6.10.19

Αμαζόνιος: Έκαψαν φυλή αυτοχθόνων




Οι Αουά δεν μένουν πια εδώ. Οι Αουά αφανίστηκαν. Η φυλή Αουά που ζούσε στο δάσος του Αμαζονίου δολοφονήθηκε. Χρόνια τώρα οι Αουά απειλούνταν από ξυλοκόπους που είχαν ανακαλύψει τον πλούτο που υπήρχε στην περιοχή. Η γη τους είχε κατακλυστεί από ανθρώπους που έχτιζαν παράνομους οικισμούς. Ένοπλοι πληρωμένοι δολοφόνοι εμφανίζονταν και σκότωναν τους Αουά. Διάφορες οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων είχαν αναφέρει πως εταιρείες υλοτομίας εκμεταλλευόντουσαν το δάσος. Εξόντωναν τους Αουά για πλουτισμό. 

Η τελευταία μεγάλη φωτιά στην Αμαζονία φέρνει στο φως τους φόβους πως οι Αουά χάθηκαν. Οι Αουά δεν κατοικούν πια στη γη. Τα μέλη της όπως φαίνεται είναι νεκρά. Η φυλή Αουά είχε χαρακτηριστεί ως “η πιο απειλούμενη με εξαφάνιση φυλή του κόσμου”. Την φυλή Αουά την αφάνισε ο καπιταλισμός κι ο φασισμός. Οι Αουά δολοφονήθηκαν. Τους έκαψαν ζωντανούς στο δάσος τους, στο σπίτι τους. Είμαστε όλοι Αουά, φυλή που την καίει ο ακροδεξιός Μπολσονάρου. Είμαστε αυτόχθονες της Αμαζονίας.

Γράφει: Γιάννα Κουκά

Πηγη:http://artinews.gr/αμαζόνιος-Έκαψαν-φυλή-αυτοχθόνων?fbclid=IwAR27A5vAg8ssGI9cTokYl-SlinQDQKlsTkrbfXz_9_iHb-GIUWekvPD-pn4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.