτε ότι βρέθηκαν άτομα της ΧΑ εκείνο το βράδυ;
Κασ: Σε ό,τι αφορά το τι συνέβη εκείνο το βράδυ, τι ακριβώς έκαναν, δεν έχω να προβώ σε καμία δήλωση διότι δε γνωρίζω την αλήθεια. Μέσα στη φυλακή τους ρώτησα γιατί είχα προσωπικό ενδιαφέρον, καταστράφηκε η ζωή μου. Όλοι αυτοί αρνούνταν, αλλά δεν μπορώ να εκφράσω γνώμη τη στιγμή που δεν υπάρχει δικαστική απόφαση.
Πρ: Σε περιστατικά πριν την ανθρωποκτονία Φύσσα, είχατε ενημερωθεί ότι έχουν γίνει επιθέσεις, παράνομες πράξεις, που σύμφωνα με τα Μέσα αποδίδονταν σε άτομα της ΧΑ;
Κασ: Σύμφωνα με τα Μέσα... Σας ενημερώνω ότι πολύ συστηματικά εμφανίζονταν πηχυαίοι τίτλοι για εμάς, «δολοφόνοι» κλπ. Όποιος έπεφτε θύμα λεκτέας βίας ενδεχομένως κατηγορούσε τη ΧΑ. Η γραμμή μας ήταν ότι πρέπει να τηρείται απόλυτη νομιμότητα και γιατί είμαστε νομοταγείς και γιατί δε θέλαμε να πληγεί το κόμμα.
Πρ: Τηρήθηκε αυτό η απόλυτη νομιμότητα;
Κασ: Αυτή ήταν η προσπάθειά μας.
Πρ: Ενημερωθήκατε για περίπτωση που δεν τηρήθηκε αυτή η νομιμότητα;
Κασ: Για ποια περίπτωση μιλάτε; Με τα μέσα που διέθετα προσπαθούσα μαζί με τα υπόλοιπα στελέχη να τηρηθεί, αλλά δεν είμαστε αστυνομικοί.
Πρ: Για περιστατικά όπως η επίθεση σε βάρος αλιεργατών, του ΠΑΜΕ;
Κασ: Ένα ένα. Μιλάτε για προγενέστερες πράξεις. Να σας ενημερώσω ότι κι εγώ κατηγορούμουν για παράνομη πράξη, για ληστεία, για σωματικές βλάβες, και το κόμμα με είχε ρωτήσει τότε, τι ακριβώς συμβαίνει; Και τότε δήλωσα «περιμένετε, κατηγορούμαι». Δεν μπορείς σε ένα κόμμα να βγάλεις δικαστική απόφαση...
Πρ: Για την επίθεση σε βάρος αλιεργατών;
ΜιχΓ.: Να ολοκληρώσει πρώτα.
Παπαδέλλης: Ας ολοκληρώσει όμως τι έλεγε.
ΜιχΤ.: Είναι σαν να απαντάει στον Ψαρρά, σε αυτά που έγραψε χθες.
Κασ: Συμμετείχα στις εκλογές το 2012 είχα θεσμική κοινοβ. παρουσία και μετά από έναν χρόνο έγινε η δίκη, αθωώθηκα πανηγυρικά. Και υπήρχε μια ανοιχτή δικογραφία εις βάρος μου.
Πρ: Ανοιχτή δικογραφία για την επίθεση στους αλιεργάτες;
Κασ: Δεν μπορούσα να την κάνω την έρευνα. Δεν είχα λάβει γνώση του περιστατικού. 
Πρ: Στη δική σας περίπτωση ποιός την έκανε;
Κασ: Όλοι με ρωτάγανε.
Πρ: Έρευνα από το κόμμα έγινε;
Κασ: Σοβαρή έρευνα γίνεται μόνο από δικαστικές αρχές και την αστυνομία.
ΜιχΓ.: Ποιο κόμμα κάνει έρευνες;
Πρ: Μη διακόπτετε. Άρα δεν έγινε έρευνα λέτε.
Κασ: Μετά την υπόθεση του ΠΑΜΕ είχε πλέον ξεφύγει. Κανείς δεν ασχολούταν με τη διαλεύκανση της υπόθεσης, αλλά με το πώς θα μπει ένα κόμμα στη φυλακή. Στην υπόθεση του ΠΑΜΕ έγιναν μηνύσεις σε βαθμό πλημμελήματος, ο εισαγγελέας Πειραιώς τον οποίο συνάντησα στη φυλακή, λαμβάνοντας ένα τηλεφώνημα από το φίλο του τον Βορίδη, πήρε ένα στυλό και το έκανε κακούργημα. Έτσι έγιναν τα πράγματα. Σε μία υπόθεση με στυλό σβήνει και γράφει απόπειρα ανθρποκτονίας.
Πρ: Η θέση σας για τους Ρομά ποια είναι;
Κασ: Η θέση μας;
Πρ: Η θέση η δική σας.
Κασ: Η θέση είναι, όχι μόνο για τους Ρομά, τους αλλοδαπούς και τους Έλληνες που εμφανίζουν παραβατική συμπεριφορά ειναι να εφαρμοστεί η νομιμότητα, αυτό ειναι, δε γινεται να υπάρχουν αυτά τα περιστατικά στον Ασπρόπυργο.
Πρ: Ομιλίας σας στη Σκάλα Λακωνίας, «πόσα εκατομμύρια μας έδωσε η ΕΕ για να εντάξουμε αυτά τα παράσιτα»;
Κασ: Πού ξερετε ότι αναφέρομαι στους Ρομά; Πείτε μου όλη την ομιλία παρακαλώ. Πώς αναφέρομαι σε Ρομά;
Πρ: Ωραία, πάμε παρακάτω, «οι καλές δουλειές γίνονται νύχτα» λέτε, γιατί μέρα και νύχτα;
Πρ: [αναγιγνώσκει την ομιλία]
Κασ: Στο διαδίκτυο θα ανατρέξω για να δω τι ακριβώς έχει ειπωθεί. Δεν μπορώ να θυμάμαι. Εκεί λοιπόν αναφέρομαι σε συγκεκριμένη επιχείρηση όπου ήταν ένας καταυλισμός, πωλούσαν ναρκωτικά, έκατσαν εκεί οι αστυνομικοί, τους είδαν οι έμποροι και έφυγαν. Κανονικά έπρεπε να το κάνουν το βράδυ, να μην τους αντιληφθούν και να ατους πιάσουν. Ψέγω τον τρόπο δράσης των αστυνομικών το βράδυ πιάνουν τους εμπόρους ναρκωτικών, που κοιμούνται. 
Πρ: Για ποιό λόγο αναφερθήκατε στην αρχαία κρυπτεία;
Κασ: Δε θυμάμαι σε ποια ομιλία, χρησιμοποιώ συμβολισμούς, αρχαία κρυπτεία, ασπίδα της Σπάρτης, θέλω να δείξω ότι αυτός ο αγώνας της ΧΑ για την ανεξαρτησία ειναι ένας αγώνας που είναι συνέχεια των Λακεδαιμονίων.
Πρ: Δεν ταιριάζει με το επόμενο «μέσα στο απόλυτο σκότος, στους εχθρούς», κλπ;
Κασ: Αυτά είναι συμβολισμοί. Δεν εννοώ ότι δεχόμαστε τα βέλη. Κάνω μία ομιλία και χρησιμοποιώ συμβολισμούς από την αρχαιότητα. Δεν κυριολεκτώ. Ότι δεχόμαστε βέλη.
Πρ: Από το ακροατήριο κάποιοι που σας ακούνε, ενδέχεται ότι να μην το εκλάβει κάποιος μεταφορικά όταν μιλάτε για νύχτα.
Κασ: Για νύχτα ειδικά, τώρα, αυτό μπορεί να το εκλάβει κάποιος ανάλογα με τον σεξουαλικό του προσανατολισμό...
[Από κοινό μουρμουρητά]
Κασ: Ελάτε τώρα κυρία Πρόεδρε. Δηλών κατηγορηματικά ότι ο δημόσιος λόγος μου δεν έχει την παραμικρή σκιά. Είναι απόλυτα συνυφασμένος με τη νομιμότητα. Είμαι κάθετος.
Πρ: 2003 συμμετείχατε σε κάποια επεισόδια στη Σωκράτους;
Κασ: Έχω ακούσει, ναι, ήταν παράνομη κατάληψη που είχαν μπει παράνομοι αλλοδαποί και πετούσαν λεκάνες και μπανιέρες όταν πήγαν οι συγκεντρωμένοι. 
Πρ: Στα έγγραφα που έχουμε, εκτός από την έκθεση εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης φέρατε μια ιδιωτική έκθεση του Γεωργίου Ραφτογιάννη και ο κ. Τσιάμπας που ήρθε και κατέθεσε. Για μιλήστε μας για αυτά τα λειόκαννα.
Κασ: Θα απαντήσω σε κάθε ερώτηση που θα μου θέσετε αλλά δε θα ήθελα να μιλήσω για το λειόκαννο κυνηγετικό που ανήκε στον πατέρα μου, που κατείχε με απόλυτη νομιμότητα, έγινε έρευνα και στους δυο, ενώ ο εισαγγελέας έλεγε ότι έπρεπε να γίνει έρευνα στην οικία του Η. Κασιδιάρη, παρόλα αυτά δεν είχα τίποτα να κρύψω.
Πρ: Να ρωτήσω κάτι, εσάς η κατοικίας σας πού είναι;
Κασ: [Αναφέρει διεύθυνση] αλλά από πάνω μένει ο πατέρας μου και στον κάτω όροφο εγώ. Η έρευνα έπρεπε να γίνει στο δικό μου σπίτι, παρόλα αυτά έγιναν και στο σπίτι του πατέρα μου. Επειδή το ένα όπλο ανήκε στον πατέρα μου δεν ξέρω καν αν είναι σύννομο να μιλάω για αυτό. Μπορώ να μιλάω για μία ώρα για το γιατί ειναι νόμιμο, αλλά εφόσον δεν ήταν στην κατοχή μου γιατί να μιλάω για αυτό;
Πρ: Αυτό ποιο από τα δύο είναι;
Κασ: Είναι το γουιντσεστερ το παλαιό.
Πρ: Την έκθεση της ΔΕΕ την έχετε δει που λέει και για τα δύο όπλα για μετατροπές κτλ; Για αυτά πείτε μας.
Κασ: Αυτές οι μετατροπές, εντός εισαγωγικών, δεν είναι μετατροπές. Σε ό,τι αφορά το αν το όπλο μπορεί να παίρνει χίλια ή παραπάνω φυσίγγια, είναι για το αν κάποιος έχει την ευχέρεια να κάνει συναρμολόγηση. Εγώ μπορούσα, οπότε μπορούσα να αποθηκεύσω το όπλο χωρίς να έχει πάνω του κάποιο εξάρτημα. Στο σπίτι μου λοιπόν έχω το δικαίωμα να έχω τον μειωτήρα ή όχι. Εγώ σπίτι μου έχω αυτό το δικαίωμα να βγάζω τον μειωτήρα, από εκεί και πέρα ουδεμία μετατροπή υπήρξε. Μιλάμε για κόψιμο της κάννης και τέτοια. Καμμία τέτοια αλλαγή δεν υπήρχε. Ήταν απολύτως νόμιμο. Όταν ήρθε ο αστυνομικός δεν το πήρε, δεν κατεσχέθη. Από εκεί και πέρα δηλώννω κατηγορηματικά γιατί εδώ η ανάλυση που κάνω θα ήταν αν απολογούμουν για το πλημμέλημα της οπλοκατοχής. Εδώ όμως κατηγορούμαι αν με τα όπλα αυτά τροφοδοτούσα μια εγκληματική οργάνωση. Είναι αδιανόητη αυτή η κατηγορία. Και αυτή προέκυψε κατόπιν πολιτικών τηλεφωνημάτων. Είμαι στη διάθεσή σας για οπιοαδήπτοε τεχνική εξήγηση. Είναι νόμιμα αυτά τα όπλα.
Πρ: Έχουμε της ΔΕΕ τις γνωμοδοτήσεις. Τώρα, ανήκετε στον ίδιο πολιτικό χώρο σήμερα;
Κασ: Ανήκω στο κόμμα της ΧΑ.
Εισ: Αυτή η εργαστηριακή έκθεση που χαρακτηρίζει αυτά τα λειόκαννα σαν πυροβόλα όπλα, δεν συγκαταλέγει στην κατηγροία του κυνηγετικού όπλου
Κασ: Μάλιστα. Και το κυνηγετικό όπλο είναι πυροβόλο.
Εισ: Αυτός ο μειωτήρας οφείλει να είναι εντός όπλου; Και λέτε οτι κάνατε αυτή τη μετασκευή;
Κασ: Όχι. Δεν υπάρχει μετασκευή γιατί η αφαίρεση και η προσθήκη του μειτωήρα διαρκεί 5 δευτερόλεπτα. Επομένως δεν πρόκειται για μετασκευή. Αυτό γίνεται αν πάρεις ένα πριόνι και κόψεις την κάννη του όπλου.
Εισ: Τον μειωτήρα πότε πρέπει να τον βάλει καποιος;
Κασ: Ο μειωτήρας χρησιμοποιείται για την προστασία του θηράματος στο κυνήγι. Το αν το έχει σπίτι του πολίτης είναι δικαίωμά του και για να κάνει πρακτική στο να βγάζει και να βαζει το μειωτήρα. Να σημειωθεί ότι δε βρέθηκαν φυσίγγια στο σπίτι μου. Αν ηταν αδίκημα θα επρεπε να διωχθεί ολόκληρη η σκοπευτική ομοσπονδία Ελλάδος γιατί στον κανονισμό στους αγώνες αναφέρει ρητά ότι πρέπει να έχεις οκτώ φυσσίγγια στο όπλο, και αυτά που λέω αφορά το πλημελλημα της παράνομης οπλοκατοχής, όχι της τροφοδοσίας εγκλ. οργάνωσης.
Εισ: Το κοντάκι ήταν [φασαρία] ήταν δικό σας και ήταν πτυσσόμενο;
Κασ: Δε μπορουσες το συγκεκριμένο όπλο να το μειώσεις και να το αυξήσεις.
Εισ: Αυτό ήταν τροποποίηση;
Κασ: Αυτό το όπλο πωλείται ακριβώς έτσι το παίρνει ο σκοπευτής, το πάει στο σκοπευτήριο, το προσαρμόζει στις διαστάσεις του σώματός του, όπως έκανα και εγώ και από κει και πέρα βγάζοντας τη βίδα μπορείς να αφαιρέσεις τελείως το κοντάκι.
Εισ: Όταν έγινε η σχετική έρευνα στο σπίτι σας, γιατί δεν τους δώσατε τον μειωτήρα;
Κασ: Γιατί δεν τους ενδιέφερε. Επειδή ό,τι είδε πλαστικό δεν το πήρε. Του είπα είναι εξάρτημα του όπλου και μου λέει δεν το θέλω.

Εισ: Στην αρχή είπατε για μέλη και υποστηρικτές. Δόκιμα μέλη;
Κασ: Δόκιμα μόνο κάποιος που έκανε ιδεολογικά μαθήματα.
Εισ: Και για να γίνει μετά μέλος έπρεπε να περάσει εξετάσεις;
Κασ: Έπρεπε να έχεις μια διαρκή παρουσία.
Εισ: Εδώ είδαμε βίντεο ότι δόκιμα μέλη ορκίστηκαν.
Κασ: Έχω δει τα βίντεο, δεν ήταν μια τυποποιημένη διαδικασία, εγώ δε συμμετείχα, δεν υπήρχε ορκωμοσία.
Εισ: Στις ομιλίες σας υπήρχε ρητορική μίσους;
Κασ: Σε καμμία περίπτωση, ούτε ρητορική ούτε προτροπή σε τέλεση εγκλήματος, το τονίζω. Εγώ είμαι εδώ και απολογούμαι, τι θα έπρεπε να γίνει με την κα Κανέλλη που λέει για την καρατιά στον ΜΑΤατζή «και γω το ίδιο θα έκανα»; 
Εισ: Για τους παράτυπους μετανάστες ποια είναι η θέση σας;
ΚΑΣ: Όποιος εισέρχεται παράνομα στην Ελλάδα πρέπει να απελαύνεται. Πρέπει να γίνει αυστηρή η νομοθεσία. Δεν μπορεί να μπαίνει μέσα όποιος θέλει. Έχω διαχωρίσει τα ασυνόδευτα ανήλικα παιδιά. Πρέπει να διανεμηθούν σε όλη την ΕΕ. Από εκεί και πέρα οι παρανόμως εισερχόμενοι πρέπει να απελαύνονται χωρίς αστερίσκο.
Εισ: Δόκιμα μέλη σε κάθε τοπική είχαν υποχρέωση να δουν το κατστατικό της ΧΑ;
Κασ: Όποιος ήθελε το έβλεπε. Το ζητούσε και το έβλεπε.
Εισ: Γιατί εδώ εχουμε ένα προστατευόμενο μάρτυρα, τον Γ, που είχε δει το καταστατικό που λέει ήταν αυτό που μου επιδεικνύεται.
Κασ: Σχετικά με τον προστατευόμενο μάρτυρα Γ, που ονομάζεται [αναφέρει όνομα που θεωρεί ως του προστ. μάρτυρα] δεν έχει καμία σχέση με τη ΧΑ, είναι στέλχος της ΝΔ, έχει δώσει συνέντευξη ως τέτοιο, έχει διάλογο με το Γεωργιάδη και τη σύζυγό του, όπου αναφέρεται από τον Άδωνη «στο χω πει κάτι πρέπει να κάνουμε με τη ΧΑ, ανεβαίνει επικίνδυνα, κάτι να κάνουμε για τη ΧΑ να τη σταματησουμε». Αυτός ο άνθρωπς έχει πάρα πολύ σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα και παρακαλώ το δικαστήριο να αναζητήσει τα στοιχεία.
Πρ: Για εμάς είναι προστατευόμενος χωρίς στοιχεία.
Κασ: Τι πράγμα; Δεκτό, αλλά απολογουμενος εγώ πρέπει να τα πω αυτά, είχε πει ότι ο Γερμενης είναι στην πορεία με τον Καντάρη, είχε πει για παράνομο οπλισμό και οπλοστάσιο της ΧΑ, είχε δημιουργήσει μια σαλάτα στο μυαλό του, αυτοί που τον οδήγησαν σε αυτή τη θέση ήξεραν ποιο είναι ποιόν του και έχει μηνυθεί.
Εισ: Τον Π. Φύσσα τον γνωριζατε;
Κασ: Όχι, σε καμμία περίπτωση.
Εισ: Σε μια κατάθεσή του ο μάρτυρας Γ μιλάει για στοχοποίηση.
Κασ: Αυτές είναι αθλιες ψευδολογίες, στο πλαίσιο των μεθοδευμένων ψευδολογιών γιατί για οποιαδήποτε καταγγελία που αφορά πολιτικό κόμμα επιλαμβάνεται συγκεκριμένο τμήμα της Ασφάλειας, ενώ όταν ξεκίνησε η δίωξη της ΧΑ επιλήφθηκε η Αντιτρομοκρατική. Ο μόνος που ήταν τότε δεκτικός ήταν ο Τζοϊτης. 
Εισ: Eσείς πότε λάβατε γνώση της δολοφονίας Φύσσα;
Κασ: Επί της ουσίας το άλλο πρωί με πήραν δημοσιογράφοι, και συγκεκριμένα ο Πορτοσάλτε από τον ΣΚΑΪ, κι ο Βερίκιος από ΑΛΦΑ και μου ζήτησαν να τοποθετηθώ στην τηλεόραση, όπως και τελικά έκανα. Το προηγούμενο βράδυ είχα λάβει κάποια μηνύματα, αλλά δεν τα είχα αξιολογήσει σωστά. Η ενημέρωσή μου ήταν από τα ΜΜΕ, που δε μιλούσαν για πολιτική συμπλοκή, έλεγαν «τον έφαγε για τα ποδοσφαιρικά». Δόθηκε το έναυσμα να κριθεί παράνομο ένα κόμμα. Για αυτό καταδικάζω το αποτρόπαιο έγκηλημα δύο φορές.
Εισ: Ο ΓΓ ανέλαβε την πολιτική ευθύνη;
Κασ: Το επεξηγεί εν συνεχεία και προκύπτει από τα λεγόμενά του ότι αναφέρεται στο πολιτικό κόστος το οποίο υπέστη το κόμμα. Ως γνωστόν πολιτική ευθυνη ανελαβε και ο Τσίπρας για το Μάτι... 
Εισ: Πειθαρχικό συμβούλιο υπήρχε;
Κασ: Υπηρχε αλλά εγώ δεν ήμουν μέλος.
Εισ: Για τάγματα εφόδου;
Κασ: Ο όρος «τάγματα εφόδου» έχει χρησιμοποιηθει πολύ από την αριστερά και έγινε χρήση αυτού του όρου με πρωτοβουλία του Δένδια. Του είχα απαντήσει και τότε, το επαναλαμβάνω και τώρα, δεν υπάρχουν τάγματα εφόδου στη ΧΑ, είναι μια αισχρή συκοφαντία.
Εισ: Αυτό που ειπε όμως ο ΓΓ ότι «είμαστε τάγματα εφόδου»;
Κασ: Δεν είναι πρέπον να αναλύει κανείς πολιτικές δηλώσεις, η συγκεκριμένη απάντηση ήταν μια ειρωνική απάντηση στον κ. Δένδια τότε που το είπε μιλαγε για παιδιά, ηλικωμένους ανθρώπους. 
ΜιχΤ. παρεμβαίνει: Είναι ένας παραποιημένος λόγος ενός μάρτυρα. Όταν ρωτάτε για την πολιτική ευθύνη του Μιχαλολιάκου θα θέλαμε να λέτε ολόκληρη τη δήλωση. Για τις Θερμοπύλες να λέτε ολόκληρη την ομιλία. Αυτά τα ερωτήματα από την Εφημερίδα των Συντακτών είναι απαράδεκτα.
Κασ: Δεν μπορώ να σχολιάσω φράσεις από ομιλία. Θα ήθελα να αναφέρετε ολόκληρες τις δηλώσεις. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι αυτούς που βλέπουμε του ΚΚΕ, με κράνη και πανοποιότυπη εμφάνιση, με αντιασφυξιογόνες μάσκες που προφανώς αγόρασε μαζικά ως κόμμα, ουδέποτε εμφανίστηκε η ΧΑ ετσι. Και μάλιστα να βγαίνει μια βουλευτής και να λέει κι εγώ αυτά θα έκανα […] Ανέφερα περιστατικά από το Ηράκλειο Κρήτης διότι συστηματικά η αστυνομία έβλεπε πράγματα και δεν παρενέβαινε. Ο κάθε πολίτης έπρεπε να νιώθει μια ασφάλεια και υπήρχε μία ομάδα ασφαλείας. Ότι αυτοί οι αναρχικοί με τα κράνη κλπ δε θα μας πειράξουν, δε θα μας φοβίσουν;
Εισ: Υπήρχε συγκεκριμένη ενδυμασία;
Κασ: Τίποτα δεν υπήρχε αλλά είχε γινει μόδα και με 5 ευρώ αγόραζες μπλουζάκι, πήγαινε ένας Ρομά και φόραγε μπλουζάκι και έλεγε «είμαι από τη ΧΑ».
Εισ: Επίσης λόγος για κατασκηνώσεις και για τη Νέδα, για εκπαιδευσεις;
Κασ: Δε γνωρίζω για τη Νέδα αλλά ότι γινόταν σχεδόν κάθε καλοκαίρι στα γραφεία, συμμετείχαν εθελοντικά, παιχνίδια στη θάλασσα, τρέξιμο για καλή φυσική κατάσταση.
Εισ: Έχει γίνει λόγος από μέλη του ΠΑΜΕ, ο Πουλικόγιαννης συγκεκριμένα, σχετικά με μια δήλωση στο Πέραμα...
Κασ: Είναι μια άθλια δήλωση, ήξερε πώς το έλεγε, αυτήν την άθλια συκοφαντία, τέτοιες συκοφαντίες εξαπέλυαν μονίμως και φάνηκε όταν ήρθε το εφοπλιστικό κεφάλαιο στη Βουλή, ο Αλαφούζος, όταν εγώ τον εξέθετα στη Βουλή, γιατί έτσι συμπεριφέρομαι στο εφοπλιστικό κεφάλαιο, και παίρνει το λόγο ο βουλευτής του ΚΚΕ και λέει δεν έχω να κάνω καμία ερώτηση. Ποιοι είναι τα τσιράκια του εφοπλιστικού κεφαλαίου είναι γνωστό για αυτό τους έχουν στα κανάλια. Και είναι όλη μέρα στον ΣΚΑΙ ενώ εμάς μας έχουν αποκλείσει από παντού.
Πρ: Στην ερώτηση...
Κασ: Είναι άθλια συκοφαντια. Είπε δεν ξέρω ποιος το είπε. Ήξερε πώς το έλεγε...
Εισ: Τα έσοδα της ΧΑ;
Κασ: Τον πρώτο χρόνο που μπήκαμε στη Βουλή προέρχονταν από τη νόμιμη κρατική χρηματοδότηση. Υπήρξε μια αντισυνταγματική εκτροπή, όλα τα κόμματα να χρηματοδοτούνται και όχι η ΧΑ. Όταν όλα τα κόμματα χρηματοδοτούνται, ακόμα και η Ζωή Κωνσταντοπούλου, και ο Μανώλης Γλέζος και όχι η ΧΑ...
Πρ: Λίγο στην ερώτηση...
Κας: ...όταν ο Ρίζος αγόρευσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας και είπε αυτά είναι απαράδεκτα πράγματα, να λύνουν τα πολτιικά τους με παρέμβαση, από τη θέση του προέδρου της ολομέλειας του ΣτΕ, κατόπιν όμως πολιτικών παρεμβάσεων το ΣτΕ είπε δε θα σχολιάσει απόφαση της Βουλής, ο Πρόεδρος όμως μίλησε ξεκαθάρα για παρέμβαση, εμένα 5.250 ήταν ο μισθός μου και 3.000 έδινα στο κόμμα και έτσι μπόρεσε το κόμμα να συνεχίσει. 
Εισ: Για αιμοδοσίες μόνο για Έλληνες;
Κασ: Το νοσοκομείο το έκανε ό,τι ήθελε αλλά όταν εγώ δωρίζω κάτι, έχω το δικαίωμα να πω σε ποιον ασθενή θέλω να πάει.
Εισ: Ναι αλλά όταν υπάρχει μια τράπεζα αίματος, αυτό είναι διαφορετικό.
Κασ: Θα απαντησω όπως είχα απαντησει στον Παυλόπουλο προ διώξεων που με είχε ρωτήσει «δίνετε μόνο για Έλληνες, χρειάζεται αίμα ένα παιδί από Πολωνία, θα δώσετε;» Μα, λέω, με ρωτάτε;! Φυσικά θα δώσουμε! Εμείς απλώς επιλέξαμε αυτό που κάναμε δώρο να το δίνουμε σε Έλληνες που είχαν πληγεί από τη μνημονιακή πολιτική. 
Εισ: Τον Ηλία Σταύρου τον γνωρίζατε;
Κασ: Ήταν επιστημονικός συνεργάτης μέχρι την ημεέρα της απόλυσής του.
Εισ: Γιατί απολύθηκε;
Κασ: Δε μπορούσε να εκπληρώσει τα καθήκοντά του στο κόμμα.
Εισ: Γιατί κατέθεσε ότι απειλήθηκε.
Κασ: Ψέμματα, έπαψε να είναι συνεπής με τα καθήκοντα που είχε προσληφθεί ως δικηγόρος και με το κοινοβουλευτικό έργο του κόμματος. 
Εισ: Υπάρχει προστατευόμενος μάρτυρας που λέει ότι απειλήθηκε από τον αδερφό σας.
Κασ: Την ημέρα εκείνη που καταγγέλει τον αδερφό μου, ήταν στο ΚΕΑΠ, οι παριστάμενοι άντρες γνωρίζουν ότι είναι αδύνατο να είσαι οπουδήποτε αλλού την ίδια ώρα. Αποδεικνύει τις ψευδολογίες.

Αναπληρωτής εισαγγελέας: Mε τον συγκατηγορούμενό σας Λαγό συζητήσατε για τη δολοφονία Φύσσα;
Κασ: Δεν θα απαντήσω στον κ. εισαγγελέα γιατί ο κ. εισαγγελέας έχει σφαιρικότατη γνώση της κατάστασης, όλων των αδικημάτων του Ντογιάκου κλπ επομένως οι ερωτήσεις του δε στοχεύουν στην εύρεση της αλήθειας αλλα στη συγκάλυψη αυτών.
Πρ: Δεν απαντάτε είπατε στον αναπλ. εισαγγελέα; Θα σημειωθεί αυτό.
Κασ: Όχι, δεν απαντάω και σας εξήγησα γιατί.
Πρ: Ναι, μπορείτε λίγο να μας το συνοψίσετε;
κασ: Αρνουμαι να απαντήσω διότι ο αναπλ. εισαγγελέας έχει απόλυτη και σφαιρική γνώση όλων αυτών των ενεργειών του Ντογιάκου, επιμένω ότι δε στοχεύουν οι ερωτήσεις του στη διαλεύκανση της αληθείας αλλά στη συγκάλυψη του κυκλώματος αυτού. 
Τσουλφ: Είπατε ότι δεν υπήρχε στρατιωτική εκπαίδευση στη ΧΑ.
Κασ: Έχω απαντήσει.
Τσουλφ: Έχουμε ακούσει συνομιλία στου Κορκοβίλη και λέει «ναι, πράγματι, γινόταν στρατιωτική εκπαίδευση σε στρατόπεδα».
Κασ: Αναληθές.
Τσουλφ: Ο προστατευόμενος μάρτυρας Α είπε ότι είχε λάβει σκληρή εκπαίδευση υπό την επίβλεψη μάλιστα τη δική σας. Σε συνδυασμό με μία φωτογραφία από το κινητό σας, όπου αθλούνται κι εσείς έχετε ονομάσει το φάκελο «trainer»;
Κασ: Δεν υπήρχε στρατιωτική εκπαίδευση, δηλώνω ότι είναι απολύτως αναληθές, ο προστατευόμενος Α ονομάζεται [αναφέρει όνομα που θεωρεί ότι είναι προστατευόμενου μάρτυρα], δε γνωρίζω απλά το όνομά του, ο άνθρωπος αυτός στρατολογήθηκε για να πει ψέμματα. Υπάρχει δικογραφία για σωματική βία στο παιδί του. Όσοι είναι νομικοί εδώ μέσα καταλαβαίνουν τι έχει κάνει στο παιδί του. Είχε έρθει και ζητούσε χρήματα. Διάβασα τις αθλιότητες που έλεγε για εκπαίδευση στα στρατόπεδα της Μαλακάσα και μπηκα στο Google Earth, όπου δεν υπάρχει πεδίο βολής, δεν υπάρχουν στρατόπεδα, υπάρχει ένας σκοπός ο οποίος θα έπρεπε ένα καλέσει την ασφάλεια. Ενδεχομένως να έχω φωτογραφίες να κανω γυμναστική.
Τσουλφ: Ο Μαργαρίτης κατέθεσε ότι ήταν αυτόπτης σε ένα λεωφορείο στο κέντρο της Αθήνας, όπου ανέβηκε μια ομάδα μελών της ΧΑ, με επικεφαλής εσάς και κατεβάσατε τους μελαμψούς το οποίο έληξε όταν κατεβήκατε.
Κασ: Άθλια ψευδολογία και δεν καταλαβίανω γιατί δε μου έκανε μήνυση αφού με ήξερε. Θα έπρεπε ως σκεπτόμενος πολίτης να πάει να το καταγγείλει. Αλλά είναι ψέμμα.
Τσουλφ: Με αφορμή τη δολοφνία του Καντάρη στην πορεία είπατε ότι η ΧΑ δε συμμετείχε οργανωμένα.
Κασ: Όχι. Αυτόνομα τα στελέχη.
Τσουλφ: Έχετε κάνει μια δήλωση ότι εσείς οργανώσατε τους κατοίκους.
Κασ: Μπορείτε να μου διαβάσετε τη δήλωση;
Τσουλφ: Για την οργάνωση των κατοίκων.
Κασ: Δεν είναι πλήρες το κείμενο, αλλά εγώ ήμουν πάντα στις συγκεντρώσεις να κουβάλήσω ηχεία, ναι. Δεν είχα πρόβλημα.
Τσουλφ: Αναφέρεστε σε ένα μήνυμα για ένα νεκρό Έλληνα από Πακιστανό.
Κασ: Δεν ξεκινάει έτσι το μήνυμα. Ουδέποτε ανέφερα «γαμήστε τους» στο μήνυμα. Το μήνυμα της κας Προέδρου έλεγε, «ο φίλος σου ο Τζέφρι, θέλει αίμα». Ένας Έλληνας τραυματίας από αστυνομικούς, ήταν ένας πολιτης που είχε χτυπηθεί, κι ένας αλλοδαπός ο οποίος είχε μαχαιρωθεί στο κέντρο. Δηλαδή ο Τζέφρι, ο Παπανδρέου, που δεν είναι φίλος μου, δημιουργεί αυτή την κατάσταση για να πάρει τη δημοσιότητα από τα μνημόνια. Ένα μήνυμα από κάποιον σε ένα τηλέφωνο δημοσιευμένο στην εφημερίδα της ΧΑ, που θα μπορούσε να στείλει ο καθένας δηλαδή, που έλεγε ότι ο Παπανδρέου δημιουργεί μία κατάσταση για να μην ασχολούμαστε με τα μνημόνια.
Τσουλφ: Πότε μάθατε ότι ο Ρουπακιάς είναι υποστηρικτής;
Κας Αργοτερα, είχα παει στα κεντρικά γραφεία, είδα διμοιρίες ΜΑΤ να εισβάλλουν...
Τσουλφ: Δηλαδή πόσο αργότερα;
Κασ: Λίγες ώρες αργότερα, μέσα στην ίδια μέρα αφότου είχα πάει στη Βουλή και είχα κάνει τη δήλωση.
Τσουλφ: Εκείνο το βράδυ ήσασταν στα γραφεία της Μεσογείων;
Κασ: Ήταν κλειστά τα γραφεία της Μεσογείων.
Τσουλφ Ο Πατέλης ήταν;
Κασ: Δε μπορώ να πω με βεβαιότητα αν ήταν ή δεν ήταν.
Τσουλφ: Ο Καρακώστας ο συνάδελφός σας, κατέθεσε ότι ήσασταν μαζί Πατέλης και Κασιδιάρης.
Καμπαγιάννης: Στο ίδιο χρονικό διάστημα!
Κασ: Εκείνη την ώρα στα γραφεία ήταν σαράντα αστυνομικοί ΜΑΤ απ' έξω και 30 της αντιτρομοκρατικής μέσα και με ρωτούσαν αυτό το γραφείο ποιανού βουλευτή είναι; Είναι εδώ; Δεν είναι εδώ; Και προσπαθούσα να βρω μια άκρη για την έρευνα.
Πρ: Όταν φτάνετε 23/10 και λέτε δεν είναι μέλος ο Ρουπακιάς;
Κασ: Είπα επί λεξη δεν είναι μέλος.
Πρ: Γιατί δεν διευκρινήσατε ότι είναι υποστηρικτής;
Κασ: Θέλω να πω ότι υπήρξε ανθρωποκτονία στην Πάτρα από 30 στελέχη της ΟΝΝΕΔ, καταδικάστηκε ο Καλαμπόκας τότε, δε διώχθηκε ολόκληρη η ΟΝΝΕΔ, ούτε το κόμμα, δεν μπορεί να υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά, ένα ολόκληρο κόμμα αγεληδόν στη φυλακή...
Πρ: Ολοκληρώσαμε, πηγαίνετε.
[Σηκώνονται]
Πρ: Ένα λεπτό... ακούστε την τελευταία ερώτηση.
Ανέστης: Επανέρχομαι στον βασικό σας ισχυρισμό ότι όλα είναι πολιτική σκευωρία. Στις 12/6/2012 έχουμε επίθεση στους αλιεργάτες, στο Συνεργείο 10/07/2013 και το 2008 στο στέκι Αντίπνοια, ποια είναι η θέση σας, ότι όλα αυτά εστήθησαν από ομάδες ασφαλείας για να σας τα φορτώσουν εκ των υστέρων; Στημένο σχέδιο δηλαδή με αποκορύφωμα την ανθρωποκτονία Φύσσα;
Κασ: Ουδέποτε ανέφερα τέτοια θεωρία συνομωσίας, εγώ αυτά που είπα τα είπα με βάση συγκεκριμένο υλικό και ντοκουμέντα. Δηλαδή επιμέρους εγκλήματα υπάρχουν. Δεν είπα ότι δεν υπάρχουν εγκλήματα. Αλλά ότι στήθηκε το να διωχθούν όχι μόνο οι εμπλεκόμενοι αλλά ολόκληρο το κόμμα.
Ανέστης: Λέτε λοιπόν ότι, και σας παρακαλώ να απαντάτε σε ό, τι σας ρωτάω, γιατί ίσως σαν πρώην κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος πλατειάζετε... αυτά τα πραγματικά περιστατικά, λέτε ότι έγιναν από άλλους χώρους, άσχετους με το δικό σας και χρησιμοποιήθηκαν για να πλεχτεί ως σκευωρία; Δηλαδή, είπατε ότι ο Σαμαράς, οι δηλώσεις έγιναν το 2012, αν υπήρχε σχέδιο τουλάχιστον από το 2012, θα έπρεπε να υπάρχει ένα σχέδιο από τότε. Υπήρχε επίθεση στην Αντίπνοια από το 2008. Άρα λέτε ότι υπήρχε σχέδιο με αποκορύφωμα τη δολοφονία Φύσσα ως μέρος οργανωμένου σχεδίου;
Κασ: Επαναλαμβάνω ότι το κόμμα δεν είχε καμία σχέση με αυτά τα αδικήματα. Το δικαστήριο οφείλει να ερευνά αυτά τα περιστατικά. Οποιοσδήποτε οπαδός, μέλος, υποστηρικτής, βουλευτής μπορεί να κάνει ένα έγκλημα. Όταν ο Τσοχατζόπουλος μπήκε μέσα, ήταν κι ο Βενιζέλος από το ίδιο κόμμα και έλεγε ότι οι καταθέσεις ήταν κινητά τηλέφωνα, δεν κατηγορήθηκε όλο το ΠΑΣΟΚ, δε χρεώθηκε συλλήβδην το κόμμα. Επαναλαμβάνω το κόμμα δεν έχει καμία σχέση, δεν έχει καμία σχέση με οποιαδήποτε εγκληματική πράξη ακόμα και αν αυτή η πράξη αποδοθεί σε οποιοδηποτε μέλος, οπαδό, βουλευτή. 
Πρ: Διακόπτουμε για αύριο όπου θα απολογηθεί ο κ. Κούζηλος.
ΜιχΓ: Κουκούτσης, Ματθαιόπουλος αύριο.
Πρ: Ναι, Κορυδαλλό αύριο;
Το δικαστήριο διέκοψε 12:29 για αύριο 17/10 στην αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.